|

Salut TPU! Vreau sa imi comand ceva de pe olx si la metodele de livrare scrie asta

5 RON prin Posta Romana cu plata in Cont

11 RON prin Posta Romana Coletarie

13 RON prin Curier Rapid - Plata avans in cont

16 RON prin Curier Rapid - Ramburs

24 RON prin Cargus Curier - cu verificarea coletului la Livrare

Nu ma prea pricep in termenii astia. Imi poate explica cineva cum sta treaba cu ele si care e diferenta dintre livrarea la 13 lei si cea de 16 lei? O sa imi vina acasa sau trebuie sa ma duc eu la posta sa il iau? In cat timp ar veni cu livrarea la 13 lei sau 16 lei? Conteaza daca sunt in alt judet?

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

La posta te duci indiferent de natura coletului. Daca spune plata in cont, inseamna ca te duci la banca si pui in contul vanzatorului suma de bani. Avantajul e ca platesti mai putin la transport. In cazul asta, la posta nu mai platesti cand ridici coletul si nici la curier.
Daca il trimite prin curier cu ramburs, el va veni la tine acasa si platesti cand iti inmaneaza coletul.

| explică (pentru Bondarel99):

Dar intr-un fel tot e mai avantajos cel la 16 lei. Decat sa ma mai duc pana la banca, dupa sa ma duc la posta cand vine coletul mai bine stau si astept linistit fara sa merg undeva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SporeBox):

Da dar ai grija ca unele firme de curierat nu au acoperire peste tot si poti plati km suplimentari astfel ajungi sa platesti si 50 lei in plus. Asa ca intreaba ce curier foloseste si uita-te pe net sa vezi daca are acoperire in localitatea ta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Bondarel99):

Dar nu pot sa o intreb pe ea (adica vanzatorul) daca are acoperire in localitatea mea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SporeBox):

Pai si ea tot pe net trebuie sa se uite. Daca stai intr-un oras mare sau maricel atunci inseamna ca toate firmele au acoperire, sau cel putin asa ar trebui. Daca nu, intreaba vanzatorul cu ce firma trimite si cauti pe net. De ex la Fan poti sa calculezi la ei pe site cat platesti km suplimentari.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

"Plata in cont" se face inainte de expedierea produsului. E mai ieftin decat la "ramburs" pentru ca nu mai trebuie sa platesti la primirea coletului si curierul nu mai trebuie sa duca banii la expeditor.
Plata la primirea produsului genereaza costuri suplimentare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează