|

Sall mi-am instalat yumi multiboot! Si cand imi face pc-ul boot...imi apare sigla de la Asus... Dupa meniul Yumi... Ce trebuie sa fac sa il scot de la boot? In meniu vad asa la boot option: P0:ST9500325AS

P1:TSSTcorp CDDVDW SN-208BB

Atheros boot agend

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Yumi e un program ce ruleaza sub windows/linux si creaza stick-uri de memorie multiboot.
La pornirea programului nu se bifeaza Show All Drives pentru a nu instala yumi pe hard disc. In calculator trebuie sa fie introdus un stick de memorie care va aparea la Step1, asa incat sa putem instala yumi pe stick.

Daca e instalat pe stick, e suficient sa scoatem stick-ul din calculator si va disparea meniul yumi.

=================================
Daca yumi a fost instalat pe hard disk,
nu stiu cum se comporta, poate nu mai merge windows-ul caz in care se poate face o reparare: se poate porni calculatorul cu un CD sau DVD sau stick de memorie cu MiniTool Partition Wizard Free, se alege cu un click dreapta pe hard disk (in Partition wizard) - Rebuild MBR, iar partitia aceea mica de 100MB trebuie sa fie activa (daca nu e, se activeaza - click dreapta - Set Active), se da Apply (in stanga sus) si windows-ul va porni din nou (am presupus ca e windows7)

Alta soutie e reinstalarea windows-ului, fie cu formatare si pierderea datelor, fie fara formatare cu recuperarea datelor.

Daca merge windows-ul, se poate instala MiniTool Partition Wizard Free si se repeta (Rebuild MBR, activarea partitiei de 100MB) pentru a elimina meniul instalat de yumi pe hard disk.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Salut! Eu am Windows 7 home premium! Nu pot deschide Windows-ul! Am incercat sa bag stick si nu mi-a apărut acel "step 1"! Si cand incerc sa reinstalez Windows-ul nu pot! Imi apare o liniuță in Colțul stânga sus! Învârte CD-ul si se oprește apoi porneste din nou! Si din nou (CD-ul este ORIGINAL!) am umblat si in Bios!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Am întrebarea daca pot sa formarea Windows-ul din Bios sau ceva de genu! (Laptop-ul este din 2016 si este destul de scump)!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează