| Denis76 a întrebat:

Se poate repara mufa de incarcare de la telefon? Pentru ca nu mai incarca si stiu ca mufa este de vina pentru ca am incercat toate incarcatoarele din casa.Mufa este una obisnuita, usb.
Multumesc frumos

3 răspunsuri:
| virusake a răspuns:

Salut!

Mufa aia, daca vorbim de un microUSB, are o serie de pini, o parte folositi pentru date si o parte pentru incarcare, primul simptom al distrugerii acesteia este legata de faptul ca nu mai reactioneaza la conectarea la un pc/laptop, iar ulterior nici nu se va mai incarca telefonul.
Daca e sa ne gandim altfel, de unde sti ca e mufa de vina? Cu timpul a devenit tot mai slab contactul si trebuia sa potrivesti cablul pana sa inceapa incarcarea? Daca nu, problema poate veni din alta parte.

In alta ordine de idei, nu vreau sa vorbesc aiurea, nu stiu la ce te gandesti prin reparatie, dar service-ul mare al producatorului telefonului tau ar trebui sa aiba instrumente speciale pentru sertizarea mufei, dar la un service de coltul blocului, daca se procedeaza cum am observat eu cu surubelnita astfel incat sa fie adusa la o forma aproximativa, mai bine lipsa. big grin

Si cel mai important aspect, mare parte dintre telefoanele vandute in ultimii ani nu sunt facute sa fie folosite o perioada prea lunga de timp, daca vorbim de un telefon vechi sau fara pretentii, probabil nu mai merita repararea acestuia (care de cele mai multe ori nu e prea ieftina), ci achizitionarea unui telefon nou.

| LePotato a răspuns:

"Se poate repara mufa de incarcare de la telefon?" - Da, te duci la service si cel mai probabil iti inlocuieste mufa

| dragon28 a răspuns:

Este posibil ca pini aceia din mufa sau din telefon sa fie indoiti sau chiar rupti du-te la un servis! asa am patit si eu cu tableta!