|

AM o problema cu laptopul pe care abia ce l-am cumparat. Il am de vreo luna, da nu prea il folosesc des si acum nu prea l-am deschis de vreo 2 saptamani si am observat ca a inceput sa mearga greu, desi, repet, nu l-am folosit si nici nu am instalat ceva foarte mare pe el, care poate sa fie cauza si cum pot sa o repar, sa il faca sa mearga calumea cum mergea inainte?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca este corect instalat Windows-ul (cu licenta oficiala sau nu, dar sa fie instalat corect), acesta isi face periodic update-uri de la Microsoft. Daca laptop-ul nu este pornit o perioda mai lunga de timp, la pornire gaseste update-urile neefectuate in perioda in care a stat inchis si incepe sa le descarce (si ulterior sa le instaleze) - daca setarile sunt de auto-update. In functie de performanta dispozitivului, procesul de update se simte mai mult sau mai putin.

Din pacate, IT-ul din ziua de astazi inseamna patch-uri pe banda rulanta (ceea ce e bine, mai rau ar fi fara patch-uri si cu vulnerabilitati cunoscute). In timp ce telefoanele/tabletele stau pornite 24x7 si in general conectate la Internet - avand astfel posibilitatea sa faca update-uri in idle-time, calculatoarele (desktop, laptop) nu se bucura de acelasi avantaj (pornit 24x7, in special, ca sa nu fie conectat la Internet mai rar in ziua de azi) astfel ca fac si ele update-urile cand apuca (= sunt pornite si conectate la Internet).

| explică (pentru flixbuster):

Si ce solutie ar fi? ce pot sa fac

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 1Q):

Dupa ce nu il pornesti mult timp, la pornire sa declansezi imediat procedura de update si sa il lasi sa isi faca toate update-urile. Ulterior, sa il pornesti macar odata la doua saptamani ( miercuri este ideal pentru ca marti este zi de patch-uri la Microsoft - http://en.wikipedia.org/wiki/Patch_Tuesday ) si tot asa sa declansezi imediat procedura de update si sa il lasi sa isi faca toate update-urile. Astfel te asiguri ca PC-ul este in general la zi cu update-urile.

Alternativa este sa fie pornit 24x7 dar nu cred ca vrei asta.

Bineinteles, acestea se aplica daca sursa performantei reduse erau intr-adevar update-urile. Oricum, facand update-urile elimini aceasta cauza. Daca iti merge greu in continuare, este probabil (si) o alta cauza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca e un laptop mai slabut si ai instalat windows 8 sau 10 pe el, atunci explicatia poate fi instalarea multitudinii de upgrade-uri.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sau poate nu ai nici un virus.
sau poate ai instalat vreun program/aplicație ce-i incetinește funcționarea și atunci soluția ar fi să o identifici și s-o dezinstalezi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poate ai luat ceva virus.
Reinstaleaza windowsul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează