|

Salut! Am o pereche de casti cu microfon. Cand le conectez la telefon castile si microfonul merg perfect. Am incercat si pe alt laptop si merg la fel de bine. Dar pe laptopul meu, in casti se aude bine, doar ca microfonul nu functioneaza bine. In conversatii se tot intrerupe si se aude foarte incet. Uneori se aude putin mai tare, dar imediat incepe din nou sa se auda incet. Poate sa ma ajute cineva?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Noi trebuie să știm următoarele:
1. câte mufe au căștile tale (sau un link cu ele);
2. dacă laptopul are două mufe audio la fel ca la o unitate pc: una roz pentru intrare sunet în pc și una verde pentru ieșirea sunetului din el).
În funcție de aceste lucruri, ai nevoie de o mufă de felul acesta:
https://labuget.ro/produs/adaptor-jack-3-5mm-pentru-casti-si-microfon/
Sau una de felul acesta:
https://www.computerprofi.com/kabel_audio.php

O altă problemă poate fi chiar de la mufa jack a căștilor, care din fabricație nu respectă la micrometru sau milimetru standardul de 3.5mm. Adică poate să fie de 3.4mm, și este suficient pentru un contact imperfect. Pentru aceasta poți "înlocui" mufa căștilor când le folosești la laptop utilizând un adaptor de felul acesta:
https://m.emag.ro/......D57M93BBM/

| explică (pentru anonimg):

La casti am doua mufe ( una pentru microfon si una pentru castu ), dar este si un adaptor 2in1 inclus. La laptop am o singura mufa jack, deci folosesc adaptorul. Adaptorul nu este stricat, deoarece il folosesc si la telefon si am incercat si la alt laptop si merge perfect.

| a răspuns (pentru Radu201828):

Atunci problema este de la mufa laptop-ului.
Folosește un adaptor pentru usb:
https://m.emag.ro/......DPT7GKBBM/

Sau cauți o placă de sunet -chiar cea mai ieftină:
https://m.cel.ro/placi-de-sunet/