| Ganea_Marian-Dumitru_1972 a întrebat:

Am cumpărat recent o baterie externă Hama de 2600ma, am folosit-o de câteva ori, când am cumpărat-o era descărcată complet. Am pu-so la încărcat acasă, și a durat 6 ore și 50 de minute până s-a încărcat complet. Mi se pare prea mult. Cred că o baterie nouă ar trebui să se încarce în cel mult 2 ore și jumătate. Aș vrea să-mi răspundeți de ce a durat așa de mult încărcarea. La a doua încărcare a durat aproximativ 6 ore și 30 de minute. Am folosit-o de câteva ori, apoi am pus-o la încărcat și la un moment dat când era aproape plină am auzit o pocnitură. Am scos încărcătorul din priză și era fierbinte și puțin topit în partea de mijloc. Încărcătorul este de 5 volți și 1 amper, Made în China. Încărcătorul l-am cumpărat cu vreo 2 luni în urmă și l-am folosit pentru a încărca o baterie externă Hama de 7650 miliamperi cumpărată în aceeași zi de la un Orange Shop. Încărcătorul a fost cumpărat de la un magazin de electronice, nu de la Orange Shop. Bănuiesc că dacă era cumpărat de la Orange ar fi avut o calitate mai bună. Altă întrebare ar fi:de ce a pocnit încărcătorul? Ce pot să fac în viitor ca să nu mai am surprize neplăcute?

7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu cu orice incarcator se incarca orice aparat, chiar daca are mufa USB! tongue
Trebuie folosit incarcatorul dat cu aparatul sau altul cu caracteristici IDENTICE.

Timpul de incarcare depinde de capacitatea bateriei si curentul de incarcare.
Daca incarci cu curent mai mic, atunci bateria va avea viata mai lunga.
Daca incarci cu curent prea mare, atunci poate fi mortal atat pentru incarcator, cat si pentru baterie.

Curentul de incarcare ideal este de 10 ori mai mic decat capacitatea bateriei, iar timpul de incarcare cu acel curent este de 14 ore.
Daca curentul de incarcare se mareste de N ori, atunci timpul de incarcare scade de N ori, dar si durata de viata al bateriei!
De asemenea, daca curentul de incarcare este prea mare, atunci si incarcatorul este suprasolicitat. In acest caz, incarcatorul poate sa se incalzeasca si chiar sa se defecteze.

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 explică:

Menționez faptul că după ce am scos încărcătorul din priză, am pus bateria externă la alt încărcător și nu se mai aprindea ledul. Ce pot să fac cu bateria? Ce s-a întâmplat cu ea? Dacă e ledul stins când o pun la încărcat, ce înseamnă? Nu se aprinde nici ledul roșu, nici cel albastru. Să încerc să o mai pun la încărcat?

| Impersonal a răspuns (pentru Ganea_Marian-Dumitru_1972):

O pui degeaba, cel mai probabil a pocnit un capacitor, poți să o arunci la gunoi, ori, dacă are garanție, du-o la reparat.
Cât despre timpul de încărcare, nu prea știu ce să spun, probabil defect de fabricație ori este intenționat.

| DanielDanny a răspuns:

Nu mai cumparati baterii portabile complet descărcate! O baterie se strica la supraîncărcare și mai ales dacă este depozitată descărcată! De obicei bateriile portabile au protecție la supraîncărcare. Dar daca bateria a fost din magazin descărcată complet ceva nu a fost in regula și nu trebuia folosita! Acumulatorii standard din bateriile portabile (18650) trebuie sa fie depozitați cu cel puțin 3.7V peste 50% (intre 3.7V și 4.2V). Daca este ținută descărcată mult timp, se deteriorează și ori poate exploda bateria, ori poate suprasolicita si distruge încărcătorul sau aparatul pe care îl încarci cu ea! Sa nu o mai pui la niciun incarcator, sa mergi cu ea la un centru de colectare specializat! Daca nu se mai aprind ledurile, cred că s-a ars circuitul de încărcare din bateria portabila din cauza suprasolicitării de la bateria stricată! Pentru 2600mah nu merita! De ce nu iei din magazine normale ca Altex acolo sunt foarte ieftine și bune, îți recomand de la myria 4500mah in jur de 23 lei, și poți să apeși pe buton sa verifici daca e încărcată peste 50% fara sa o desfaci, înainte să o cumperi!

| Ganea_Marian-Dumitru_1972 explică (pentru DanielDanny):

Dacă spui că la Altex sunt baterii serioase, o să merg acolo. În orașul meu nu am Altex. Trebuie să merg la Onești. Se găsesc la mine în oraș baterii externe la Orange. Am cumpărat în urmă cu 2 luni și ceva o baterie Hama de 7650 miliamperi și era pe jumătate plină. A mers bine. Vânzătoarea a spus că atunci când ajunge la un sfert să o pun iar la încărcat. Așa am făcut. Azi am pus-o la încărcat și nu se mișcă ledurile. Nu știu din ce cauză. Are 4 leduri, când o pun la încărcat se aprinde primul și stă pe loc. Până acum, când o puneam la încărcat se aprindea primul led și începea să clipească când se încărca. De ce nu mai clipește ledul când o pun la încărcat?

| DanielDanny a răspuns (pentru Ganea_Marian-Dumitru_1972):

Poți să dai comanda la altex, cateodata ofertele mai bune sunt online. Nu am mai întâlnit situația în care când încarci sa nu indice corect ledurile, ai încărcat și pe aia de 7650mah cu acelasi încărcător care a pocnit? Tot de la baterii poate fii sau de la circuit. Ai incercat cu alt cablu sau încărcător? Daca nu se incarca cum trebuie, sa nu mai încerci să îl lași mult timp, mai ales daca observi că se încălzeste mult bateria sau incarcatorul! Poți să mai încerci să o conectezi la portul usb de la calculator sa vezi daca merg ledurile că înainte.

| DanielDanny a răspuns (pentru DanielDanny):

Ai grija daca conectezi bateria la calculator, o faci pe propria răspundere, sa nu cumva sa se defecteze ceva!