| respecTzz a întrebat:

Am un televizor JVC din UK, si cand ii dau scanare automata la canale, primesc doar 3 din 100 canale disponibilei retelei la care sunt abonat. Stiti care este problema?

Răspuns Câştigător
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu este tras in bandă pentru Romania, selectorul lui este de Anglia, nu ai ce sa i faci decat sa il folosesti ca monitor sau cu decodor dolce humax, pe Av uri, ce televizor este cu tub? Sau lcd. Ce diagonală are? Cel mai bine urca l pe olx si vinde l cu 50-100 lei macar pentru tub sau pentru piese, ca altceva nu ai ce sa i faci si reparatia nu merită ca bani si nu cred ca ar stii cineva sa il modifice.

| respecTzz explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu este cu tub, este o plasma maricica, si mai am una tot marca JVC dar la aia a mers din prima 100 de canale. La asta la care am probleme are incorporat sistem de Cd. Decodorul pentru ce este bun?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru respecTzz):

Decodorul este bun pentru a mării numarul de canale tv.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru respecTzz):

Cel de al doilea televizor este tot din Anglia adus? Sau este cumpărat de aici?

2 răspunsuri:
| BostanDaniel1974 a răspuns:

Sa fi cu plata la zi ce cablu ai ce firma rcsrds vezi legaturile daca sunt puse bine

| respecTzz explică (pentru BostanDaniel1974):

Plata este la zi. Legaturile sunt puse dar problema e ca doar 3 canale prind din 100, si in living am tot o plasma de acelasi firma dar cu un pret mai mare decat aceasta cu problema, la care prind 100 din 100.

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru BostanDaniel1974):

Nu are treaba cu legaturile, sau cu plata, televizorul este din Anglia, nu este compatibil cu norma de cablu din România.

| BostanDaniel1974 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

3 programe care sunt cele 3 pr?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru BostanDaniel1974):

Nu stiu, nu este televizorul meu nu am pus eu intrebarea.

| cristi202 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Cind depanezi o problema, cu asta incepi, conectarea la sursa de curent, plata, legaturile. Stiu ca pare hazliu, dar un prieten ce lucra la o firma IT a fost chemat la un PC instalat de el la Universitatea din Timisoara, cum ca ar avea probleme ca nu porneste, insa calculatorul nici macar nu era bagat in priza, prietenul meu nu a facut altceva decat sa il conecteze la sursa happy. Cu asta incepi, si trebuie facut totul in ordine, pentru ca se poate ca sa fi fost uitat platit abonamentul, sau cablul sa fie deteriorat, sau mufa sa nu fi fost bine introdusa in tv. O zic ca unul care a lucrat la tv-cablu. Si cand ai una din aceste probleme, chiar trei programe prinzi, TV1 ProTV si Antena1. Si abia cand verifici astea, aduci in discutie faptul ca tv-ul e adus din Anglia.

| cristi202 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Poate imi spui ce a fost eronat la raspunsul ce ti l-am dat, de mi-ai dat calificativul asta...

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru cristi202):

Salut, in primul rind intrebarea nu era pusa de mine, omul a vrut sa stie din ce cauza nu i functioneaza televizorul, tu ai inceput sa mi scrii aiureli ca incepi cu inceputul il bagi in priză. Asta stia si acel utilizator, problema televizorului nu era de la priză ci din alte motive. Deaceea am dat eronat.

| cristi202 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Eu i-am facut intreaga imagine de ansamblu in ce priveste depanarea unei probleme la tv. Desigur ca la el nu e cazul, odata ce tv-ul merge, dar daca nu pornea, de la asta trebuia sa inceapa. De ce? Ti-am dat deja un exemplu, si era cadru universitar. Se poate intampla oricui, tie nu ti s-a intimplat niciodata sa vrei sa folosesti un aparat ca si cand ar fi totul OK, si sa descoperi ca nu functioneaza pentru ca nici macar in priza nu e? Mie mi s-a intimplat, si mi s-a mai intimplat de cateva ori si sa incerc sa sudez, eu, un sudor cu ani de meserie, si fara "masa" pusa happy, ceea ce e cam aceeasi chestie, greseala de incepator, dar de care fiecare meserias are parte uneori. Si de aceea iei totul de la capat cand vorbesti de depanare. Chiar si la cele mai sofisticate aparate, vei ride poate, dar chiar si la ele, in cartea de instructiuni se spune ca primul pas in folosirea lor este conectarea la sursa. Daca toti stiu asta, si toti fac, de ce se mai zice si acolo? Pentru ca se poate intampla sa uiti, tocmai pentru ca e un lucru atit de simplu. Si de aceea cand un lucru nu functioneaza, iei totul de la capat. Problema cu problema ce poate exista. Degeaba poate zice el de tv ca e din Anglia si ca nu ar fi compatibil la noi, daca poate doar a auzit, si vede ca nu merge, daca problema e sa zicem la mufa de la cablu care a uitat sa o bage in mufa televizorului, sau e deteriorata. O simpla schimbare a mufei in cazul deteriorarii poate rezolva problema, si abia cand inlaturi celelalte posibilitati, ceilalti pasi, abia atunci stii ca problema e cea care crezi. De aceea sutem doi care am spus despre posibile probleme. Dar, na, daca asta e eronat... ce sa mai zic?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru cristi202):

Salut, ai dreptate, acum am inteles exact la ce te ai referit, asa este cum ai zis tu. Sănătate multă.

| cristi202 a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Ma bucur ca ai inteles ce voiam sa zic.
happy