| RaYzen7 a întrebat:

Nu știu de ce brusc mi-a scăzut viteza internetului, eu nu am avut probleme cu netul niciodată uneori chiar nu merge deloc, îmi scrie internetul este indisponibil. Vreau sa mentionez ca sunt cu el cam de o luna asa așteptând sa-și revină cu gandul ca vor rezolva problema dar nu s-a întâmplat (internetul este furnizat de RDS-RCS internetul îl am prin cablu care intră în router si din router în PC router-ul este nou). DAU FUNDĂ

Răspuns Câştigător
| AlexMh a răspuns:

Subscriu la ce a spus Zaygon, dar oricat de multe persoane ar lucra de acasa, nu are voie sa nu iti mearga netul deloc, decat daca problema este la tine sau serverele lor sunt supraincarcate si pica la toata lumea. Sa luam cazul 1 in care problema este la tine. Verifica toate mufele de la cablu, vezi sa fie in stare buna, eventual mai impinge-le (asta ca sa nu iti zic sa le tai, sa le schimbi si sa le resertizezi). Verifica sa nu ai facut colac multi metri de cablu, verifica sa nu ai cablul ciupit pe undeva (de obicei colturi de mobila, sau prins intre mobila si zid, etc. Dai un restart la router (din cauza caldurii fiindca se incing destul de mult o mai ia razna si necesita un restart). Iar la fel problemele pot sa mai fie si din Windows, drivere care au inceput sa faca probleme sau chiar malware. Daca ai pe cineva cu un tester de cabluri cu atat mai bine. Atentie, daca este fibra optica si nu cablu utp, fibra optica este foarte sensibila la rupturi. Nu trebuie niciodata incolacita din scurt sau strambata. Stima!

5 răspunsuri:
| Zaygon a răspuns:

Ce router ai, ce abonament de net ai, ce placa de retea are pc-ul tau?

| RaYzen7 explică (pentru Zaygon):

Pai abonament pentru TV si internet normal si router-ul este de la Asus RT-N11P Wireless-N300

| Zaygon a răspuns (pentru RaYzen7):

Cu routerul asta nu prinzi mai mult de 100mbps poti sa ai oricat abonament si de 300, 500, 1000. Schimba routerul in primul rand.

| RaYzen7 explică (pentru Zaygon):

Dar router-ul poate afecta viteza întreb nu sunt cunoscător în așa ceva

| Zaygon a răspuns (pentru RaYzen7):

Routerul tau are porturile lan si wan 10/100 mbps maxim(asta e viteza teoretica). Tu poti sa ai aboanament oricat peste 100 ca tie nu iti vor veni mai mult de 100 mbps teoretic. In ultima luna(din cauza la corona) tot mai multi oameni lucreaza de acasa si banda de internet este folosita intensiv iar tu daca si asa inainte prindeai maxim 100(teoretic) de asta acum si simti. Si presupun ca la acel router mai ai in casa si alte dispozitive legate.