|

Salut,ma numesc Marius si am 15 ani am si eu o intrebare :de ce m-i se descarca repede bateria de la boxa portabila si eu o tin multe zile si chiar saptamani si mi se descarca repede, ma lasa sa ascult unsfert de ora.Boxa este stil masina si are asa :BL-5C, Li-ion 3.7V si 800mAh.Va rog ajutati-ma nu inteleg si ma inerveaza!

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Ori acumulatorul de 800mAh nu are chiar 800mAh sau i-a scazut capacitaea, ori circuitele boxei au un consum prea mare, ori acumulatorul nu se incarca pana la capat. Eu nu am folosit boxe portabile, dar cred ca au in general acumulatorul prea mic. O boxa ar trebui sa consume sa zicem 2W, iar acumulatorul are 3.7V, deci curentul ar fi 2W/3.7V=0.54A. La 800mAh, boxa ar trebui sa tina 800mAh/540mA=1.48h, deci o ora si jumatate.
N-am inteles cum o tii multe zile si chiar saptamani. La incarcat?
Acumulatoarele Li-ion isi pierd din capacitate daca sunt tinute la temperaturi ridicate si incarcate la maxim. Cel mai bine se pastreaza incarcate la jumatate (50% incarcare). Din cauza asta, un acumulator lasat la incarcat mult timp, va sta la 100% incarcare mult timp ceea ce e daunator - scade capacitatea, iar daca circuitul de incarcare nu e performant si mai da curent chiar daca mic si dupa ce acumulatorul s-a incarcat, atunci acumulatorul se strica si mai mult, deci imadiat ce s-a incarcat orice aparat care contine acumulator cu Li-ion, e bine sa il deconectam de la retea. (La mine face exceptie laptopul pe care il tin in priza tot timpul cu tot cu acumulator.)
Daca asa a mers de la inceput, inseamna ca ase e facut.
Daca in timp a tot scazut durata de functionare, atunci presupun ca acumulatorul si-a pierdut din capacitate.

Daca boxa merge si cand e conectata la incarcator, atunci o solutie de a prelungi timpul de functionare ar fi conectarea ei la un incarcator, sau in caz ca nu exista priza prin apropiere, la o baterie externa. http://altex.ro/acumulator-extern-universal-e-boda-power-200-6000mah-negru
http://altex.ro/......ah-alb-gri

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru LinxCont):

Ai Facebook, c-a să vorbim in privat?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează