|

Hey TPU! Eu am o imprimanta Canon pixma mx-495 si cand mi se termin cartusele trebuie sa cumpar de fiecare data altele noi asta m-ar duce undeva la 160 lei si ma gandeam sa imi iau o alta imprimanta si am gasit pe olx o imprimanta laser la 100 lei. Ea se numeste Samsung ml 2570. Intrebarea mea e daca este buna imprimanta si daca pot sa reincarc tonerul si cam cate pagini ma tine tonerul incarcat? Dau FUNDA!

10 Raportează Evaluează
10 răspunsuri:
| a răspuns:

O imprimanta laser la 100 lei este cam indoielnica, are ceva problema.
Cauta imprimanta laser de fabricatie HP Laserjet (seriile '"2000), cu cartuse mari, le poti gasi la pret de 3-400 lei.
Cu un asemenea cartus umplut poti tipari 2-3 mii de pagini de text. Iar incarcarea unui cartus costa 40-60 lei.

Eu folosesc o astfel de imprimanta de ani buni, merge fara probleme, anual tiparind cateva mii de pagini.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bula):

Poti sa imi spui modelul tau ar fi buna HP 1300?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Emy2004):

Eu folosesc un HP Laserjet 2100 si sunt foarte multumit.
Si HP 1300 este o versiune destul de buna, mai ales daca ai si mufa de conectare prin retea (printr-un router). Are cartus destul de incapator si se poate si reumple.
Trebuie sa ai o mufa LPT pentru conectare la calculator (daca pe placa de baza nu este, se poate folosi placa de extensie).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sfatul meu e sa pastrezi Canon-ul, iar primul refill sa-l faci la un centru de umplere cartuse.
Cartusul nu are orificiul pentru cerneala, dar ei il vor gauri si ulterior, prin acelasi loc, vei putea face tu refillul acasa, cu seringa.
Incearca varianta asta inainte sa dai banii degeaba pe alt dispozitiv.
Numai daca nu se poate poti cauta alt model.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Unele cartuse dupa ce se consuma definitiv, au o problema, chiar daca le reincarci nu ti le mai recunoaste imprimanta, uneori extrem de greu, dupa multe incercare, alteori deloc! Este de la caz la caz.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Pai si ce ai spune sa imi iau imprimanta aceea Samsung sau sa raman la Canon?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Emy2004):

Incearca sa gasesti o imprimanta pe cartuse, alb negru + color, una mai buna la 450-500 ron. Alea le poti reincarca, cu toate ca si la alea, poti sa ai ghinion cu unele sa iti faca vreo smecherie, mi s-a mai intamplat, dar si-a revenit la scurt timp. Du-te la un magazin Altex, si intreaba-i pe baietii/fetele de acolo, ca vrei o imprimanta cu laser, si cu cartuse, spune-le sa fie reincarcabile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Eu te.am intrebat doar daca e buna imprimanta Samsung ml 2570 si daca pot sa ii incarc tonerul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Emy2004):

Citez de pe internet:
Principalele ingrediente erau: praful de toner de calitate mai buna sau mai slaba, in functie de producator, cartusul de toner gol (folosit) si uneori, pentru modelele mai sofisticate, un chip electronic. Foarte repede au aparut centre de incarcare toner, care se ofereau sa iti preia cartusul folosit si sa ti-l reumple pentru a fi refolosit. Teoretic, un cartus de toner se poate reumple de pana la 2-3 ori, in functie de model pana cand incepe sa produca print-uri inacceptabile din punct de vedere calitativ.
Dar, din pacate, in practica, solutia de incarcare toner nu este intotdeauna una fezabila deoarece depinde de foarte multi factori aflati mai mult sau mai putin in afara influentei consumatorilor:
- Calitatea tonerului folosit poate fi una indoielnica si care se va vedea in calitatea proasta a print-urilor obtinute;
- Cartusul dvs. de toner poate fi avariat din cauza manoperei defectuoase si pot aparea scurgeri de toner capabile sa produca o mizerie crunta sau chiar cartusul poate deveni inutilizabil.
- Cartusul dvs. de toner poate fi "substituit" fara cunostinta dvs. cu unul mai prost, aflat la a 3-a reincarcare, sa zicem; din pacate mi s-a intamplat personal asa ceva in urma cu cativa ani, cand dupa ce am mers la un centru de incarcare am observat ca tonerul "meu" lasa o pata gri pe cca. 60% din pagina, datorata fotoconductorului uzat (cartusul pe care il dusesem la incarcat era original, proaspat terminat si tiparea perfect).
- In plus apare inconvenientul necesitatii deplasarii in persoana de 2 ori la centrul de incarcare toner si al duratei reincarcarii propriu-zise care este de minim 5-6 ore, intrucat presuspune transportul cartusului dvs. de la contrul de colectarea unde ati predat tonerul la centrul de incarcare propriu-zisa si inapoi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu am un Epson 365 e color si are 4 rezervoare de cerneala/tus, e magnifica, incearca sa ti cumperi o imprimanta care merge cu rezerve de cerneala fie ea si alb-negru, tonerele costa mult si dau mereu necazuri, cerneala este ieftinuta, nu stiu daca si imprimantele!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează