|

Salut! Am un laptop de un an si vreau sa stiu si eu cum este corect sa il utilizez, cat timp lucrez pe el il tin mereu in priza sau il scot din cand in cand? (Am inteles ca bateriile Li-ion se mentin intre 40-80%)

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Parerile sunt impartite, dar iti voi spune opinia mea.
Bateriile sunt facute sa reziste mai putin decat aparatul in sine, de asta vei observa adesea precizat in garantie ca bateria are doar 6 luni garantie spre deosebire de aparatul in sine care cel mai adesea are 24 de luni garantie. Si asta e valabil atat la laptop cat si la telefoane.

Deci, bateria este gandita sa tina minim 6 luni.

Acum, in cazul meu, de cand am laptop-ul, (aproximativ 5 ani) acesta mereu a stat cu bateria in el, si in 95% din timp a fost folosit conectat la retea.
In ciuda acestor aspecte, si in momentul de fata bateria inca tine, ce e drept, nu mai tine ca la inceput, iar de jumate de an sunt avertizat ca bateria trebuie inlocuita, dar chiar si asa e suficient cat sa-mi asigure garantat 30-45 de minute de utilizare fara a fi conectat la o sursa de energie.

Personal, as face la fel daca as avea un laptop nou. In principal pentru comoditate, cel mai adesea folosesc laptopul in pat si cand ma ridic tot il pun in lateral, si uneori se intampla sa iasa mufa de la incarcator, astfel nu-mi pierd informatiile nesalvate, si desigur, asta e valabil si in cazul unei pene de curent, si desigur daca am ceva de aratat cuiva iau laptopul cu mine, nu mai stau sa caut bateria.

Acum desigur, asta e doar opinia mea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă vrei ca bateria să aibă o viață cât mai lungă scoate-o din laptop atunci când ai posibilitatea să-l ți conecta la o priză.
Eu zic că e mai bine 40 - 90 %, chiar 96%. Pentru o baterie cel mai periculos este o descărcare completă, asta o afectează cel mai mult, însă nici o încărcare de 100% nu e bună. Și eu am un laptop de 3 ani jumate. Nu prea mă plimb cu el, pentru asta am telefon. Laptop-ul îl țin pe birou conectat la priză ( evident prin adaptorul special ). Din când în când îi mai bun și bateria, o dată la... câteva luni, sau o dată pe lună. Dacă stau cu el acasă nu am nevoie de baterie, bateria e bine să-o păstrezi pentru călătoriile în care te vei deplasa cu laptop-ul după tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Iunix):

Laptopul nu are baterie detasabila si din acest motiv intreb cum este mai ok sa il utilizez, intre acel interval de energie sau mereu la sursa de curent. Cum ma sfatuiti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru OnixxXdd):

Nasol, înseamnă că producătorul vrea neapărat să folosești bateria ca să se strice mai repede. Uite un videoclip util despre baterii : https://www.youtube.com/watch?v=GqGXp7881ew

Dacă te uiți la videoclip o să-ți dai seama că cel mai indicat ar fi să scoți laptopu-ul din priză atunci când bateria s-a încărcat, să nu o lați 100% și laptop-ul conectat la priză în continuu,
Acum o scrută poveste, nu știu dacă are neapărat vreo legătură :
Am avut o mașină teleghidată, avea un acumulator pe care-l încărcam la priză. Bateria se descărca destul de repede. O dată am ținut bateria la încărcat o zi întreagă, 24 de ore, poate și mai mult. Am băgat-o în mașină, m-am jucat puțin cu ea prin curte și deodată a ieșit fum de sub mașină. S-a ars. Cred că s-a ars din cauză că am ținut bateria prea mult la încărcat și s-a întâmplat ceva, o fi dat un curent mai puternic... Oricum, am spus că nu știu dacă are vreo relevanță asta, mai ales că aia era o jucărie, nu un laptop cu garanție etc., mașina aia poate a fost asamblată de copii în China, îți dai seama, poate nu se preocupă nimeni să aibă niște circuite care să reziste cât de cât.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut,eu sunt de specialitate! De multe ori aud întrebarea asta.Bateriile se uzeaza si este important să le menținem.Fii atent:ca să te țină cât mai mult trebuie să îl folosești normal:când se descarcă îl încarci.Cand se încarcă îl folosesti până se descarcă. Pare simplu, dar crede-mă:așa se menține o baterie! Fundă?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează