| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a întrebat:

Acum câteva zile mi-am cumpărat o baterie externă Hama de 2600 ma. Era goală complet și am pus-o la încărcat când am ajuns acasă. Am pornit cronometrul când pus bateria la încărcat. Când s-a aprins ledul albastru trecuseră 6 ore și 50 de minute de când era la încărcat. Trebuia să o las 12 ore la prima încărcare? Am și o baterie de 7800 ma cumpărată de la Orange Store, aceeași firmă. Când am cumpărat-o (pe cea de 7800 ma) era pe jumătate plină. Când s-a golit am lăsat-o la încărcat 12 ore deoarece așa mi-a recomandat vânzătoarea de la Orange. Vreau să aflu de la voi de ce durează așa de mult timp până se încarcă bateria luată recent, cea de 2600 ma? Trebuie să o formatez, adică să o las la încărcat 12 ore? Eu folosesc telefonul să navighez acasă pe internet. Am bateria de 2600ma să încarc telefonul în timp ce navigam pe net și sunt mulțumit de felul cum făcea față. Totuși mi se pare cam mult timpul în care se încarcă (aproximativ 6 ore și 45 de minute). Eu cred că a stat mult timp în depozit până a ajuns la magazin să fie vândută și s-a uzat din această cauză. Eu ce pot să fac acum? Bateria de 7800 ma am cumpărat-o din Orange Shop și sunt foarte mulțumit de ea; pe cea de 2600ma am cumpărat-o de la un magazin de electronice și nu sunt mulțumit de timpul de încărcare, se încarcă lent și nu-mi convine deoarece abia am cumpărat-o de câteva zile. Bateria de 7800 am cumpărat-o în urmă cu 2 luni și ceva și pe cea mică de 2600 am cumpărat-o ca să o am la mine când plec în oraș și stau mai mult timp. Ce pot să fac cu bateria luată recent, cea de 2600 deoarece se încarcă prea lent. Din ce cauză se încarcă așa de lent și ce pot să fac? Nu am cerut bon fiscal.

Răspuns Apreciat de Editori
| Raducons a răspuns:

Nu poti sa compari bateriile pentru ca este diferenta mare de capacitate intre ele, si este normal sa ti se para mai buna cea 7800mA.La prima incarcare trebuie lasate cel putin 10 ore amandoua.Descarcarea bateriei depinde de consumator si atunci bateria de 7800mA tine mai mult fata de 2600mA, Bateria de 2600 trebuie incarcata mai des si in mai putin timp, adica cand esti acasa o lasi 1-2 ore la incarcat.

2 răspunsuri:
| CristianCO a răspuns:

Nu stiu daca am inteles bine, dar la o baterie cu tensiune electirca mai mare, care se masoara in ampreri e normal sa tina mai mult daca transformatorul electric pe care il are e facut in asa fel incat sa descarce energia electrica in timp mai indelungat prin intermediul condensatorilor.
Dar daca e chinezarie poate sa scrie orice pe specificatii, am vazut instalatii de reglare de tensiune puse pe direct, adica firul de intrare de la priza era pus fix pe bornele de iesire, si practic regulatorul de tensiune nu facea nimic.

| Cucanul69 a răspuns:

Nu ai ce sa-i faci