| Radu201828 a întrebat:

Am o pereche de casti cu microfon. Cand le conectez la telefon microfonul se aude perfect in conversatii. Dar cand le conectez la laptop se aude foarte incet. Din setari microfonul este setat la maxim. Poate cineva sa ma ajute sa rezolv problema? Multumesc!

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Algo098 a răspuns:

Daca merge microfonul castilor inseamna ca se potrivesc castile cu mufa laptopului. Altfel ar trebui un adaptor CTIA to OMTP http://bit.ly/2QJ5T6n

Se mai poate vedea in setari nivelul la care e setat microfonul: Start, Settings, System, Sound, Sound control panel, Recording, Microphone (dublu clikc pe cel care ne intereseaza), Levels ( cu Microphone si Microphone Boost sau numai Microphone in functie de placa de sunet), Custom (la unele placi audio - cu AGC = automatic gain control). Daca se modifica Microphone Boost sau AGC si volumul ramane scazut, atunci cred ca placa de sunet din laptop nu poate amplifica microfonul mai mult.

Daca laptopul are 2 mufe, una pentru casti si una pentru microfon merg doar castile fara microfon, iar microfonul va fi cel din laptop. Daca folosesc casti cu 2 mufe, atunci merg si castile si microfonul castilor. Microfonul castilor de telefon merge la laptop cu 2 mufe daca se foloseste un adaptor http://bit.ly/35GU70p

| Radu201828 explică (pentru Algo098):

Microfonul merge, dar uneori se aude incet. Am incercat un apel pe messenger, o sa mai incerc si pe alte platforme. Si la telefon si la laptop (si la laptop am o singura mufa jack) folosesc un adaptor deoarece castile au doua mufe. Multumesc pentru ajutor!
Exista vreo posibilitate sa aflu ce tip de jack am la casti si la laptop? (Ma refer la ce mi ai spus tu de acel adaptor CTIA to OMPT)

| Algo098 a răspuns (pentru Radu201828):

Daca merge cum e acum, trebuie sa fie CTIA. Daca era OMTP nu mergea microfonul deloc.
http://bit.ly/2tOOqjU
Probabil ca folosesti un adaptor de genul http://bit.ly/2NfXO6Y
Se poate proba adaptorul daca e CTIA sau OMPT asa:
http://imgur.com/a/T9Ta5Dl

| Radu201828 explică (pentru Algo098):

Multumesc mult!

| Algo098 a răspuns (pentru Radu201828):

Cu placere.

7 răspunsuri:
| Algo098 a răspuns:

O solutie buna e o placa de sunet pe usb: http://www.pcgarage.ro/placi-de-sunet/filtre/general-interfata-usb/ si vor merge castile bine.

| Algo098 a răspuns (pentru Algo098):

Si eu folosesc placa de sunet pe usb la laptop. Am si mai scumpe in jur de 100 bucata si mai ieftine 5-10lei bucata. Toate merg bine. Am si o placa de 5 lei la care nu mergeau castile, dar mergea microfonul. Am desfacut-o si nu avea condensatoare pe iesirea de casti si facea scurtcircuit cand bagam castile. Am pus 2 condensatoare de 100uF/6, 3V, cate unul pe fiecare canal si merge perfect si aceea. Alta placa de sunet tot de 5 lei are condensatoarele puse si a mers din prima. Celelalte merg toate direct fara modificare.