|

Salut TPU care procesor e mai bun pentru gaming si de ce pe care ar trebui sa il iau is 2 pc-uri la fel doar procesorul difera, cu 4 gb ddr3 ram, 250 gb HDD si nu stiu pe care sa il aleg voi ce ziceti?

Intel Core 2 Quad q9300

sau

Intel Xeon Processor x3430

M-am gandit ca ar fi mai bun un core 2 quad mai puternic dar nu stiu mi s-a spus ca xeon-ul e similar unui i5 de prima generatie.

Dau funda!

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Vezi aici: https://ark.intel.com/compare/42927,33922

Sunt procesoare de acum 9-10 ani deci uita de ideea de gaming cu jocuri din ziua de azi pe asa ceva. In plus, nu ai spus absolut nimic despre placa video care este poate chiar mai importanta decat procesorul pentru asa ceva.

Ca idee, Xeon este procesor de server si este optimizat pentru un tip de "munca" total diferit fata de un procesor de desktop. La fel, exista placi video pentru grafica profesionala care sunt optimizate pentru cu totul alt tip de "munca" decat o placa video de gaming.

Pe asa un calculator iti va merge decent un Windows 10 (daca gasesti toate driver-ele). Pentru gaming, mai bine uita (poate jocuri de acum 10-15 ani, depinzand de placa video).

| explică (pentru flixbuster):

Eu as vrea sa joc de exemplu assassin's creed unity ca placa video hmmm, tocmai am ochit placa video gt 1030 la 350 lei e din anul asta lansata ca sa poata sa duce aproape toate jocurile pe minim destul de decent sau...m-am gandit ca si un gtx 750 ti ar fi o placa video buna dar deja creste pretul la 5-6 milioane pe putin desii placa video gtx 750 e de numai 10% mai buna decat gt 1030 deci na nu prea am idee ce ar merita.Tu ce ai alege?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru UnrealGraphicsGamer0110011):

Ma bazez pe ce scrie aici: http://www.hwcompare.com/34791/geforce-gt-1030-vs-geforce-gtx-750/

As merge pe GT 1030 chiar daca are performante putin mai slabe decat GTX 750 pentru ca:
- sistemul in care o pui este unul destul de vechi incat sa nu conteze diferenta de performanta;
- este mai noua (16 nm fata de 28 nm, suport DX 12, OpenGL 4.5, consum mai mic);
- costa mai putin.

In orice caz, sa te astepti la performante modeste de gaming (depinde si pe ce monitor/rezolutie te vei juca) pentru a nu fi dezamagit - in special pentru jocurile de ultim moment.

La procesor mai degraba Q9300.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru flixbuster):

Iti dau dreptate 100% cu un gt 1030 o sa pot juca la setari si rezolutii mai mici dar nu conteaza asta prea mult conteaza sa mearga peste 25 fps-uri de preferat 30 big grin oricum procesorul nu conteaza asa de mult cand e vorba de jocuri acum depinde unele procesoare pot strangula placa video cand e vorba de jocuri, ma bucur ca mai sunt pasionati de pc-uri/jocuri ca mine happy daca as putea ti-as da 2 funde o seara buna big grin!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

As merge pe acel core 2 quad! Nu sunt 100% sigur!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dintre cele doua modele poate xenon ar fi fe preferat in schimb un i5 orice generatie este mult superior fata de ambele
http://prntscr.com/hloheq

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează