| AdiAditzu1998 a întrebat:

Cum pot folosi o camera de supraveghere fara internet, gen sa am internet doar pe telefon si sa o pot accesa?

Răspuns Câştigător
| AllMight a răspuns:

Pai ca sa o accesezi ai nevoie sa fie conectata implicit la internet in retea, doar daca nu e camera cu wifi dar asta inseamna sa fi aproape de ea nu in alta locatie.

27 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Conectezi camera la un calculator, cu un program care sesizeaza orice miscare care te intereseaza.
Un alt program instalat pe calculator va fi conectat pe o linie telefonica fixa (prin fax-modem sau asemanator) si iti va trimite secventele inregistrate pe telefon, ca mesaje MMS.
Daca e prea costisitor, atunci se poate trimite un semnal de avertizare la telefon prin SMS, iar inregistrarile le ridici personal de pe calculatorul unde s-au inregistrat.

| anonimg a răspuns:

In cazul tau nu vad decat o singura posibilitate: sa iti cumperi o camera video, sa o conectezi la pc prin cablu, si sa o vezi de la pc. In continuare, ca sa o vezi de pe telefon trebuie sa conectezi smartfonul la pc prin bluetooth, cablu de date. Deci fara internet nu o poti vedea de la distanta.

Te sfatuiesc sa citesti acest articol: https://www.supraveghere24.ro/......ernet-3g4g

| AdiAditzu1998 explică (pentru anonimg):

Deci doresc sa pun camera la o casa undeva afara si acolo nu este net si mi-as dori sa pot vedea de la distanta de la vreo 3 kilometri si acolo unde sunt am net

| anonimg a răspuns (pentru AdiAditzu1998):

În privința aceasta trebuie să iei legătura cu o companie de telefonie mobilă, cu aceea care îți oferă cel mai bun semnal în zona unde este instalată camera de supraveghere.
Verifică care companie îți oferă cel mai bun semnal în acea zona. Apoi mergi la o reprezentanță a acesteia ca să poți sta de vorbă mai elaborat despre produsele de care ai nevoie pentru a conecta camera la internet. Pentru că și camera are nevoie de conexiune la internet. Altfel este imposibil să o vezi de la distanță.

| Harfagre a răspuns (pentru AdiAditzu1998):

Îți trebuie o conexiune de date oarecare și e greu să inventezi tu vreun protocol nou, tot la internet ajungi până la urmă. Dacă este telefonie fixă în zonă, poți folosi un modem ADSL ca să ieși pe internet. Dacă este cablu TV și furnizorul oferă și internet, poți folosi un modem de cablu de la ei. Dacă este internet pe telefon, poți folosi un telefon acolo ca să ieși pe internet, dar probabil e destul de scump.

Dacă nu e nici telefonie fixă, nici cablu TV, nici internet mobil acolo, poți să-ți cumperi o pereche de antene în 2, 4 GHz dar trebuie să ai vizibilitate directă între ele. Depinde și câți bani poți să cheltui pentru toată instalația, una e să aibă nevoie o firmă de supravegherea unui depozit și alta e să vrei tu să te uiți pe o cameră din când în când. Nu cred că poți să întinzi 3 km de fibră optică, dar și asta ar fi una din soluții.

| relian a răspuns (pentru AdiAditzu1998):

Ce iti doresti tu se numeste televiziune laughing adica sa ai un aparat sau camera care sa transmita in eter semanul, apoi tu sa ai un telefon care sa receptioneze acel semnal si sa poti vedea ce reda acea camera.
Tu crezi ca exista asa ceva?
Sau cum descrii tu la 3 km,la fel ar trebuie sa ai o camera sa emita ceva gen cum emite un post de tv, apoi tu cu netu tau sau fara net, dar cu telefonul sa receptionezi, aia da tehnologie laughing
De fapt aia se intampla prin internet, semnalu de la camera trece pe net si este dus hat departe, iar tu la 3 km unde ai net te conectezi si vezi ce reda acea camera.
Dar sa ai doara o camera care sa tina loc si de net si de router si de toate cate implica internetu, wow cred ca te uiti prea mult la filme SF apoi le iei de bune laughing

| relian a răspuns:

Toate camerele functioneaza fara internet, daca nu ar functiona ar fi defecte laughing, deci despre ce anume vorbim aici?
Tu ai spus camera sa nu fie conectata la net dar telefonul tau da si ca vrei sa accesezi camera in felul asta.Asa ceva nu exista, pe net poti accesa doara daca tu ai acces la net si daca ce vrei tu sa accesezi se afla deja pe net.
Sint camere de supraveghere care nu-s conectatet la internet, dar nu le poti accesa prin telefon, alea au camera, un dispozitiv care inregistreaza si un monitor, nici vorba de telefon ce spui tu.

| Harfagre a răspuns (pentru relian):

În realitate, el nu se referă la funcționarea camerei, el se referă la o conexiune de date prin care imaginile preluate de cameră să ajungă la el. Imaginile îi trebuie lui, că altfel camera poate sta liniștită și fără internet tongue

Soluția cu antene de 2, 4 GHz reprezintă exact ce descrii tu când te referi la post TV. Probabil l-ar costa vreo 200 de euro antenele, dacă există vizibiltate directă între cele două amplasamente.

| AdiAditzu1998 explică (pentru relian):

Camera functioneaza dar nu poate fi accesata fara internet ii wifi camera

| PainTech a răspuns:

Exista doua tipuri de camere :
- care functioneaza singure si se conecteaza la internet
- care se conecteaza la un DVR

Pentru a putea accesa camera de la distanta e nevoie ca aceasta sa fie conectata la internet sau ca DVR-ul sa fie conectat la internet.

=================

Nu ai cum sa accesezi prin internet ceva ce nu e conectat la internet, e la mintea cocosului.

| AdiAditzu1998 explică (pentru PainTech):

Exista camere care functioneaza si fara internet

| PainTech a răspuns (pentru AdiAditzu1998):

Daca functioneaza fara internet atunci nu poti sa le accesezi de la distanta.

| gabicoo a răspuns (pentru AdiAditzu1998):

Alea să cheamă babe!
hee hee

| gabicoo a răspuns:

Genul ăsta de cameră se cheamă "Tușa Varvara" și ca să o accesezi nu ai nevoie de internet, nici tu nici camera. Pur și simplu o suni pe fix și în maxim 5 minute afli tot ce s-a întâmplat în ultimile 24 de ore.

| mont a răspuns:

Nu se poate. Doar sa fie in acceasi rețea wifi cu telefonul. Altfel trebuie camera conectata la internet.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru mont):

Faci confuzie CRASA intre net si internet
internet inseamna sa poti vedea camera cand nu esti acasa
net inseamna ca scoti cablul din router, nu ai internet dar camera poate sa mearga binemercic pentru ca e pe aceeasi retea (net) cu tine

problema e alta, trebuie sa tai si date mobile, pentru ca (cel putin) Android-ul ignora wifi daca nu e internet pe el si trece automat pe date mobile

| Harfagre a răspuns (pentru Zuzu1991):

"net" e termen generic, în limbaj obișnuit înseamnă "plasă", iar în telecomunicații nu înseamnă nimic concret. Rețeaua locală la care te referi tu este o rețea ethernet, în care conexiunile între echipamente sunt cu cabluri UTP (de cupru) sau cu fibră optică.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru Harfagre):

Rrrright, deci tu nu faci nici o confuzie, si totul e senin si calm, NU?!?
adica de fapt "NU" se poate sa accesezi o camera pe RETEAUA locala fara internet... NU?!?
iar, net inseamna SI retea, indiferent ce spune dictionarul tau limitat

continua sa te contrazici si sa bati campii, esti asa de penibil ca ma amuza... RAU!

| Harfagre a răspuns (pentru Zuzu1991):

Nu te amuză nimic, dar comunici patologic dacă simți nevoia să scrii că te amuză. Când te apuci să caracterizezi interlocutorii (gen "ești penibil") e tot comunicare patologică. Aici discutăm despre rețele de calculatoare, nu despre care e penibil și care nu e. Așa discută niște adulți corect educați, se limitează la subiect, la temă.

"net" înseamnă orice vrei tu să însemne, unii folosesc "net" în sensul de internet, tu îl folosești exact invers, pentru rețeaua locală. Distincția pe care încerci tu să o faci este între internet și rețeaua locală ethernet, iar dacă folosești "net" generezi confuzii. Spune-i "rețeaua locală" și o să înțeleagă toată lumea la ce te referi.

| Harfagre a răspuns (pentru Zuzu1991):

încă un mic detaliu, net nu "înseamnă ȘI rețea", cum scrii tu mai sus. În engleză, rețea se spune "network", iar rețeaua locală este "local network", nu "local net". A folosi "net" în loc de "network" se încadrează la românisme.

| AllMight a răspuns (pentru Zuzu1991):

De pe telefon era vorba initial sa se poata, iar in cazul asta nu merge fara conexiune internet. Cum vrei sa vezi pe telefon daca nu ai conexiune la internet pe camera?
Si nu te mai agita ca un spray.

| AllMight a răspuns (pentru Harfagre):

Asta incercam sa inteleg si eu. N-am auzit pe nimeni sa foloseasca net pentru retea. Ii zici ori retea, ori LAN, ori simplu network.
Sau companiile care au un anumit nivel de securitate cibernetica si nu vor sa comunice cu Internetul isi fac propria retea de Intranet. (Renault de ex are o retea de Intranet ca sa isi protejeze dezvoltarea de soft pentru masini si productie ).

| AllMight a răspuns:

Pentru asta o sa am grija sa vada si moderatorii raspunsurile tale.
Pana la urma tot nu ne-ai lamurit cum accesezi o camera, care nu are conexiune la internet, de pe telefon.

| Zuzu1991 a răspuns (pentru AllMight):

BASIC tcp/ip connection
e pe reteaua locala, NU trebuie sa faca NIMIC pe internet ca sa se connecteze la alt device de pe aceeasi retea locala

dar, NU TE LASA, continua sa bati campii inn continuare, esti pe val, ggggg

| Harfagre a răspuns:

În urmă cu 10 minute ți-am scris chiar eu că unii folosec "net" în sensul de internet. Nu crezi că e deplasat să-mi repeți ce am scris chiar eu? tongue

| Harfagre a răspuns:

Discuția e despre cum comunici tu, nu despre mine. Ești infantil, comunici de parcă ai fi în clasa a 7-a sau a 8-a. Încearcă să te maturizezi, mai învață ceva engleză și ceva rețele de calculatoare, precum și terminologia corectă în domeniu.

| Harfagre a răspuns:

Continuare: poți să folosești și o combinație între soluțiile de mai sus. De exemplu, dacă este telefonie fixă la 500 de metri, poți întinde un cablu prin copaci până acolo, modemurile ADSL merg bine cu cabluri de până la 800 de metri, dar și pe 2 km de cablu poți obține o conexiune acceptabilă.

Cablu UTP pentru o conexiune Ethernet (LAN) nu poți să pui fiindcă ți-ar trebui switch-uri la fiecare 100 de metri, dar poți folosi câteva sute metri de cablu UTP pe post de linie telefonică. Fibra optică iarăși ar fi o soluție, câteva sute de metri de fibră și două convertoare la capete, până la primul loc unde este internet, ar fi abordabil, în timp ce 3 km de fibră care să acopere tot traseul probabil nu e o soluție realistă.