|

Salut TPU! Astazi, cand mi-am deschis laptopul, in momentul in care se incarca windowsul mi-am bagat cablul de la printer in el, si s-a oprit. Acum, nu mai se deschide deloc!Ce trebuie sa ii fac? Sa-l duc la service? Dau funda!

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Daca nu era bagat in priza, tot ceva asemanator s-a intamplat - probabil imprimanta era bagata in priza, iar din cate se vede, USB-ul nu e chiar asa de sigur cum ar trebui sa fie.

http://www.telegraph.co.uk/......conds.html

Un simplu stick cu cateva baterii mici poate strica un calculator.

Cel mai sigur e sa se faca intai legatura usb, apoi sa se bage in priza aparatul.

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Probabil s-a stricat ceva la calculator si ar trebui dus in service.
Am patit ceva asemanator cu un hard disk extern cu alimentator (fara impamantare). Am conectat la priza hard disk-ul extern, am introdus cablul usb in calculator si placa de baza s-a ars(hard disk-ul extern nu are nici o problema). Am schimbat placa de baza si de atunci, de cele mai multe ori, intai conectez cablul usb, apoi conectez la priza aparatul respectiv ( imprimanta, hard disk extern). Daca aparatele au impamantare, riscul sa se defecteze ceva la conectare e mai mic.

Presupun ca daca laptopul e conectat la incarcator, incarcatorul e in priza si conectez un aparat pe USB conectat la priza, (fara impamantare e cel putin unul dintre aparate: laptop sau imprimanta), intre cele 2 aparate, prin cablul USB, in momentul conectarii pot sa treaca niste curenti reziduali care pot duce la defectarea laptopului sau imprimantei. Daca acei curenti ar trece prin masa sau prin firul de curent, nu ar fi nimic, dar daca contactele de masa si curent sunt putin oxidate, se poate intampla ca acei curenti sa treaca prin firele de semnal si sa duca la defectare.

Daca se conecteaza intai cablul USB, apoi se conecteaza aparatele la priza, acei curenti reziduali vor trece prin masa sau alimentare, iar partea de semnal e mai protejata, deci riscul de defectare e mai mic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru halogen001):

Problema e ca calculatorul meu nu era bagat in priza.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează