| vladlove123 a întrebat:

Am un laptop Hp 250, cumparam cam de un an de nou, si eu nu cred ca ii porneste ventilatorul. adica in gaurelele alea de la ventilator nu a iesit niciodata aer, si el este destul de cald acolo sub ventilator, temperatura e cam de 65-70 de grade la procesor cand stau pe net. Am observat atunci cand inchid laptopul ca se aude ca si cum s ar opri ventilatorul, dar poate nu ala se aude nu pot sa imi dau seama. EL cand merge nu se aude nici cel mai mic zgomot acolo in gaurelele alea si nu iese nici aer. Cum as putea face sa imi dau seama daca venitlatorul functioneaza in afara de al desface.Astept raspunsuri. Dau funda

5 răspunsuri:
| laurentiu80 a răspuns:

Poti instala programul SpeedFan. Si uitata-te la CPU Fan cate rotatii are coolerul pe minut RPM. Daca ventilatorul este defect degeaba iti iei un cooler extern, cum zice baiatul de mai sus, e egal cu 0, acel cooler extern nu=ti scade temperatura decat cu 2-3 grade indiferent daca coolerul intern merge sau nu.
Dar parerea mea, o temperatura de 65-70 de grade navigand pe net, nu este o temperatura imensa pentru un laptop. Daca coolerul nu ar functiona, temperatura ar sari 100 de grade, si atunci ar aparea probleme ca de ex t-i s-ar inchide lapopul. Ia totusi primul sfat in seama, si identifica rotatiile coolerului.
Daca functioneaza incearca o curatare d epraf din interior, e posibil ca ventilatorul sa fie bucsit de praf, scame etc si sa nu-ti scoata aerul cald prin acele crapaturi.

| vladlove123 explică (pentru laurentiu80):

Nu imi arata in speed fan turatia.

| laurentiu80 a răspuns (pentru vladlove123):

Daca zici ca atunci cand inchizi laptopul auzi un ventilator care se opreste, functioneaza sigur. Un laptop are un singur ventilator in el. Daca ar fi ars, atunci ai primi un mesaj de eroare in momentul cand deschizi laptopul. Un ventilator nefunctional iti ducea temperatura la peste 120 de grade.
Du-l intr-un service la curatat si schimbat pasta termoconductoare.

| SkyPilot a răspuns:

Incearca cu o lumanare aprinsa plasata aproape de aerisiri, dar ai grija sa nu dai foc la ceva happy La mai multe modele de HP ventilarea a fost dimensionata prost. Iti poti lua unul din acele suporturi de laptop cu 2 ventilatoare, care se alimenteaza de la USB.

| laurentiu80 a răspuns (pentru SkyPilot):

Ce idei tampite ai ..cu lumanarea laughing