|

Buna ziua.Am un pc achizitionat de curand.Cand l-am achizitionat avea win 10 cu configuratia de 8 gb ram ddr3 1333.Problema pe care o am si caut un raspuns este la achizitionare vedea cei 8 gb ram dar dupa ce am reinstalat n si n windowsuri update la bios imi apare 4 gb din cei 8.Mentionez ca placa de baza are 4 sloturi ram si detin cate 1 placuta de 2 gb.L-am schimbat din port in altul nimic, le-am pus separat merg toate si placutele si sloturile. P8H61-M EVO aceasta este placa.Ma puteti ajuta cu aceasta problema?

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Pune un Windows pe 64bit si atunci o sa-ti vada toti cei 8 gb RAM. Bafta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Inteleg ca ai 4 x 2 GB = 8 GB fizic pusi pe MB si in BIOS vezi doar 4 GB. O astfel de situatie am intalnit si eu, aveam 4 x 512 MB = 2 GB fizic si vedeam in BIOS doar 1.5 GB. Concluzia la care am ajuns eu a fost ca un modul nu era compatibl cu celelalte 3 (care erau acelasi model de la aceeasi firma) chiar daca teoretic aveau fix aceleasi specificatii.

Sugestie: scoate tot RAM-ul. Pune cate un modul pe rand, porneste cu un singur modul si vezi daca le vezi asa cate unul pe toate. Daca da, incepe sa le pui cate doua. Daca si asa merge dar cand le pui pe toate 4 nu merge concluzia simpla ar fi ca sunt incompatibile. Ar fi mai multe de vazut, testat dar ai dat prea putine detalii despre modulele de RAM.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează