|

Salutari, aseara au fost niste probleme cu curentul si mi-a ars calculatorul. S-a oprit curentul vreo ora dupa care s-a dat drumul la loc. La vreo 15 minute s-a oprit pentru o secunda si s-a repornit imediat la loc. La faza asta, calculatorul s-a stins brusc, a facut flama mare la unitate si toata casa avea miros de fum si de ars. Este de prisos sa va spun ca nici nu mai porneste calculatorul cand apas pe buton. Aveti cumva idee cam ce s-a intamplat si ce parte s-ar fi putut arde in el?

5 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

"cum ar trebui sa "constat" ca sursa este problema"

simplu 1 - desfaci toți conectorii ce duc de la sursă spre placa de bază sau unitățile de disc și măsori dacă ai tensiuni de 5 și 12V Dacă nu ai, sursa e problema

simplu 2 - împrumuți o altă sursă și vezi dacă cu ea funcționează PC-ul.

ps - multumește la fel de călduros și colegului ziptrack pentru răspunsul de două ori mai complex "Cel mai probabil placa de baza sau sursa"

Numai bine!

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu ar fi greu să desfaci carcasa și să constați că probabil sursa de alimentarea fost cea care "a facut flama mare la unitate"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sierra1):

Cum ar trebui sa "constat" ca sursa este problema. Care sunt indiciile de constatare ale acestui fapt? In caz ca nu se vede nimic cu ochiul liber din exteriorul sursei. Multumesc pentru sfatul dumneavoastra extraordinar de folositor si de bine argumentat datorita caruia am reusit aflat tot ceea ce aveam nevoie sa stiu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sierra1):

Stiu eu mai bine cui sa ii multumesc si pentru ce, asa ca tine pentru tine arfele astea de domnisoara ca eu mi-s satul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai probabil placa de baza sau sursa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează