| alexcuamare123 a întrebat:

Hey TPU, daca un pc are placa video integrata eu pot sa ii adaug o placa video?
Deoarece ma gandesc sa cumpar un calculator fara placa video ca sa ii adaug una care sa imi placa mie

4 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu mai bine ne zici ce buget ai la dispozitie decat sa te apuci sa faci prostii?

| NLS a răspuns:

Da, merge, insa de unde vei achizitiona calculatorul?
Nou, dintr-un magazin, sau de la cineva?

Daca e din magazin, are cu siguranta grafica integrata in procesor, asa ca o sa ai imagine pe monitor in momentul cand il conectezi la un monitor.

Daca il iei de pe OLX, etc, de la un vecin, exista si posibilitatea ca procesorul sa nu aiba grafica integrata, astfel ca o sa vezi imagine pe monitor doar dupa ce adaugi tu o placa video dedicata.

| Zuzu1991 a răspuns:

YEAP
evident ca poti, daca placa de baza are slot
chiar eu am reusit la un moment dat sa le activez pe amandoua si cu monitoare diferite infipte in fiecare

in plus toate laptop-urile din ziua de azi au o placa video integrata, iar daca sunt de gaming au si un GPU, declarat pompos ca "placa video" folosit numai la gaming

| GPA a răspuns:

Vorbim de PC (desktop), sigur că poți să-i adaugi o placă video dedicată (discretă).
Placa video integrată din PC poate fi "integrată" sub două forme pe placa de bază : prin procesor (un procesor care să suporte inclusiv tehnologia de "procesare" grafică) sau direct prin placa de bază (care să ofere nativ suport de ieșire video, fără instalarea unui procesor ce dispune de această funcție, acest tip de procesoare sunt cele cu suport Intel HD Graphics pentru procesoarele Intel (IGP) și "APU" (pentru AMD).

Când cumperi un calculator, interesează-te sau citește în amănunt specificațiile plăcii de bază. Pc-urile construite fără o placă video dedicată instalată pe placa de bază sunt mult mai ieftine, având un procesor(fie Intel, fie AMD, depinde de chipset) ce dispune de tehnologiile menționate mai sus.

Oricare caz ar fi, că are un astfel de procesor, sau că are o placă video dedicată nu și un procesor, poți instala orice placă video PCI-E dorești tu. Important este ca acea placă video pe care ți-o achiziționezi să fie pe măsura procesorului. Pentru că dacă placa video este mult mai puternică decât procesorul, placa video va fi trasă "în jos" de către procesor, în sensul în care n-o vei utiliza la capacitate maximă (cunoscut sub termenul de "bottleneck").
Unde nu știi întreabă, ca să știm exact ce componente se potrivesc în configurație.