| GPA a întrebat:

Placile de retea din laptop sunt limitate?

Adica suporta maxim 200-300 mbps?
Sa zicem ca am digi fiber 1gbps, nu va rula laptopul cu aceasta viteza? Pe modul wifi prind 150 mbps cand sunt langa modem, acesta fiind 1000/mbps.
Exista laptop care sa duca viteze de 1000?
Explicati-mi sad

Răspuns Câştigător
| Zaygon a răspuns:

Deci pe fir sunt adaptoare ethernet si gigabit.
Pe cele ethernet se poate prinde o viteza maxima teoretica de 100mbps iar pe cele gigabit maxim 1000.
Acum sunt mai multi factori care pot sa iti influenteze viteza si anume: routerul pe care il ai(degeaba ai abonament de 1000 iar el pe wired scoate doare 100 pe fiecare socket), cablul(lungimea si calitatea acestuia sunt foarte importante) si driverele pc-ului respecit firmwareul routerului.

Iar pe partea de wifi ai stadardele:
- pe standardul N in general 300 sau 450 dar depinde foarte mult de adaptorul din laptop(nici eu nu am reusit sa scot mai mult de 150 cu aboanment de 300).
- pe standardul AC care in general pentru routerele de consumer e 867mbs(pe asta am obtinut 298 mbps din 300).
Deci conteaza abdatorul wifi al routerului, eu pe laptop am un Intel 7260 iar pe nu Intel 7265. Ai aici ceva detalii despre ce am facut eu pentru viteza: https://andreidiaconescu.wordpress.com/......rin-cablu/

3 răspunsuri:
| mudokins78 a răspuns:

Vitezele mari se obțin pe cablu, că pe wireless abia se trece de 150-300 Mbps. Cablul trebuie să fie mufat pentru 1000 Mbps, cu toate cele 8 fire din el utilizate, nu doar cu 4 fire ca la conexiunea de 100 Mbps.
Pentru cablu ai nevoie de UTP tip Cat 5e sau Cat 6. Dacă nu știi ce cablu ai, de obicei scrie pe el. Dacă nu știi câte fire sunt utilizate, uită-te cu atenție la mufa care-ți intră în calculator, trebuie să vezi toate cele 8 fire bine conectate.
Pentru a determina dacă problema unei viteze mici este la router sau la cablul dintre router și PC, conectează cablul tras de RDS direct la PC, nu la router, și testează întâi așa pe speedtest.net.
Mulți oameni îmi spun că nu trec de 10 MB/sec la download sau de vreo 98 Mbps în testele de pe speedtest.net. Asta arată o limitare clară la 100 Mbps și este cauzată de cablu sau de un router care nu are porturi gigabit, ceea ce ne duce la punctul următor.

| GPA explică (pentru mudokins78):

Stiu ca placile de retea din laptop-uri au o anumita banda limita. In jur de 200-300 mbps in modul wifi si pe cablu.
Doar placile de baza noi aparute pentru desk-uri suporta in jur de 1000.
Toate sunt mufate si la locul lor.
Am refacut un test adineaori, iar pe un alt laptop am 75 mbps in modul wireless langa modem, iar pe celalalt aveam 150mbps, deci?

| mudokins78 a răspuns (pentru GPA):

In laptop ai un modul wifi care are olimitare de banda!
daca iti cumperi alt modul, asigura-te ca are capabilitate de 1000mb.
(modulele se potrivesc intre ele)