|

Buna ziua, am si eu o imprimanta Canon mp 190 si cand dau sa scot o poza de pe laptop mi-o scoate toata roz, nu mi-o scoate cum arata poza si nu stiu din ce cauza. Si daca scanez o hartie colorata mi-o scoate perfect si nu stiu motivul

1 Raportează Evaluează
1 răspuns:
| a răspuns:

Mai folosesc si eu din cand in cand o imprimanta Canon si intr-adevar nu pot sa zic ca se obtin culori perfecte, insa nu am fost deranjat in asa masura incat sa incerc remedierea situatiei.
Imprimantele si programele folosite la tiparire folosesc probabil niste profile de management al culorilor ICC stocate in fisiere ICM si cred ca de acolo apar erorile de culoare.
Poate ca s-ar putea obtine rezultate mai bune folosind alt program care deschide imaginea spre a fi tiparita.
Driverele imprimantei ofera si ele posibilitatea schimbarii profilelor. De exemplu, la imprimanta mea in fereastra "Canon MP140 series Printer Printing Preferences" in tabul Main, la "Color/Intensity" exista 2 optiuni, Auto si Manual. Implicit e trecut pe Auto, insa daca dau pe Manual apoi apas "Set", imi apare fereastra "Manual Color Adjustment" unde pot alege un ICM la Color Correction si pot incerca sa vad ce iese (sau pot sa nu pun nici un ICM), apoi la "Color Balance" pot regla valorile Cyan, Magenta, Yellow, intensitatea culorilor, contrastul, stralucirea.
La proprietatile imprimantei la Color Management la fel se pot alege diverse profile, dar problema e ca ori nu vom sti ce sa alegem, ori chiar nu avem ce alege ca sa fie OK.
Daca in trecut imprimanta a mers bine si problema a aparut acum, atunci se poate incerca reinstalarea driverelor imprimantei in scopul de a aduce setarile la valoarea implicita.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează