|

In ultimul timp pe laptop(i7 6700hq, gtx 970m, 16gb ram, windows 8.1) cateodata imi scad fps-urile in jocuri, sa zicem de la 250-300 fps in cs go la 20-30 odata la cateva secunde,dar am problema asta la fiecare joc.

Am incercat:

-Ultimele drivere ale placii video

-Am fiecare update facut la zi din windows update

-Scanat de virusi,nu am niciunul

-Nu am probleme cu supraincalzirea

-Nu am deschise programe care sa solicite laptop-ul

-Laptop-ul este setat pe high performance si setarile din nVIDIA control panel sunt tot pe performance, cu toate ca nu-i nicio diferenta intrucat placa video ducea si pe high quality fara probleme orice joc.

Totusi sunt momente in care nu am problema asta si pot sa ma joc linistit.Care e problema?

9 Raportează Evaluează
9 răspunsuri:
| a răspuns:

Tuturor li se intampla chestia asta, dar de la 60 fps in sus oricum ochiul uman nu mai observa vreo diferenta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Niklauss):

Asta nu are nicio legatura cu intrebarea mea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Problema descrisa de tine poate sa fie de la temperaturile mari pe procesor. Acesta cand atinge temperatura maxima isi coboara frecventa sub 1ghz pentru a se putea raci, de aici si acele scaderi de performanta. chestia asta se numeste throttling, si se rezolva prin a curata zona radiatorului de praf, dar cel mai important este sa aplici o pasta termica de calitate pe procesor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Jipa95):

Eu am specificat ca nu am probleme cu supraincalzirea, si da, am pus o pasta noua pe procesor si placa video acum 1 luna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru bogdan324):

Descarca hwinfo 64 si msi afterburner, seteaza-le sa-ti arate frecventa fiecarui nucleu la procesor in parte, temperatura, si utilizarea procesorului in timp ce te joci. Daca frecventa procesorului fluctueaza sub ~1ghz, ai probleme.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Tu spuneai ca se intampla la CS:GO si alte jocuri, dar nu ai specificat daca se intampla in timp ce te joci multiplayer.S-ar putea sa ai probleme cu internetul, daca apar aceste caderi de frame-uri doar pe multiplayer.Altfel vezi daca nu iti este prea plina memoria RAM, prin intermediul Task Manager, si eventual uita-te pe la procese si inchide cele care manaca multa memorie. Daca nu e vorba de memoria Ram atunci salveaza-ti datele si reinstaleaza sistemul de operare, si daca va continua cu problemele atunci suna la service si trimite-l la reparatie pe baza garantiei.Bafta!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te sfatuiesc sa descarci pentru versiunea ta de windows programul Aio Runtimes si el va detecta de ce programe are nevoie calculatoru le va instala automat, si va sterge programele daunatoare calculatorului bafta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează