|

Sall TPU. Tocmai ce mi-a bagat cineva windows 7 ultimate( cunosc pe cel ce mi-a bagat win si se pricepe la asa ceva). Eu special i-am spus sa il bage deoarece am crezut ca o sa mearga mai bine ca pe win 8 si 10. El mi-a spus ca s-ar putea sa mearga mai greu in jocuri deoarece trebuia baga win 8 sau 10. Intru in lol si vad ca am mai putine fps adica de la 200 + la 120 si cateodata dupa ceva timp sacada pe la 60. Nu aveam aceasta problema inainte. Deci placa video a laptopului este Intel hd hraphics 5500 si cea dedicata este AMD RADOEN R5 M330. AMD este vazut de win doar in device mananger, nu mai am driverul lui cand deadeam click stanga sa intru in meniul placi si nici nu mai apare in dxdiag. Tin sa mentionz ca am vazut ca si in SA-MP aveam mai putine fps ca inainte. Am incercat sa o dezilstalez si mi se bloca laptop-ul si nu mai mergea deloc. Cand il aprindeam imi dadea bluesscreen. I-am dat un recovery inainte sa dezinstalez si mergea dar la fel. In cs 1.6 de la 100 fps limitat imi sacada rau la 40, mi se pare ridicol de la 100 fps la 40. Astept un raspuns concret sau ar trebuie sa instalez alt win?

7 Raportează Evaluează
7 răspunsuri:
| a răspuns:

Ai instalate driverele originale (date de fabrica) pentru cele doua placi video?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cred ca nici calculatorul tau nu este cel mai performant.

Oricum ar fi, te sfatuiesc sa schimbi varianta de windows 7 ultimate cu varianta de windows 10 home. Asta pentru ca win 7 nu mai este suportat de Microsoft, iar varianta ultimate este pentru firme mari (ai servicii precum active directory, snmp-uri, si altele specifice pentru companii mari pe care tu nu le vei folosi vreodata). Si aceste servicii ocupa memorie si procesor.

Apoi m-as asigura sa fie 64 de biti.

Apoi m-as uita sa ai ultimele drivere. In mod normal windows 10 cauta destul de bine dupa drivere in mod automat.

Abia apoi as numara fpsurile.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Băi. ce a făcut mă specialistul ăsta, poate ți-a furat din piese.laughing Ai fost de față când ți l-a făcut?
Poate ai ceva în + pe care nu-l vrei. verifică în task manager la procese și vezi ce-ți mănâncă așa mult din procesor.
În general anti virusul mănâncă destul de mult și poate ai svchost pornit. E ăla de te anunță de noile updateuri. Trebuie oprit procesul ăla.
În fine, spune-i să ți-l facă ca înainte. Poate nu a găsit driverele pentru win7 pentru modelul de pc pe care-l ai și a pus altceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Problema trebuie sa fie de la driverele placii video dedicate AMD RADOEN R5 M330. Fara drivere instalate, nu merge placa video dedicata si e normal sa mearga mai greu cu placa video integrata.

Driverele se pot instala de pe dvd-ul laptopului, de pe site-ul laptopului (daca exista)

Poate merge de aici http://support.amd.com/......ivers.aspx

Placa video dedicata trebuie sa apara peste tot.
Cel care a instalat windows-ul 7 trebuia sa instaleze si driverele placii video.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Windows 8 si 10 sunt mai slabe in jocuri decat windows 7, pentru ca Microsoft inca lucreaza la acest capitol dupa ce au facut schimbari majore.

Cred ca problema ta e legata de ceva ce a instalat sau nu a instalat tipul. Dupa ce isi face Windows toate update-urile, fa un test cu driverul radeon de la producatorul laptopului si inca unul cu driverul de la AMD. Sigur trebuie sa se vada o diferenta.

Si mai este ceva important: unele placi video care sunt instalate ca in configuratia ta (Intel+NVidia sau Intel+AMD) adauga la aplicatii meniuri pentru "Run with RADEON" si "Run with Intel". In cazul tau s-ar explica diferentele daca de fapt te joci cu placa Intel si nu cu cea Radeon.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu unul nu cred ca Windows-ul e de vina, părerea mea...
Eu am Windows 10 am tot zis ca bag 7 (mie mi se pare bun) ca am niște probleme la unele jocuri

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu in locul tau mi-aș instala Windows 10, îl folosesc și eu, e chiar bun și jocurile rulează foarte bine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează