| NuSpargConturi84 a întrebat:

Salut TPU.As avea si eu o intrebare legata de viteza la internet.Saptamana trecuta, vineri, am fost la RCS-RDS ca sa imi schimb abonamentul de internet intr-unul gigabit. Dupa 3 zile un baiat de la ei a venit la mine acasa si a schimbat switch-ul intr-unul gigabit. Dupa 2 zile am sesizat ca nu merge viteza de internet 1 gigabit chiar daca am router-ul gigabit si m-am hotarat sa sun la DIGI.Ei mi-au spus ca cica laptop-ul meu nu e bun de pe care fac testul, chiar daca am placa de retea gigabit.Intrebarea mea este:Ce as putea sa fac ca sa am gigabit in casa ca merge doar cu 100mbps?

5 răspunsuri:
| Ineys a răspuns:

Sa nu te astepti sa descarci 1 GB intr-o secunda. Se descarca in ~10. Faci o confuzie intre Mbps si MB/s. Biti si Bytes. 1 Byte= 8 biti. 1 GB= 1024; 1024/8= 128, deci da, cam cu ~100 de MB descarci sau 1024 Mbps.

| JicaContra a răspuns:

2 posibilitati:
1. cablul e de rahat, intre laptop si router
2. placa ta nu negocieaza bine viteza, sau e setata in 100mbps
ca sa o schimbi, mergi in device manager, dublu click pe placa de retea, advanced, speed&duplex, si forteaza-o in 1Gbps
insa tin sa te anunt ca daca era pe Auto, atunci s-ar putea sa nu mai mearga deloc

in plus ai mai putea sa: schimbi gaura in care e infipt cablul in router, si sa treci pe wifi, daca routerul are standardul AC, atunci te poti lega si la 1200mbps

| kb9 a răspuns:

Mda...nu cred ca placa ta de retea suporta mai mult de 100mbps, dar, poti incerca sa conectezi laptop-ul prin cablu la net, reseteaza router-ul si asigureaza-te ca - cablul e bine fixat in router. Oricum, incearca sa testezi de pe alt dispozitiv si daca nici asa nu iei mai mult de 100mbps, fa un downgrade la abonament sa nu platesti aiurea.

| NuSpargConturi84 explică (pentru kb9):

Asta-i laptopul meu:https://www.pcgarage.ro/......dow-black/ Scrie negru pe alb ca e 10/100/1000

| kb9 a răspuns (pentru NuSpargConturi84):

Da. Sfintia ta, LAN, adica pe cablu, incearca sa conectezi laptop-ul cu un cablu LAN la router si refa testul.