anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna, am un laptop HP probook din 2018, cu procesor itel core i7 gen 8th si placa video nu stiu mx si nu stiu cum sau ceva de genul, nu e important, dar ca memorie am doar un HDD de un TB, intrebarea e, de ce in task manager(care se deschide greu, ca si multe aplicatii de genul control panel etc.) am disk usage 100%? Nu am mai avut laptop doar cu un HDD, toate pe care le-am avut aveau un SSD si un HDD, e de la asta, daca nu de la ce, m-am gandit ca e un virus dar am antivirus(nod 32 eset smart security) si hard-ul daca ar fi stricat nu ar merge presupun, am incercat sa golesc din app data si datele temporare si problema e ca in task manager nu am o aplicatie care sa ruleze asa mult, toate ruleaza putin in total vreo 5%, dar pe total disk usage este de 80-100%. Daca poate cineva sa ma ajute, daca nu ar trebui sa ma duc la un service? Eu ma ocup cu laptopuri nu am mai avut problema asta pana acum... De exemplu pe un alt laptop dar are un ssd, disk usage are doar 3% de obicei. inca ceva pe laptopul cu problema am tot HDD-ul intr-o partitie, ar putea asta sa determine asta? E vechi deja nu mai are garantie chiar daca l-am luat nou.

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Mai dezinstalează aplicații ce rulează in background

| Xinnicut a răspuns (pentru sierra1):

Nu am instalate, ma stiu cu calculatoarele, dar asta imi da cu virgula, nu am aplicatii care ruleaza pe fundal, am multe aplicatii care ruleaza dar nici una nu are mult din disk in total ar trebui sa fie vreo 5-10 %, deci nu are legatura, plus is multe aplicatii care is din fabrica... am antivirusul si cateva aplicatii de programare.

| sierra1 a răspuns (pentru Xinnicut):

Deci te "știi cu calculatoarele" dar NU AI "aplicatii care ruleaza pe fundal".

Mde...că prea le zici cu foc!

| NLS a răspuns:

Windows 10 contine mult mai mult bloatware si mai ales aplicatii inutile, care transmit in fiecare secunda date catre serverele Microsoft,
creeaza notificari,
sau log-uri.
De aceea nu se misca atat de fluid cand ai doar HDD.
Valabil mai ales pentru laptopuri cu procesor mai slab.
Ca sa vezi ce spun, pune Windows 7 Home Premium pe el, imagine originala de la Microsoft, neprelucrat de fitecine, si vezi cum se misca.
Si W10 il poti aduce mai aproape de linia de plutire, dar e de munca putin.

Bineinteles, exista si posibilitatea sa ai un miner in el, sau alta forma de malware.
Chiar, MalwareBytes ai incercat?