|

Sall TPU, am o problema, deci stau linistit pe pc si fac diferite activitati, cand dintr o data se face monitorul negru iar pc ul are un sunet de parca ar forta ventilatorul. Si dupa ce i dau restart, isi revine si tot asa face. Imi puteti spune care ar fi cauza exacta? Ca nu am nici cea mai mica idee.

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Blocarea calculatorului se intampla din cauza supraincalzirii.
Turarea excesiva a ventilatorului denota ca se sesizeaza temperatura mare la procesor, care este PLIN DE PRAF. La fel, se aude puternic si ventilatorul sursei de curent, mai ales daca este pornit "la rece".

Rezolvarea este curatirea sistemelor de racire de praf.
Daca ventilatorul ramane zgomotos si dupa curatire, atunci trebuie schimbat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Inseamna FOARTE EXACT ca e stricat (placa de baza cel mai probabil), si se reseteaza intr-un mod foarte gresit in care nu mai merge aproape nimic, dar nu tot, asta explica ventilatorul fortat, practic, ventilatorul nu are nevoie sa mearga la mai mult de 2-30%, insa cand crash-ul de mai sus se intampla, partea de control al ventilatorului devine inactiva si nu mai e limitat curentul din ventilator, asa ca se duce pe maxim

problema apare de obicei la placile de baza ieftine cand condensatorii de pe placa de baza se usuca, sau se umfla

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pai prin acele ''diferite activitatii'' si a acel ''fortat de ventilator'' tu iti supra-solicitezi pc-ul si de aici si sunetele alea.De ecran nu sunt sigur, poate sa fie din multe cauze, dar ideea e:mai goleste din memoria aia ca e prea multa si fa mai putine activitati de o data pe pc.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Samariteanul):

Păi doar stăteam pe Facebook

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează