|

Salut, am pus un alt HDD in pc si cand da sa se aprinda, cand apar culorile siglei Windows poc apare blue screen, stiti cum sa rezolv asta?

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Pe acel hard disk a fost instalat Windows pe un alt calculator.
Cand ai montat in calculator nou, sistemul l-a alocat conform conectorului in care l-ai conectat.
In cazul tau sistemul l-a pus primul si a incercat sa porneasca de pe el, dar driverele instalate pe hard disk (valabile pentru PC-ul vechi) nu mai corespund la calculatorul nou, deci se blocheaza.

In acest caz trebuie sa procedezi in functie de ce destinatie vrei pentru acest hard disk, nou-montat:

1. Daca vrei sa-l folosesti ca prim hard disk, sa porneasca sistemul de pe acesta, atunci trebuie sa stergi windows-ul instalat si sa reinstalezi din nou. Discul vechi se va vedea suplimentar, cu partitiile pe care le-ai avut pe el.

2. Daca vrei sa-l folosesti ca al doilea hard disk (doar pentru date), atunci trebuie sa intrii in BIOS - Boot sequence si sa pui vechiul hard disk INAINTEA acestui "nou" disc. Calculatorul va porni cu vechiul tau windows, iar partitiile de pe noul disc se vor vedea suplimentar (va trebui sa stergi windowsul de pe el sa nu te incurce si sa nu ocupe loc).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doar l-ai montat in pc sau ai si reinstalat sistemul de operare? Cand pui Windows-ul, acesta scaneaza configuratia calculatorului tau si aplica acele optiuni compatibile. In plus, trebuie instalate ulterior si driverele potrivite pentru pc-ul tau.
Hardul are pe el o configuratie diferita de a ta, de aceea genereaza erori mari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Reinstaleaza windows-ul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează