|

Salutare! Chiar nu mai stiu ce sa fac, placa mea de baza are 110-116 grade celsius. Ieri am observat asta cand ma jucam pe PC si am vrut sa dau mai tare la boxe si fara sa vreau am atins carcasa... Zici ca facusem focul acolo, prajeam carnatii pe ea la cat de fierbinte era. Uitati o poza cu temperatura placii de baza https://imgur.com/a/HM2p5. Oare cat timp or fi rezistat componentele in asemenea conditii. Ceva sfaturi? De praf este curatata recent (mai exact acum 2 saptamani cand am schimbat si placa video).

2 Raportează Evaluează
2 răspunsuri:
| a răspuns:

Probabil nu-ti functioneaza bine ventilatia carcasei.
Daca ai ventilatoare montate pe carcasa, este posibil sa fie montate gresit, sa functioneze in sens opus, iar temperatura sa ramana in carcasa.

Ia jos capacul, temperatura va scadea imediat, spre temperatura camerei.
In caz de nevoie, poti folosi calculatorul si cu carcasa desfacuta pe o latura.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acelasi sfat il dau ca si Bula care a zis perfect ca trebuie vazuta ventilatia carcasei. Ventilatoarele din fata sau de pe capacul lateral trebuie sa bage aer in interior, cele din spate sa dea aerul afara, asa incat sa existe o buna circulatie a aerului. Daca nu are ventilatoare suficiente, atunci trebuie adaugate, cel putin unul in fata. Daca placa de baza sta la temperaturi ridicate, componentele se uzeaza mai repede, in special condensatoarele electrolitice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează