|

Buna seara. Am un pc desktop si de curand am vrut sa probez un sistem 5.1.

Am conectat cele trei jackuri la mufa merde, cea roz si cea neagra de la pc dar nu am reusit sa se auda in toate cele 5 boxe. Se auzeau doar doi sateliti, fara subwoofer. Am tot schimbat mufele din spate de la sistem 5.1 dar degeaba.In fine am renuntat. Acum am conectat un sistem 2.1 la jack-ul verde. Inainte a functionat mult timp acum dupa ce am probat acel sistem 5.1. nu se mai aude cum trebuie, parca mai incet si culmea se aude doar pe un singur canal, adica boxa stanga.Este posibil sa se fi ars placa de sunet? Am tot instalat din nou driverul dar nimic.

Am incercat si la cele cu mufa roz, neagra dar acolo se aude parca ar fi boxele sparte si cu gajait, nu se intelege deloc.Doar cea verde se aude clar, dar doar partea stanga.Ce este de facut? Exista preun program ceva de reparat?Placa audio este cea on.board.

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca placa de sunet are instalat un programel ce sta jos in dreapta langa ceas, incearca sa schimbi configuratia boxelor de acolo. Altfel, nu stiu exact, dar poate merge din mixer-ul audio standard de Windows.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă ai sistem 5.1 și asculți surse stereo, nu e normal să se audă doar canalele stereo, adică FL + FR? Ai încercat și tu un film cu audio 5.1 sau joc ceva? Dacă vrei 5.1 din surse stereo, atunci trebuie să faci upmix... ori din player-ul cu care rulezi media, ori din Control Panel de la driver-ul audio. Altfel, e corect să se audă doar sateliții față exclusiv.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Da problema este ca acum placa se aude extrem de incet, si la casti se aude mult mai incet ca un telefon. se aude o singura casca.

este posibil sa fie placa audio dusa?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru octav005):

Posibil... Eu totuși aș reinstala driver-ul audio înainte să trag concluzii, cine știe prin ce setări te-ai jucat tu... dacă nu se aude distorsionat, poate nu are placa audio nimic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Faza e ca iti trebuie un program pentru boxe, daca ai boxe Logitech sau ceva de genu(doar astea le cunosc eu cu 3 mufe) iti trebuie o aplicatie/program pentru ele, si de acolo din setari o sa iti apara pe cate canale o sa mearga, sau solutie simpla mergi la un nene ce cunoaste fire, si il pui sa iti lege un singur jack, eu am laptop si asa am facut ...si merg toate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează