|

Ce e mai bun(a) : tableta sau laptop? Avantaje si dezvantaje.

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Laptop! Memorie mai mare, posibilitate HD, mai multe programe/jocuri compatibile, conectivitate usb, card...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

CUm sa compari laptop-ul cu tableta?straight face
Sunt 2 chestii total diferite.
Ca si cum ai compara o cana cu un paharstraight face

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Tabletă
Pro:
Dimensiuni mai mici decât ale unui laptop, deci este mai uşor de utilizat.
Greutate redusă.
Ecran generos cu touch scree. Dacă ai avea nevoie de un laptop cu touch screen, preţul acestuia ar fi mult prea mare.
Durată de viaţă a bateriei mai mare.
Sisteme de operare diverse: Windows, Android, Unix, iOS. Laptop-urile sunt majoritatea cu Windows, foarte puţine cu Linux şi alte sisteme derivate şi ar mai fi cei care au laptop-uri de pa Apple, dar iarăşi aici preţul sare mult peste limita decenţei.
Accelerometru, GPS şi două camere foto/video.
Contra:
Performanţe mai mici decât ale unui laptop.
Preţ la fel de ridicat momentan cu cel al unui laptop.
Este limitată la anumite tipuri de aplicaţii din cauza performanţelor.
Capacitate de stocare mai mică decât a unui laptop.

Laptop
Pro:
Performanţe mai bune
Cam acelaşi preţ cu o tabletă la ora actuală
Rezistenţă mai ridicată decât o tabletă în caz de şocuri
Ecran mai mare
Posibilitatea de a utiliza tot felul de aplicaţii care necesită putere de calcul ridicată.
O gamă mare de variante pentru alegerea unui laptop şi cu diferite componente.
Categoriile business ale unor companii producătoare de laptop-uri oferă carcasă de magneziu şi diferite alte opţiuni de siguranţă.
Contra:
Durata de viaţă la baterie este redusă
Greutate mai mare decât a unei tablete
Incomod în cazul în care vrei să îţi verifici doar mail-ul sau să citeşti ziarul. Lucru pentru care o tabletă este făcută în mod special. Este mult mai uşor să stai cu o tabletă în pat să citeşti decât cu laptop-ul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Depinde pentru ce vrei; in principiu, laptopul poate face ce face tableta, dar tableta nu poate face tot ce face laptopul :) detalii despre fiecare gasesti in comparatia asta explicata aici http://www.chip.ro/......sau-tablet

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Excelent raspunsul lui Mefist0!
As completa doar ca nu poti sa pui aceasta intrebare daca deja ai un laptop. Asca ca, dintre cele doua, mai important este laptopul. Raspunsul meu, fara rezerve, este LAPTOP. Detalii: http://www.ign.com/blogs/pctablet/2016/02/07/laptop-sau-tableta/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

La laptop:Avantaje : poti sa-l iei peste tot unde te duci; usor de transportat;
Dezavantaje : daca nu are aerisire buna se strica.
Si la tableta:Avantaje:În stadiul actual de dezvoltare, tabletele satisfac în primul rând nevoia de divertisment. Internetul a devenit parte integrată a vieţii multor tineri, iar tabletele îţi permit să navighezi pe site-urile preferate, experienţa de utilizare fiind net superioară comparativ cu telefoanele mobile datorită display-ului generos, care în unele cazuri este mai mare decât cel al unui netbook sau ofera o zona de lucru mai larga, datorita rezolutiei superioare.

În plus, tot tabletele îţi permit să vizionezi filme, uneori chiar şi în format HD, să asculţi muzică, dar şi să intri în lumea unor jocuri complexe realizate special pentru astfel de dispozitive.
Dezavantajetonguerincipalele dezavantaje ale unei tablete vin tocmai din faptul că aceste dispozitive nu pot înlocui încă telefonul mobil şi netbook-ul. În primul rând, tableta nu are – decat cu unele exceptii – funcţie de telefonie (oricum, ar fi caraghios să ţii la ureche un gadget cu display de 7" sau chiar 10", nu-i aşa?), iar în al doilea rând netbook-urile şi, mai ales, laptopurile, au avantaje de necontestat.

Cea mai mare diferenţă comparativ cu netbook-urile este reprezentată de sistemul de operare. Indiferent că vorbim despre iOS-ul disponibil pe Apple iPad, Google Android sau Windows 7, sistemele de operare disponibile pe tabletă pleacă cu anumite limitări impuse de tehnologia touchscreen, care fac ca aplicaţiile să fie incompatibile cu cele ale OS-urile clasice.

iOS-ul rezolva parţial problemă prin numărul ridicat de aplicaţii disponibile, însă Google Android nu beneficiază încă de o colecţie suficient de mare de aplicaţii dedicate pentru a acoperi nevoile şi posibilităţile unei tablete.

Conectarea la internet se realizează prin tehnologia Wi-Fi 802.11 b/g/n, dar ce faci când nu eşti în aria de...2005 - 2173 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Paii...e greu si eu sunt in acceasi situatie...straight faceMaine ma duc sami aleg ce sa imi iau si cred ca o sa imi iau tableta.
De ce as alege tableta? Fiidca:am deja un calculator, este mai mica si mai usor de carat, pot merge cu ea pe strada si sa ma uit la cv sau sa vb cu cineva, este si la Moda, si ma pot juca jocuri(unele)cand nu am net. mise pare ca e mai OK decat laptopul...sigur nu are acceleasi posibilitatii ca un laptop dar e aproape ca un laptop si mult mai ieftina!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează