anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am un laptop, de ceva vreme se aude un zgomot foarte nasol în el, gen ca o maşină de tuns, mi-e frică, până acum nu făcea aşa. Ce are oare?

5 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Aparatele acestea trebuiesc curatate din cand in cand. Cam de doua ori/an. Ventilatorul ar trebui sa fie problema; cred ca este incarcat cu praf, acelasi care il gasesti si in sacul de la aspirator.
Daca nu il cureti, se vor produce pagube seriose, pana acolo ca se va strica procesorul, pentru ca ventilatorul care-l raceste este blocat cu praf.
Rareori zgomotul mare poate fi de la hard disk.

| Andreeush a răspuns:

Ar trebui să îl duci la un service pentru a îl curăța, cu siguranță e plin de praf înăuntru.

anonim_4396
| Anonim explică:

Mai mult ca sigur e coolerul, ventilatorul pentru racire mai pe romaneste, poate e mult praf in laptop si e suprasolicitat, recomand sa il desfaci, sa vezi daca e praf in el, daca e incearca sa il indepartezi fara sa apesi, daca in continuare face asa, mergi cu el la un service specializat, sa nu explodeze sau ceva, Doamne fereste!

| randomdata a răspuns:

Desfati laptopu daca nu mai e in garantie, scoatei cooler-ul curata-l bine, pune-l inapoi daca tot face zgomot intra pe olx, si cauta unu exact la fel si inlocuiestel. s-au poti sa mergi sa il duci la reparat si o sa te jacmaneasca de vreo 300 de lei pentru ceva ce dureaza 5 minute

| Simpatik a răspuns (pentru randomdata):

Nu oricine stie sa desfaca laptopul de la model la model la unele dai toata rama jos ca sa cureti tot ce trebuie, ca doar nu cureti ramii si acumulatorul...si uite asa este nevoie sa stii sa dezasamblezi un laptop.
Iar pentru curatat la service nu-ti ia mai mult de 80-100 de lei.
Pe mine m-a costat anul trecut 60 de lei, fiindca n-am vrut sa cumpar pasta termo, sa stau cu surubelnita etc
Si da curatarea trebuie sa se faca cam 1 data pe an si este un fel de revizie obligatorie a laptopului, de aceea multi care nu o fac ajung sa faca reball/reflow...