|

Salut TPU.

Am și eu un procesor i78700k cumpărat recent și un cooler cu răcire lichida.

Bun, care este treaba ca îmi sta procesorul la temperatura 43-47 când este deschis browserul și alte programe ce rulează când este pornit pc-ul, iar in full load urca la 89.

Eu nici nu știu care ar fi temperatura normala, din ce am citit rezulta ca diferă temperatura de la un cpu la altul!

Multumesc

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Toata lumea discuta despre ce pasta si cooler folosesc pe procesor,dar depinde si ce procesor,problema cu temperatura pe majoritatea procesoarelor Intel este cauzata de maioneza(ca pasta nu pot sa-i zic) aplicata intre chipset(procesorul propriu-zis) si heatsink(partea metalica care se ocupa cu transferul de caldura,cea care conduce caldura catre cooler),ei bine pasta aia este de proasta calitate si caldura nu poate fi disipata cum ar trebui, de aceea unii oameni mai fanatici fac delid pe procesor(desfac partea metalica si aplica o noua pasta).
In schimb, ryzen-ul de la amd are o constructie superioara a procesoarelor fata de Intel fiindca ei sudeaza procesorul de heatsink, asta insemnand un transfer de caldura cat mai eficient.
Acum sa stam sa ne gandim, un procesor cu 6 nuclee si 12 thread-uri cu frecvente stock destul de mari+maioneza intre procesor si heatsink care pe deasupra este pusa mai mult sau mai putin prost pe fiecare procesor=orice sistem de racire ai monta, temperaturile vor fi cam la fel. Partea buna e ca nu ai de ce sa te ingrijorezi, temperaturile sunt in limitele normalului.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Ce cooler ai, cum se numeste?

Este normal. Depinde si ce pasta termica ai folosit. In full load poate e putin mai mare decat normal, dar oricum nu trebuie sa iti faci griji. Daca ai cooler cu 2 venturi si o pasta termica buna nu ar trebui sa se incalzeasca asa tare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Frank51):

Segotep wc halo 240-bl
Pasa cred ca era ceva de la artic mx4 știu ca am dat vreo 35 lei pe ea

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Schimba pasta termoconductoare cu una mai buna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează