|

Este bine sa scot calculatorul din priza dupa ce il opresc? am observat ca pc ul oprit si conectat la priza consuma curent,deci are tensiune si daca sunt fluctuatii de tensiune sau ceva sa nu l afecteze,chiar daca e oprit. Uneori cand il scot din priza dupa ce l am oprit,dupa ce il bag inapoi in priza si il pornesc trebuie sa intru in bios si sa ies si merge fara probleme, si nu se reseteaza bios ul cand fac asta. va rog

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Salut,
Daca ai o sursa decenta, nu se arde nimic.
Biosu isi pastreaza setarile daca bateria e functionala!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu foloseste la nimic sa-l scoti din priza decat daca ai fluctuatii de tensiune mari pe plus (daca stai la tara, daca n-ai impamantare facuta bine la instalatia electrica, etc).

Daca se duc setarile din bios inseamna ca ai probleme cu bateria, asa cum a sugerat si ROB3RT89. Poti sa o schimbi happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Noile placi de baza au siguranțe, nu-ți mai face atâtea griji. Eu îl las deschis 24/7 chiar și când plec și nu am avut niciun fel de probleme.
Mai rău faci dacă îl realimentezi de nenumărate ori - primul lucru care va avea semne de uzura este bateria CMOS (cel mai probabil, este deja afectat dacă îți deschide BIOS-ul de unul singur. Bateria nu costa mult, costa 50 de bani de la magazinul sau librăria din colț).

Încearcă sa te abții din a mai scoate PC-ul din priza. Ii afectezi sursa și vor exista in timp scurgeri de curent.

Mult succes! Funda?; x

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează