|

Salutare.

Am o placa video de 2GB. Am cumparat-o recent. Am incercat pe alte PC-uri si functioneaza. Cand o pun pe placa mea de baza, pornesc PC-ul, se invarte putin ventilatorul de la placa video si dupa se opreste. Sa zic asa, porneste odata cu pornirea PC-ului si dupa se opreste. Bineinteles, nu functioneaza, pe monitor apare ca nu am semnal. Care ar fi problema?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Ce placă video este? Ce alte componente mai ai instalate în PC (specificațiile). Ce putere are sursa?

Fii atent, scoate placa video și bateria cmos de pe placa de bază.
Muți jumperul CLRTC (clear cmos) de pe placa de bază, de pe poziția 1-2 pe 2-3 și iar înapoi. Dacă nu ai jumper, iei o șurubelniță și faci o punte (un bridge) între cei doi pini Clrtc (pui șurubelnița între cei doi pini) pentru 3 secunde.

Montează placa video la loc în slotul PCI-Express. Are alimentare separată placa video?

Intră în bios și la Chipset configuration -> graphics (setezi pe PCI-Express/dGPU). Tot în bios dezactivează funcția "economisire energie".

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca nu ne spui ce placa video e si restul configuratiei nu avem de unde sa stim. In special sursa conteaza. Poate nu ai suficienta putere si trebuie sa-ti iei si alta sursa. De asemenea posibil ca placa aia video ( desi sunt foarte sceptic ) sa aiba nevoie de alimentare separata direct din sursa.

| explică (pentru Ineys):

Am aceasta placa video:
NVIDIA GEFORCE GT730 (2 GB)
Am procesor i5-2400 3.10 GHz si 8GB ram

| a răspuns (pentru anonXela):

Și placa de baza? Ce model este? Și dacă ai idee ce sursa ai pe PC?