|

Am o problema: am sters un fisier text dintr-o locatie pe care o stiu si vreau sa-l recuprez. Am incercat recuva (gratis) dar problema este ca nici macar nu apare fisierul (nu il gaseste).

Ce alt program de recuperare fisiere sterse as putea incerca? (undelete programs)

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Pot fi mai multe cauze pentru care nu ai gasit acel fisier:

1. Fisierele sterse (de tip text sau altele, diferite de poze) se cauta cu Recuva indicand TOATE tipurile de fisiere. Pentru fisiere sterse definitiv, cautarea se face in folderul original. Pot exista cazuri cand nu se mai poate recunoaste folderul original, iar in acest caz fisierele gasite se pun intr-un folder denumit "Fisiere pierdute" (Lost Files) sau asemanator.

2. Fisierul simplu-sters se pune in Recycle Bin (cosul de gunoi), unde i se schimba numele. In acest caz trebuie sa cauti dupa CONTINUTul fisierelor, in Recycle Bin (nu in folderul original! ), indicand TOATE tipurile de fisiere pentrucautare

3. Daca in timpul scurs dintre stergere si recuperare s-a scris un nou fisier in spatiul fizic unde a fost fisierul original cautat, atunci acel fisier va fi partial sau total corupt. Cautarea resturilor ramase intre aceste fisiere este rxtrem de anevoioasa, de durata lunga, necesitand cunostinte si echipamente speciale, si ca urmare si scumpa.

4. Nu mai exista nici urma de fisierul cautat, locul fizic fiind suprascris. Windows-ul scrie o cantitate foarte mare de fisiere pe disc la fiecare pornire si oprire (chiar sute de Mb). Ca urmare, cu cat trece mai mult timp si pornim de mai multe ori calculatorul, cu atat ne scade sansa de recuperare.

Se mai poate incerca recuperarea daca folosesti salvare automata a fisierelor sistemului si folderul in care a fost fisierul pierdut a fost cuprins in lista salvarilor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Easeus data recovery wizard
Ontrack easy recovery

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu te chinuii cu programe care mai rău îţi zăpăcește fişierele!
Cel mai simplu este să foloseşti windows sistem restore!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează