| Eclectica a întrebat:

Am un coleg care are un laptop la care nu mai stie ce parola i s-a pus. A fost la un centru de reparat si i s-a spus ca nu se mai poate face nimic la el. Chiar nu il mai poate folosi sau asa e politica centrelor, sa nu "sparga" parole? Laptopul cica e unul chiar bun. Multumesc!

Răspuns Câştigător
| NLS a răspuns:

Parola pe BIOS se scoate putin mai greu la laptopuri, dar in principiu se poate.
Insa laptopul poate fi folosit si daca are BIOS ul parolat, parola pe BIOS o cere doar cand doresti sa accesezi BIOSul, asa ca inclin sa cred ca e vorba despre parola la Windows, si respectivii fie sunt "destepti de bubuie", fie erau ocupati cu chestii mai mari, si nu aveau de gand sa se incurce cu o reinstalare de Windows, asa ca au hotarat sa faca misto de el.

Posteaza aici totusi o poza cu ce ii apare pe ecran, practic ce il impiedica sa intre in Windows.
Si o sa iti zicem ce e.
Daca e parola la Windows, se rezolva usor, trebuie doar reinstalat sistemul de operare.

| Eclectica explică (pentru NLS):

Iți mulțumesc, vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri! Am să cer detalii. E bine că se poate face. Cred ca este vorba de acea parola care se cere când deschizi laptopul.

8 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Se poate face asta la un service. Dar nu au vrut sa-si bata capul cu el. Daca acel coleg stie ca sta prost cu memoria, ar fi bine sa nu mai puna parola sau sa isi noteze undeva, unde stie numai el, parolele de la diferite site-uri sau al laptopului. Parolele sunt facute ca sa iti protejeze datele dar trebuie sa le si memorezi, pe cat este posibil.

| sierra1 a răspuns:

Parolă pusă pe ce? și de ce nu intreabă "colegul" și intrebi tu? vorbim prin intermediari?

| anonimg a răspuns:

La service probabil le trebuiesc acte care atestă că colegul tău este într-adevăr proprietarul laptop-ului.
De asemenea, la service trebuie să le duci un windows original în caz că laptop-ul nu a venit cu windows preinstalat. Un laptop care a fost cumpărat din magazin cu windows pe el este ceva mai mult de muncă la el, dar nu imposibil. Dacă service-urile din oraș nu se bagă să îl facă, laptop-ul trebuie dus la reprezentanța din România a producătorului.

| relian a răspuns:

Rezolva singur acasa, formateaza hardu, instaleaza alt wind si aia e tot.Na pus nimeni parola pe bios,parola avea doara la wind,deci instalezi un wind nou, rade tot ce are pe hard, simplu, nu e nevoie sa mergi nicaeri.
Normal ca aia nu pot sa sparga nimic ce spui, dar ma mira cau spus ca nu mai are ce face.

| Zuzu1991 a răspuns:

Parola de la windows, se recupereaza
cea de la bios... NU
indiferent cat de mult iti doresti, si vad ca ai dat funda unui raspuns GRESIT, la Apple de ex. NU recuperezi parola decat daca mergi la o reprezentanta Apple si DOVEDESTI ca esti proprietarul laptop-ului, iar la alte firme, fiecare cu politica proporie, variaza de la am gasit un program pe internet, i-am bagat codul dat de bios ca fiind CRC-ul parolei, si mi-a generat parola si A MERS, la se reseteaza fizic bios-ul si la fiecare repornire te bate la cap ca nu e cum trebuie, pana la nu poti folosi laptop-ul deloc

| Mirel4412 a răspuns:

Reinstalezi windowsul, dar pierzi datele.

| NunuNini a răspuns:

Asta e politica. Am patit si eu si mi-au spus cinstit. Dar tot ei mi-au dat solutia cu reinstalarea Windowsului. Desi in final e acelasi lucru.