|

Salut! Aș vrea să-mi cumpăr un calculator și aș dori să știu cam de la ce preț găsesc unul bun și care ar fi componentele ce fac diferența dintre ele?

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Unul bun pleacă de la 1500 lei în sus.Ca şi componente.
Procesorul e baza.
Cu cât e mai performant cu atât calculatorul se va misca mai bine.Nu ramul şi mediul de stocare date îl face mai rapid, ci proceosrul.
O altă caracteristică de care trebuie să ţii cont este sursa de alimentare.La fel ca procesorul şi aceasta cu cât e mai de calitate cu atât sistemul de calcul va fi alimentat cu tensiunea optimă şi va fi ferit de supratensiunile şi fluctuaţiile de curent de pe reţea.
Apoi recomand ca în loc de hard disc să optezi spre un SSD.Fie el şi de 120 Gb.O să observi că un pc cu ssd se va misca mult mai repede versus de unul cu hdd.
Ramul.Asta şi de are 4 Gb e suficient, că de vrei mai mult poţi adăuga orcând că e ieftin.
Placa video.Aici depinde de ce vrei să faci cu calculatorul.Majoritatea preferă jocurile.Eu, de exemplu îmi folosesc pc-ul la virtualizare soft, editare video/foto şi testare/îmbunătăţire sisteme de operare linux în mediu virtualizat şi de asta am optat spre un Nvidia quadro 4000.
La gaming, placa video trebuie să fie una de calitate ce are memorie echilibrată în funcţie de ce procesor ai pe pc.Degeaba pui o placă video high-end daca ai un proceosr dual core de sub 2 gz, că placa video va sta latentă până proceosrul va procesa informaţia.
La orice pc preţul diferă în priomul rând de la calitatea şi performanţele proceosrului.De asta găseşti de exemplu laptop-uri la 1200 lei ce au un proceosr dual core de sub 2 gz=> calculator lent.
Apoi urmează mediul de stocare date, ramul, placa video(dacă e dedicată şi aia costă, daca e integrată pe placa de bază nu costă în plus, că plăteşti deja placa de bază) şi cea mai ignorata componentă şi anume sursa de alimentare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cpu in primul rand ala e creierul, memoria ram =mai multe programe deschise in acelasi timp, placa video =jocurii, filme full hd, cu cat mai buna cu atat e mai buna, hardul eu recomand ssd urgent si pentru date hardul normal mecanic, monitor full hd
cpu sa fie macar i5, 8 gb ram, 260 gb ssd, 1tb hardul, placa video 1050 sau 1060

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu te sfatuesc sa faci un pc din bucati dc?

Simplu este bun, mai ieftin si poti sa il faci cum vrei tuCele de cumparat intodeauna o sa aiba ceva mai slab, la unele procesorul este bomba in timp ce placa video este integrata sau invers video rupe dar
procesorul este varza, putini rami cat sa mearga win 10 si cam atat de obicei 4 iar tu prin componente poti sa phi cat vrei.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce ar fi sa ne spui ce buget ai si cam ce ai vrea sa rulezi pe el?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca doresti, da-mi un mesaj si to pot co silia in alegera pieselor pentru PC. Cel mai rentabil iesi daca iti achizitionezi piesele separat. Cu 3500 lei iti faci un PC decent

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează