| umbra09 a întrebat:

Stiti un site specializat in audio HI-FI boxe subwoofere stati recivere etc sa ma ajute cum o statie la un subwoofer?

Răspuns Câştigător
| Utilizator1234 a răspuns:

Dar, din pacate pentru tine, am aruncat un ochi dupa amp-uri mono si sunt rare si la preturi destul de mari dupa parerea mea (mai putin cele auto). Ar mai fi solutia sa cauti un amp stereo care poate amplifica 4 canale si sa cumperi un kit mono care iti transforma un canal stereo intr-un canal in punte, astfel poti conecta subwoofer-ul pasiv. Dupa parerea mea iti va trebui si in acest caz un filtru pentru ca nu cred ca acel kit mono iti va taia frecventele corespunzator pentru subwoofer (n-am experiente cu imbarligari de genul, iti pot spune doar dpdv fizic). Kit-ul mono il gasesti cu un simplu search ("kit amplificator mono"), iar filtrul activ pentru subwoofer e disponibil in magazinele fizice sau online de electronice.

99 răspunsuri:
| Utilizator1234 a răspuns:

Vezi ca incurci Hi-Fi-ul cu alte minuni. Din ce am vazut in intrebarea anterioara tu cauti bass si cam atat. Spune ce vrei sa legi la amplificator/receiver ca sa-ti pot face o recomandare si sa-ti explic modurile de conectivitate. Iti spun de pe-acum ca daca bugetul pentru amplificare e limitat, vei fi nevoit sa mergi pe una SH.

| Utilizator1234 a răspuns (pentru Utilizator1234):

Inca o problema. Acum am vazut ca tu vrei sa integrezi un subwoofer pasiv in ecuatie (presupun ca vrei sa cumperi un amp + 2 incinte pasive + 1 subwoofer pasiv). Daca asta vrei sa faci, vei avea mari batai de cap cu gasirea unui amp si unei perechi de boxe care in combinatie cu subwooferul (cand le conectezi in bridge) sa nu prajesti amp-ul din cauza impedantei, plus ca in afara de asta, vei avea nevoie de un filtru activ pentru a taia corect frecventa pe subwoofer. O solutie mai simpla si mai sigura este achizitionarea unui amp stereo pentru incinte si a unui amp monobloc pentru subwoofer. Alta solutie ar fi sa cauti un subwoofer activ, astfel vei avea nevoie doar de un amp stereo pentru ca vei putea lega incintele la intrarile high-level ale subwoofer-ului apoi pe iesirile amp-ului.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Mersi ca vrei sa ma ajuti mam tot uitat pe la subwoofere si am dat de asta http://www.electronic-star.ro/......_i5165.htm cum l-as putea conecta la calculator de ce am nevoie statie amplificator reciver habar n-am :( si ce boxe s-ar potrivi la acesta

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Daca pui subwoofer-ul acela intr-o camera de apartament si-l amplifici cu un amplificator monobloc, va acoperi cam orice incinte pui langa el. Chiar daca n-ar fi asa, eu nu pot sa-ti fac o recomandare subiectiva in acest sens pentru ca mi se pare ca nuca-n perete ce vrei sa faci tu (deci din punctul asta de vedere te vei ajuta singur de internet sau prieteni). Iti spun din nou ca daca vei continua pe aceeasi idee (amplificator + 2 incinte + sub pasiv) eu iti recomand sa mergi pe configuratia formata din: amplificator stereo pentru incinte + amplificator monobloc pentru subwoofer + subwoofer pasiv. La calculator vei lega sistemul printr-un cablu interconnect 2xRCA -> jack 3.5mm (recomand macar un Hama la 50 de lei ca vei avea destui electroni in miscare), iar amplificatoarele intre ele de obicei se leaga printr-un coaxial (poate difera in cazul monobloc-ului - nu sunt familiarizat cu tipul asta de amplificatoare).

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Deci am nevoie de un amplificator stereo un kit amplificator mono adica 2 amplificatoare? +2 boxe care si alea cred ca sunt peste 2milioane wooferul e vreo 5 jumate ajung pe la 10 milioane?

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Nu pot lega la un amplificator si subwooferul si boxele dupa prin cablu rca la calculator

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Uitanduma pe net mi-a venit o idee daca asi lua boxe active le-as putea conecta cu subwooferul la amplificaturul monobolc? Sau compacte ar merge?"

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Am gasit un pachet care imi face cu ochiul da nu inteleg poti sa te uiti pe acest link http://www.electronic-star.ro/......i29481.htm acest pachet are doar 2 boxe sau si subwoofer? Acol zice ceva subwoofer 200w rms dar nu vad numa 2 boxe wooferul unde e?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Pachetul din link nu are subwoofer separat. Amplificatorul monobloc se numeste asa pentru ca are o singura iesire amplificata in punte pentru subwoofer (in majoritatea cazurilor). Nu poti conecta decat o singura incinta pasiva pe el. Eu totusi recomand sa ramai la un amp stereo SH + un kit mono (e doar un kit care iti transforma o iesire stereo intr-una mono) + incinte pasive + sub + filtrul.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Amplificator monobloc nu gasesc nicari numai auto mie imi trebuie la calculator. si cand spui incinte te referi la boxe nu? daca asi lua boxe active ar ajunge o statie/aplificator? sau daca asi gasi un amplificator monobolc cu 2 boxe active si subwooferul nu ar mergE?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Daca iti cumperi 2 boxe active, le poti conecta direct pe placa de sunet, asta-i singurul avantaj. Ti-am explicat in raspunsul anterior diferenta dintre un amp stereo si unul monobloc, respectiv ce face acel kit pe care-l poti atasa unui amp stereo. Amplificatoarele mono sunt rare. Personal, cunosc si am ascultat acest model http://www.jack-fi.ro/produs/vtl-mb-125-performance-monoblock/. Dar nu se integreaza nici in sistemul tau si nici in bugetul tau. Este un amp Hi-Fi, am avut ocazia sa-l ascult intr-un showroom, ce-i drept conducea un subwoofer KEF Reference 208 excelent, insa pretul de lista depasea cu putin suma de 15.000 Ron. Ce vrei tu sa faci acolo e un moft care nu te va mai lasa sa asculti muzica ci doar zgomote si "bum-bum". Nu vei gasi monobloc ieftin (cel putin nu cunosc). Mergi pe recomandarea din raspunsul anterior daca esti fixat pe bubuiala.

| Utilizator1234 a răspuns (pentru Utilizator1234):

Sau, mult mai simplu si mai sigur, cauti un subwoofer activ si nu mai nevoie decat de amplificator pentru boxe.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Dar nu inteleg ce trebuie sa cumpar un amplificator stereo si unul monobloc su 2a boxe pasive? cam cat m-ar costa toata afacerea cu subwoofer carei 5 milioane asa un aproximativ intre si intre?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Daca mergi pe varianta cu sub pasiv, un amp stereo are preturi cuprinse intre 400 si 1000 Ron (pentru ce-ti trebuie tie, ca preturile urca fara probleme). Kit-ul monobloc il gasesti aici (in functie de puterea amp-ului) http://www.mivarom.ro/......0w-p-3860. Un filtru activ pentru subwoofer gasesti aici (din nou, in functie de putere si plaja de frecvente) http://www.completstar.ro/AfiseazaMontaj.aspx?ID=22
Nu ai cum sa cumperi un amp stereo + unul monobloc separat pentru ca nu se preteaza pentru ce vrei tu, plus ca iti depaseste foarte mult bugetul. Incintele pasive le alegi singur, ai de unde cumpara, chiar si SH (atentie sa se incadreze in puterea amp-ului si in variabila impedantei).

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Un calcul arata ca kitul+filtru sunt in jur de 50lei + cablurile ceo sa fie cumparate o sa ajung undeva pe la 100lei ce zici tu mai sus este sa cumpar un amplificator stereo+unul monobloc la pachet? am sa caut pe internet si am sa postez aici linkul sa imi spui daca se potrivesc ca gabar nu am

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Citeste cu atentie ce am scris anterior. Ma plictisesc daca e nevoie sa repet intr-una acelasi lucru. Nu-mi posta mie link-uri cu amp-uri sau incinte care vor canta in paralel cu acel subwoofer, ca nu-ti voi putea da o parere subiectiva. Dupa cum am mentionat si anterior, experienta mea cu astfel de scule este minima din pricina parerilor proaste pe care le am de la o auditie - doua.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Ce complicat este am crezut ca iau subwooferul o statie 2 boxe si dai sa sune habar naveam cami trebuie si kit si FILTRU ACTIV DE SUBWOOFER si 2 stati nici nu stiu ce inseamna astea de cum sa le folosesc sad

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Nu ai nevoie de 2 amplificatoare daca adaugi kit-ul la un amp stereo cu amplificare pe 2 canale separate. E foarte complicat deoarece vrei subwoofer pasiv, solutia mai simpla este cu unul activ.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Eu inteleg ce zici unul activ e ff simplu de pus in functiune doar ca unul activi la 600wati rms te cam coasta la buzunar fara 10 milioane nu gasesti asa asta il iau cu 5 deci tot ce trebuie sa fac este sa iau un amplificator stereo pe 2a canale separat si sa-i adaug kit-ul il conectez la subwoofer la boxe si gata? sau ce fac si cu filtru ala de ce am nevoie de el... si cum naiba le modific cum fac pana la urma sa mearga?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Cu kit-ul si filtrul recomand sa mergi la un electrician pentru montaj, nu-ti baga nasul. Subwoofer-ul pe care l-ai ales tu are NEVOIE de puterea de 600W (cifre de producator) pentru a misca difuzorul ala imens. Asta nu inseamna ca ai presiune sonora de 600W ca nu in watti se masoara. Treaba asta cu puterea e un concept caruia multi ii cad prada crezand ca un sistem audio se aude mai tare cu cat are mai multi watti. E o prostie, in ecuatie intra foarte multe aspecte, dar vad ca esti setat, asa ca mergi pe ce cifre astronomice iti da producatorul.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Pofftim credeam ca wati rms este minimul ce subwooferul i atinge si maximul de varf in cazul meu 1200w deci nu numai wati conteaza la putere? poti sami faci o recomandare mai buna la un sistem...

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

In primul rand, acel subwoofer este pasiv, deci va primi puterea propriu-zisa din amplificator (cam greu sa gasesti unul cu 600W in 8ohmi oricum, dar va functiona si cu mai putin). In al doilea rand, presiunea sonora pe care o va exercita o incinta se masoara in decibeli - care depinde de senzivitatea boxelor, ce se masoara la randul ei in decibeli pe 1W pe 1m (deci sensivitatea unei incinte conteaza foarte mult). Un exemplu practic ar fi urmatorul: un sistem multimedia care are 100W total in 4ohmi cu o sensivitate de 75db nu se aude foarte tare decat dat aproape de maxim, unde va distorsiona datorita impedantei mici. Un sistem multimedia care are 70W in 8 ohmi si o sensivitate de 89db se va auzi destul de tare, neffind nevoie sa duci potentiometrul la maxim (chiar daca vei avea nevoie, distorsiunile vor fi mai mici datorita impedantei mai mari). Exemplul e dat in conditii optime si cu THD-ul de sub 0.3% (THD=distorsiuni armonice date de producator). Nu zic ca gasesti astfel de sisteme in ramura multimedia, dar in ramura de sonorizare (ceea ce cautai tu, e si mai improbabil). Ca sa-ti fac o recomandare am nevoie de un buget si de dimensiunea incaperii in care vei pune sistemul. Si sa-mi spui daca detii placa de sunet dedicata. Stiu ca esti bass-head, voi avea grija de acest aspect, insa te avertizez ca nu-ti voi putea recomanda scule de sonorizari cum cautai tu din simplul motiv ca experientele mele cu astfel de aparatura au fost de tot plansul.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Incaperea camerei are vreo 20 mp bugetul maxim ar fi undeva la 700 750 ron am ajuns la concluzia ca cu subwooferul acela pasiv depasesc usor suma de 10 milioane asa ca renunt la el in schimb am gasit un subwoofer akai acesta http://www.emag.ro/......E5YFTBBBM/ zice ca are amplificare pentru inca 2 boxe(in descriere) si m-am gandit sa atasez la el aceste boxe http://www.emag.ro/sistem-boxe-pioneer-compact-5-0-negru-s-11/pd/E9DZTBBBM/ doar ca nu stiu mai exact daca se pot atasa fara un amplificator etc daca stii o recomandare mai buna nu te feri sa o spui oricum voi merge pe ce imi zici tu pentru ca esti mult mai experimentat ca mine eu sunt 0 barat pe langa tine :) si inca o data mersi mult ca ma ajuti

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Subwoofer-ele active inseamna ca au amplificare proprie (cu tot tacamul: filtre, potentiometru, s.a.). Asta nu inseamna ca poti conecta 2 boxe pasive la el pentru ca nu are iesiri amplificate. Poti conecta 2 boxe pasive + un subwoofer activ la un amplificator stereo, fara mari batai de cap, folosind iesirile high-level ale subwoofer-ului. Pe langa asta, atat timp cat vei folosi sistemul mai mult pentru muzica si mai putin pentru filme, e inutil sa-l formezi 5.1 (muzica e inregistrata in proportie de 90% stereo). Despre subwoofer-ul Akai n-am prea multe de comentat, personal am ascultat noile lor incinte si amplificatoare si m-au dezamagit complet (de fapt tot ce a scos Akai de cand a fost cumparata de Intervision au fost niste porcarii; Akai producea scule bune prin anii '80-'90). Daca vrei totusi sa mergi pe acel subwoofer, ai nevoie neaparata de amplificator stereo si 2 boxe pasive, iar cel mai probabil depasesti bugetul propus. In bugetul tau, as merge pe un 2.1 conventional, pentru ca incaperea nu este exagerat de mare si chiar daca iti place bass-ul, sunt sisteme 2.1 care te vor multumi. Am uitat sa te intreb ce sistem ai detinut sau detii (sa stiu de unde pleci), iar tu ai uitat sa specifici daca ai placa audio dedicata (conteaza foarte mult pentru unele sisteme - mai ales daca mergi pe varianta amplificator + diverse incinte).

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Nu am specificat daca placa este dedicata sau nu pentru ca nu mai stiu cum aflu acest lucru acum am un sistem 2.1 Creative Inspire T3100 dar daca conectez tableta la boxe se aude ca si cum ar fi la calculator poate te ajuta asta sa iti dai seama daca e dedicata sau nu :) cat despre akai pe siteul eMAG scrie ca are iesiri amplificate pentru inca 2 boxe uite un exemplu sistemul acela ce am zis ca ar fi bun la akai la un subwoofer pioner http://www.google.ro/? gws_rd=cr&ei=WWuFU7miO8OE4gSyjYCwCw#q=sistem+pioneer+5.1&imgrc=GWev5nQEZeCmZM%253A%3Bundefined%3Bhttp%253A%252F%252F...B800%3B320 il gasesti pe eMAG separat si boxele separat si pe acest site sunt vandute inmpreuna fara un amplificator nu vreau sa te contrazic sa nu te superi pe mine dar din cate am vazut pe internet se poate daca are iesiri amplificate dar buba e ca la akai zice ca are iesire amplificata pentru inca 2 boxe si asteas 5 de asta nu stiu daca merge leasi lua mai tare pentru ca la un film ceva sunt impecabile si au multi w da asta e intrebarea mea daca acol scrie ca poate amplifica un sistem 2.0 oare ar merge si cu asta 5.0?

| umbra09 explică (pentru umbra09):

Copiaza linkul si pune-l pe un.browser ca numai asa poti sa vezi poza :(
http://www.google.ro/? gws_rd=cr&ei=WWuFU7miO8OE4gSyjYCwCw#q=sistem+pioneer+5.1&imgrc=GWev5nQEZeCmZM%253A%3Bundefined%3Bhttp%253A%252F%252F...B800%3B320

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Legat de subwooferul Akai, la spate acele iesiri si intrari sunt de tipul high-level, neamplificate, menite sa faca legatura intre 2 boxe pasive si un amplificator care nu are iesire dedicata pentru subwoofer (cele mai multe n-au). Te sfatuiesc sa nu te iei dupa un comentariu dar nici neaparat dupa mine, dai o fuga la Altex si te convingi. Acelasi lucru si despre acel Pioneer, unde scrie foarte clar ca e pasiv. Daca era activ nu mai avea nevoie de receiver (produs cu care se vinde la pachet pe unele site-uri).

| Utilizator1234 a răspuns (pentru Utilizator1234):

In sensul unei recomandari, eu as merge fie pe un 2.1 conventional fie pe un amp SH + subwoofer activ SH + incinte pasive SH. Pe partea 2.1 multimedia fie cumperi Edifier S330D plus o placa de sunet dedicata pe care aparent n-o ai (nu te lua dupa cifrele in Watti, diferenta intre ce ai avut tu si acesta este enorma). Ori, mai astepti pana faci un buget pentru Edifier S530D, sistem pe care l-am ascultat si eu si suna excelent inclusiv pe partea de bass, iar comparativ cu ce ai avut, acesta chiar te va da pe spate. Pe partea de sub + amp + incinte, cred ca va trebui sa maresti bugetul pentru ca un subwoofer activ SH decent e intre 300-400 Ron, un amp stereo decent e tot intre 300-400 lei, iar 2 incinte pasive sunt la fel, tot intre 300-400 lei. Problema e ca pe viitor va trebui sa adaugi o placa de sunet dedicata, pentru ca decodarea pe care ti-o face placa integrata e de toata jena, inclusiv la volum si profunzimea bass-ului.

http://www.pcgarage.ro/boxe/edifier/s330d-black/
http://www.pcgarage.ro/boxe/edifier/s530d-black/

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Cam ai dreptate cu akaiul ce mi-ai dat tu edifer sunt cam naspa la bass 75 w are ala la 9 milioane am gasit pe cel.ro un logitec cu un subwoofer de120 w dar am mai dat pe net de un subwoofer activ bun http://www.music-all.ro/site/product/1397/SUB15A--Ibiza-Subwoofer-activ-15A
Si niste boxe am gasit ar merge astea la subwoofer?
http://www.music-all.ro/......Q3551-100W
Si asta in detalii tehnice scrie ca are iesiri amplificate pentru boxe pasiva :D
Dar nu stiu daca merg boxele alea daca au conectori ce i cere wooferul

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Eu mi-am facut treaba, ti-am explicat ce rol are puterea intr-un sistem audio si ca cifrele sunt de fapt pentru marketing, nu-ti poti da seama cat de tare se aude un sistem audio doar dupa puterea in Watti. La fel ti-am explicat si ca subwoofere-le active NU au iesire amplificata pentru sateliti ci iesiri si intrari de tip high-level pentru conexiunea facila intre 2 boxe pasive - subwoofer - amplificator stereo fara iesire dedicata pentru subwoofer. Mai departe faci cum crezi.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Am inteles deci am nevoie si de amplificator daca subwooferul e activ si daca e pasiv trebuie sa-l fac activ cu kit si rost dupa sal leg la un amplificator stereo unde vin bagate boxele atunci cea mai buna solutie e sa-l fac pe ala pasiv activ pentru ca ma coasta pana in 100 ron su ajung cu subwooferul la pretul unui subwoofer activ slab deci castig in putere dupa i iau un amplificator stereo si il conectez cu boxele la el si gata merge?

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Am inteles ca la un subwoofer nu conteaza doar watti dar totusi sunt foarte nelamurit intra pe acest site http://www.music-all.ro/site/product/1397/SUB15A--Ibiza-Subwoofer-activ-15A
si uitate ca mai jos la detalii scrie asa

Detalii

SUB15A Ibiza Subwoofer activ 15A

-subwoofer activ 15"
-putere 800 w
-intrări 1xline
-doua intrari mic.
-o iesire stereo AUX
-EQ pe 2 benzi
-2 iesiri pentru sateliti pasivi pe mufe Speakon
-volum separat pentru. subwoofer si sateliti
-raspuns in frecventa 20Hz-250Hz
-SPL 101dB, max. SPL 127dB
Sus
vezi ca scrie -2 iesiri pentru sateliti pasivi pe mufe Speakon
asta e doar o vrajiala ieftina ca sa se vanda produsul?
daca da care e diverenta intre un subwoofer pasiv si unul activ ca statie folosesc amandoua diferenta este doar aia ca la pasiv trebuie sai cumperi un kit si filtru? atunci cum ies mai bine nu cu pasivul ca un kit filtru si ce mai trebuie cabluri ajung cu 1 milion in plus adica la 6 milioane cu totul si unul activ la acea putere e 9 milioane si statie le trebuie la amandoua nu?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Nu sunt sigur ca gasesti amplificator cu 800W pentru un subwoofer pasiv in bugetul tau, plus ca intervine si problema impedantei si rezervei de putere pentru incinte care va fi destul de greu de rezolvat. Subwooferul activ il poti conecta si direct pe placa de sunet (daca ai 5.1) si pe langa poti conecta 2 boxe active pe alta iesire din aceeasi placa de sunet, fara amplificator.

Stiu si eu sa citesc si n-am chef sa repet pentru a nu stiu cata oara pentru ce sunt iesirile din subwooferele active si ce fac.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Am rezolvat problema mersi mult de ajutor am mai vorbit cu cineva si tiam ascultat sfatul sa ma duc pe ceva activ ca e mai usor si acum stiu ce sa-mi iau :d depaseste bugetul ajung pe la 9 milioane dar mai astept sa mai adun niste bani daca te intereseaza alegerea pe care am facut-o spune-mi si am sa scriu detaliat poat o sa-ti iei si tu un sistem la fel big grin

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

M-ai amuzat putin cu ultima replica. Din pacate, eu sunt adeptul sunetului muzical si corect. Sunt posesor de sistem entry-level Hi-Fi, aceasta ramura interesandu-ma in principal (ca am cunostinte si experiente si cu alte tipuri de echipamente audio, e alta treaba - acum vreo 7-8 ani si eu visam numai subwoofere si zdruncinaturi). Asa ca va trebui sa refuz oferta de a-mi lua sistem ca al tau, din toate motivele posibile, inclusiv ca as face downgrade. Dar, chiar sunt curios la ce varianta te-ai oprit dupa vreo 35 de raspunsuri.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

La varianta asta :D https://www.youtube.com/watch?v=a6GkWhS-Tko
Subwooferul : (Subwoofer Activ 15 Inch SUB15A) http://silstar.ro/subwoofer-activ-15-inch-sub15a-p-7321.html
Boxa:(Boxa 12 Inch 600W Max-DISCO12B) http://silstar.ro/......-7228.html
Mam informat si ce cabluri imi trebuie :))
Cablu de conectare la calculator (Jack-RCA Ambele tata) http://www.emag.ro/......EGF77BBBM/
Cablu de conectare intre boxa si subwoofer
(cablu speak-on cu Jack mare) http://www.discosystem.ro/......re10m.html
Pentru inceput am sa iau doar o boxa (functioneaza si cu una) oricum e destul de mare boxa asta-i o solutie temporara pana mai adun ceva banuti :))
oricum pretu se ridica undeva la 9 milioane mai stau 2 3 luni pe tusa :)
Nam cuvinte sati multumesc pentru cate mai invatat :D tu ar trebui sati deschizi ceva de boxe ca nu esti doar un simplu cunoscator esti un expert :D Bafta in ceea ce faci dar eu iti recomand sa te angajezi daca nu esti deja pe acest domeniu :D Poti sami lasi adresa ta de mess poate mai pastram legatura daca doresti :D si te pot ajuta si eu cu programe la calculator antivirusuri cu licenta la piraterie ma pricep asa ca poate pot sati intorc favorul ajutandute cu ceva :D Bafta

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Hei daca si tu erai fan bubuiala inseamna ca ma intelegi big grin Atunci e bine ca in ochi tai nu par un nebun caruia i place bassul laughing

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Am vazut in manualul lui ca subwoofer-ul din link-ul de mai sus amplifica 2 incinte pasive cu 150W in 8 ohmi; nu te lua dupa cifrele astea in niciun caz. O minciuna mai mare nu am vazut nici macar la "minunatele" Logitech si Genius. Sfatul meu (si se aplica in orice bransa a domeniului audio), incearca sa asculti inainte sa cumperi, 1000000 de cuvinte din review-uri sau de oriunde din mintea altora nu fac cat 10 minute de test. Repet, acum mai multi ani aveam si eu febra asta cu bass-ul, imi cumparam numai 5.1 si 2.1. Cand m-am plictisit de ultimul Logitech am decis ca vreau sa ascult inainte sa cumpar asa ca am dat o fuga la un magazin (altex parca) si am ascultat o pereche de Microlab 2.0 (care mi se par modeste acum) care in afara de faptul ca m-au dat pe spate, m-au facut sa inteleg ca muzica nu-i formata doar din bass. Dar, fa-ti damblaua cu bass-ul daca esti pornit pe asta, nu-i treaba mea ce preferinte ai tu.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Nu inteleg daca si in manual zice ca amplifica 2 boxe de ce esti 100% convins ca aia mint? de ce ar minti in manualul subwooferului hai ca pe site mai merge o minciuna 2a ca sa-si vanda marfa dar in manual scrie exact ce este produsul nu?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Apropos, multumesc pentru ca apreciezi ajutorul si stai linistit ca nu-i nevoie sa-mi intorci niciun favor. Nu lucrez in domeniu si nici nu cred ca as vrea, mi-ar strica toate surprizele pe care pot sa mi le aduca diverse echipamente si incercari. Spre exemplu, de cateva luni sunt intr-o continua lupta cu mobila si pozitionarea boxelor in functie de mobila. Eu te-am invatat lucruri minime despre functionarea dpdv fizica a echipamentelor audio (deh, ai febra ta cu bass-ul, nu pot sa aduc in discutie prea multe elemente despre redarea muzicii). Dar, ca un ultim sfat cel putin momentan, asculta si altceva (minim un Microlab Solo 6C), peste ceva timp s-ar putea sa-ti schimbi parerea despre sunet.

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Mint din punctul de vedere al specificatiilor. Am gasit si pe un site strain integratul de pe amplificarea boxelor care e minuscul si prost (absolut incapabil sa livreze 150W in 8ohmi). Deci ca sa fiu cat se poate de explicit, subwooferul are si amplificare separata pentru 2 boxe, insa nu este conform specificatiilor (150W in 8ohmi).

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Am sa ascult si un Microlab Sol sa vad ce vezi tu atat de special la el poate imi va placea si mie si imi voi schimba parerea cu bassul dar nu prea cred pentru ca is pornit tare de tot pe bass happy ce rau imi pare ca incheiem conversatia aici dar asta e... Mia facut placere sa vorbesc cu tine si bafta in pozitionarea boxelor subwooferul pune-l intr-un colt al camerei atunci se aude mai bine bassul laughing hei si acceptami cererea de prietenie nu vreau sa incheiem legatura definitiv sad pentru ca esti foarte de treaba

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Nu, subwoofer-ul la mine e inutil, ba chiar il consider o cutie care deformeaza muzica (singurul subwoofer care mi-a placut a fost cel mentionat anterior, KEF Reference 208). Incintele actuale redau frecventele joase exact asa cum doresc (pe mai multe straturi si fara sa acopere celelalte frecvente). Ma gasesti cu un mesaj privat aici daca ai nevoie de ceva, nu folosc unelte de socializari.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Tie iti place muzica de calitate mie imi place bassul poate si din cauza ca n-am avut niciodata sansa sa ascult dar in schimb am ascultat un Logitech nu mi se pare ca ediferit de al meu happy o intrebare ce sistem ai acum 5.1 si de care?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Sunt "certat" cu 5.1 de cand am ascultat primul meu Microlab Solo 4C (acum vreo 6 ani cred). Sa asculti muzica pe 5.1 e cea mai mare prostie, si stiu ca-s multi care cumpara astfel de porcarii pentru muzica. Logitech, Genius, mai nou Serioux si altele, sunt niste plasticarii care reproduc zgomote; singurele sisteme audio multimedia decente sunt Edifier si Microlab (nu spun asta pentru ca am avut Microlab, comparativ cu ce am acum sunt extrem de slabe). Ti-am spus, si mie imi placea bubuiala din acelasi motiv: nu avusesem ocazia sa ascult un sistem calitativ care sa redea sunetul muzical. Apoi am vazut ca sunetul capata alta textura si descopar detalii si pasaje din muzica pe care nu le auzeam pe Logitech si ce traznai am mai avut. Nu mai spunem ca am descoperit soundstage-ul si separatia corecta a instrumentelor (vocea in fata, instrumentele in spate, separate corect pe fiecare canal). Eu detin un sistem audio format din amplificator Onkyo A-9555, o pereche de incinte pasive Monitor Audio RX2, un DAC Audioquest Dragonfly (care e practic un fel de placa de sunet pentru conversia semnalului digital in analogic) si niste cabluri ceva mai calitative. Probabil n-ai auzit de produsele astea, ca fapt divers, sunt producatori consacrati in gama entry-level Hi-Fi. Eu am inceput sa-mi schimb parerea despre sunet odata cu testarea acelui Microlab, de aceea consider ca e un punct de la care poti sa incepi. Personal, de atunci am testat destule sisteme incat sa capat o oarecare experienta si sa dezvolt un hobby din asta.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Si pe mine incetul cu incetul incepe sa ma pasioneze Hi-Fi de acea revin cu inca cateva intrebari happy
Ce inseamna mai exact Hi-Fi?
Si daca asi lua si eu un Dac Audioquest Dragonfly ar da mai mare calitate sunetului de la boxa ce urmeaza sa o iau si subwooferului acel stick e o placa audio mai performanta care da calitate sunetului? si cat ai dat pe acel stick pe internet sunt destul de scumpe in orice caz sub 2 mil nu gasesc asa-i happy?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Se numeste DAC de la "digital to analogue conversion". Inlocuieste placa de sunet conventionala mai pe larg. Personal Dragonfly-ul mi se pare peste orice placa de sunet pentru PC, inclusiv modelel de top de la ASUS. Pentru ce ai tu de gand sa cumperi nu se preteaza. Adica ar fi un plus bineinteles, dar nu merita. Un Asus Xonar DX e suficient pentru sistemul ala. Hi-Fi-ul e o arie in care calitatea audio conteaza. Si de aici pleaca tot felul de teste, pozitionari, antifonari, etc. Incintele Hi-Fi redau muzica fara coloratii si bubuituri, o redau corect si muzical. Ce-i drept diferenta intre aparatura conventionala si cea Hi-Fi este enorma dar si preturile sunt pe masura. Gandeste-te ca ce am eu e abia entry-level. Am avut ocazia sa ascult set-up-uri care aveau pretul de lista cu prea multe zerouri sa le scriu aici. Eu zic ca inca esti departe de a dezvolta o pasiune pentru Hi-Fi (gusturile tale cu bass-ul sunt la mile distanta de un sunet muzical). Dar daca pe viitor te plictisesti de bass ma anunti si discutam mai multe detalii si te asigur ca-i mult mai interesanta partea asta a sunetului decat o bubuiala constanta.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Ca de obicei raspunsurile tale ma uimesc parca esti google in persoana sti o gramada de date poate datorita faptului ca le deti sau leai testat happy
Pe mine ma passioneaza bassul pentru ca imi place sal simt in piept si cand fac sport e ff bun iti da energie big grin
Dar nu inteleg ceva daca tu ai niste boxe profesionale pentru calitatea redata de ce mai ai nevoie si de acel stick si de statie sau statia e doar ca sa faci legatura intre boxe si calculator sau tot pentru claritatea sunetului? eu credeam ca daca ai niste boxe calitative nu mai ai nevoie de amplificare de la alte surse externe stikuri audio/reciver/stati etc in fine mai am o intrebare am mai intrat pe un forum ca sa pun intrebarea de unde pot sa-mi iau cablurile la boxe de pe acelasi site ca sa nu iau cate un cablu pe un sait si unul pe alt sait happy si unu ma tot contrazicea ca acel subwoofer nu scoate mai mult de 10% din cat scrie acol 400w zice ca mai mult de 80w rms nu scoate de ce are aceasta parere? e adevarat ce zice sau e doar un prost care vrea sa se dea mare destept pe forum? hei si tu cati bani ai investit in intregul sistem suma finala happy Mai facut curios si pe vitor poate o sa-mi cumpar si eu acel sistem cu muzica de claritate pentru relaxare si as vrea sa stiu cam cat m-ar costa asa ceva happy

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Pai daca boxele sunt pasive inseamna ca au nevoie de amplificare, pentru asta ai nevoie de amplificator. DAC-ul face legatura intre amplificator si computer (pentru mine cel putin). Boxele sunt cea mai slaba veriga dintr-un sistem Hi-Fi si de aceea e recomandat ca cel mai mare accent sa se puna pe ele, apoi pe amplificator, apoi pe DAC (si acestea din urma au o contributie enorma). Subwoofer-ul acela nu are pe amplificarea proprie (pentru difuzor) de 400W sub nicio forma si nici cei 150W declarati pentru amplificarea a 2 incinte pasive. Nu stiu in schimb ce poate sau cat poate, n-am nici ce detalii sa-ti dau despre el ca nu se gasesc pe internet, dar sigur cifrele mint. Stai linistit ca cifrele mint aproape peste tot. Cu sistemul actual am avut ceva noroc de Black-Friday si pe la SH cu amplificatorul. Pentru ca unele cabluri si DAC-ul le-am cumparat separat nu pot sa-mi amintesc exact cat au costat, cred ca in jurul sumei de 3.000 de lei. In schimb, se pot alcatui set-up-uri cu un minimum de 1.700-2.000 de lei dupa parerea mea, cu mentiunea ca amplificatorul trebuie cumparat SH.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Boxele tale sunt pasive de ai nevoie de amplificator sau il folosesti pentru calitatea audio
Daca ai boxe active si subwoofer activ dar care nu are amplificare pentru boxe ai nevoie de un amplificator care doar sa faca legatura intre ele?
Si inca ceva sistemul care l-am ales 1.1 laughing o boxa si un woofer boxa aia are rotita de care dai volumu mai tare mai incet si de care o opresti ca nu vad sa aiba asa ceva sad
Si nu sti un site de unde pot lua cablurile?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Da, 90% din boxele Hi-Fi sunt pasive deci au nevoie de amplificator. Un amplificator bun scoate untul din boxe. Spre exemplu, eu am ascultat boxele mele pe un amplificator Naim Supernait 2 care-i cu multe clase peste al meu si diferenta era foarte mare fata de ce am eu acasa. Daca ai boxe active, inseamna ca au amplificare integrata deci le poti conecta direct pe placa de sunet. Acelasi lucru il poti face si cu un subwoofer activ care nu are amplificare pentru alte boxe. Tot ce-ti trebuie e o placa de sunet 5.1 ca ai nevoie de mai mult de o iesire. Chestiile alea pe care ti le cumperi tu chiar nu le cunosc. Din capitolul scule de sonorizare am ascultat o pereche de Goldy sai Geepas (chiar nu-mi amintesc care erau exact) care aveau 'nspe mii de difuzoare si tweetere si sunau ca din butoi. Dar posesorul era fericit cu ele pentru ca ii bubuia capul de la bass si altceva nu stia. Din cate am vazut pe site-ul cu subwoofer-ul are potentiometru pentru volumul subwooferului si pentru cele 2 boxe pe care urmeaza sa le conectezi. Nu cred ca are rost sa dai comanda pentru cabluri ca-s destul de ieftine si o sa platesti transportul de-aiurea. Cauti in orice magazin de electronice de la tine din oras, sigur gasesti.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Atunci am sa iau de la magazin cablurile happy dar fama sa inteleg ceva cum adica un amplificator scoate untul din ele vrei sa zici ca o boxa pasiva e doar un difuzor si nu difuzorul face calitatea boxei ci amplificatorul dupa cum misca membrana (difuzorul)?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Boxele pasive nu-s construite doar dintr-un difuzor, ci din unul sau mai multe difuzoare pentru mid-bass care redau frecvente joase si medii, plus un tweeter sau mai multe (de obicei sunt maxim 2) pentru frecvente inalte. Boxele conteaza cel mai mult si e recomandat sa aloci cel mai mult din bugetul propus pentru ele (constructie, materiale folosite la incinte, la difuzoare, calitatea filtrelor), insa un amplificator slab nu va putea conduce o pereche de boxe bune. Ca sa aduci o pereche de boxe la adevarata lor capacitate, ai nevoie de un amplificator mai rasarit. Asta nu inseamna ca nu vei avea calitate decenta si cu un amplificator mai ieftin. Depinde foarte mult de sculele de care-i vorba. Daca ar fi sa vorbesc despre exemplul meu de mai sus, pot sa-ti spun ca boxele mele care-s 2.400 de lei acum in magazine n-au nevoie de amplificatorul amintit (Naim Supernait 2) care are pret de lista de 8.300 de lei, in schimb suna mai bine decat cu amplificatorul meu de ~1.000 de lei dar nu se merita diferenta de pret pentru ca de banii aia cumperi boxe mai bune si un amplificator modest care obligatoriu suna mai bine. Pentru ca sunt multe variabile care intra in calcul cand asamblezi un sistem hi-fi, inclusiv amprente sonore, pozitionarea in camera, camera propriu-zisa, trebuie sa gasesti un echilibru intre amplficator si boxe, apoi intre sistem si camera. E bine sa faci teste inainte sa cumperi oricum.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Mai invatat foarte multe lucruri noi despre audio si acum ca tot am inceput sa invat nu ma opresc aici am sa invat si de pe internet a inceput sa ma pasioneze audio happy Daca doresti sa incheiem conversatia o incheiem pentru ca ti-ai facut datoria m-ai ajutat chiar mai mult decat trebuia big grin daca iti face placere sa ma inveti in continuare spune si voi reveni cu noi subiecte/intrebari care sa le discutam big grin Deci iti multumesc si ne luam la revedere sau continuam dialogul sa majuti sa invat mai multe? oricum datoria ti-ai facut-o si iti multumesc pentru asta Eu as dori sa continuam discutia dar nu vreau sa te stresez cu intrebarile o continuam numai daca iti face placere sa vorbim despre audio big grin Deci ce alegi? happy

| umbra09 explică (pentru umbra09):

Ce penibil a sunat ceam zis mai sus vream doar sa-ti zic ca daca iti face placere sa ma ajuti sa aprofundez cunostintele

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Orice intrebari ai poti sa le adresezi aici. In schimb eu iti spun sincer ca deocamdata, cumparand ce ai tu de gand sa cumperi n-ai ce experienta sa capeti sau ce invata. Experienta se dobandeste 10% din ce citesti pe net si 90% din teste si auditii. Inceputul e greu pentru oricine, eu am inceput sa-mi dezvolt cunostintele si perceptiile despre sunet incepand cu un Microlab de 300 Ron, am avansat mult de acolo in timp.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Vezi tu poti sa incerci orice sistem si dupa sti ce sa cumperi pentru ca le testezi in magazinele mari poate stai intr-un oras care are asa ceva eu stau intr-un oras unde magazinul lidl e cel mai mare magazin si de electronice sunt magazinele de la coltu blocului de unde poti cumpara un sistem 2.1 de 100 ron ..Mai demult era un magazin de unde mi-am cumparat primul meu sistem audio si actualul acum o gramada de ani de vreo 5 ani daca nu mai mult, am dat 230 lei pe el acum gasesti asa ceva la 50 de lei laughing Acel magazin a devenit un magazin unde se vinde carne sad asa ca nu am cum sa aud un sistem 2.1 bun unul 5.1 sau microlab si alte boxe subwoofere stati etc Deasta ti-am spus daca stii un sait online de cabluri ca nu prea stiu unde sa gasesc la mine in oras oare gasesc in kaufland la domo e in Turda foarte aproape de orasul meu
Crede-ma ca am invatat ceva pana acum nu stiam nimic de boxe nimic nici ce e un sunet stereo sau ce inseamna watii de la boxe credeam ca e cat consuma laughing habar naveam normal ca am ascultat si eu de la prieteni un sistem hom cinema sau un subwoofer bun stiam ce inseamna bassul dar calitatea audio niciodata nu cred cam ascultat... eventual un hom cinema 5.1 pe care l-am ascultat la un prieten parca avea ceva mai multa claritate... stiu ce inseamna bassul deoarece un prieten e ff pasionat de bass si sia schimbat multe subwoofere am apelat si la el inainte sa intru pe TPU dar el imi recomanda un 2.1 zicea ca e mai simplu asa decat sa te mai complici Dar el a avut inainte subwoofere cu statie etc nu stiu de ce nu vrea sal urmez poate a avut experiente neplacute si de acea a ajuns si el la un sistem Logitech 2.1 si imi recomanda si mie asta
Tu esti din cluj sau Bucuresti asa-i?

| umbra09 explică (pentru umbra09):

Si inca ceva am tot dat pe internet de cuvantul boxe cu bass reflex ce inseamna asta?
Si boxa poa sa aiba bass?
Exista boxe cu bass

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Depinde de constructia incintelor. Sunt bass reflex (cele mai comune dupa parerea mea), sealed (fara port de bass reflex), bandpass (cu 2 difuzoare in 2 camere separate, fara port de bass reflex) si daca o mai fi vreun tip, imi scapa mie. Orice boxa de calitate cu difuzor de mid-bass de dimensiuni acceptabile (minim 11cm) reproduce si bass pe langa alte frecvente. De exemplu, Microlab Solo 6C pe care le-am avut acum ceva timp in urma, aveau un bass mai bubuit fata de ce am acum care reproduc frecventele joase liniar si pe mai multe straturi. Deci orice boxa de tip bookshelf reproduce toata gama de frecvente (cat de calitative sunt boxele, atat de bine reproduc sunetul, logic). Daca n-ai unde sa asculti in magazine atunci apeleaza la prieteni. Mai ai posibilitatea de a comanda apoi returna produsul dupa testare in cazul in care nu-ti place. Eu in mare parte am testat aparatura intr-un showroom din Constanta, am ascultat vreo 2 set-up-uri si in Bucuresti, si cateva la mine in oras (din Galati sunt). Pentru cabluri mergi la magazine de electronice, nu in supermarketuri. Nu asculta Logitech ca o faci degeaba, nu stiu sa faca nimic altceva decat sa bubuie sistemele alea, n-au medii, n-au inalte, n-au detaliu sau dinamica, n-au nimic.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Boxa pe care vreau sa o iau aceasta http://silstar.ro/......-7228.html are bass? nu scrie daca este bookshelf de asta te intreb pe tine :)

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Aia-i boxa pentru sonorizare (nu exista bookshelf sau floorstand decat pentru sculele de auditie). Scrie si in descriere ca are difuzor pentru frecvente joase, deci reproduce si bass.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Ce taree big grin bass si la boxa si la subwoofer hei cineva mi-a spus ca bassul se alege dupa ohm e adevarat sau dupa ce se alege? sa fie cat mai puternic sal simnti in piept

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Nu, dupa frecventa si dimensiunea difuzorului daca ar fi sa alegi dupa specificatii. Mai conteaza si tipul de incinta. Dupa propriile experiente, pot spune ca cele cu bass reflex ofera un bass mai adanc si mai moale, iar cele de tip sealed sau band-pass, un bass mai rapid si mai dinamic.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

La subwoofer nu scrie ce bass are da la boxa scrie ca are bass reflex oare tot bass reflex are si wooferul?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Da, cel mai probabil e tot bass reflex. Are cele doua porturi pe fata sub difuzor, nu-mi imaginez cum ar putea sa fie de alt tip.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Te referi la gaurile alea mici din partea de jos pe unde scoate aierul?

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Hei in timpul liber uitate la acest videoclip sati aduca zambetul pe buze la mine a avut efect :)) http://m.youtube.com/? hl=ro&gl=RO#/watch? v=7AMBZAf77pk

| umbra09 explică (pentru umbra09):

Http://m.youtube.com/? gl=RO&hl=ro#/watch? v=XVlvAY-BCfY

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Nu mersi, imi apar bube-n cap daca ma amuz. Pastram subiectul la locul lui ca sa nu facem din asta o taraba de socializare (alta cauza pentru bube-n cap). Ca sa-ti raspund la intrebare: da, acelea presupun ca-s porturile pentru bass-reflex, iar la cat sunt de mici in comparatie cu difuzorul si volumul incintei, as prezice un accent pe kick-bass (ala pe care-l simti in diafragma) decat pe bass profund/adanc.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Cum adica ala cel simnti in diafragma? am ascultat vreo 5 6 tipuri de subwoofere dar nu am remarcat nici o diferenta de la unu la celalalt la ce te referi?
Si zici de cosuri iti apar cosuri daca razi vorbesti serios? poate si mie de asta imi tot apar cosuri pe frunte dar nu prea cred ca are vreo legatura cu rasul dar in fine happy

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Si am mai remarcat ceva naspa sa zic asa sad daca ascult o piesa cu bass pe youtube la calculator se aude mult mai putin bassul ca la tableta de ce cand boxele sunt conectate la la tableta se aude bassul mai profund placa audio e mai buna la tableta ca la calculator sau playerul (Winap) pe care ascult sa fie de vina?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Evident nu vorbeam serios, plus ca am trecut de mult de varsta cosurilor. Chestia e ca eu vorbeam din perspectiva experientei mele, care in cea mai mare proportie se axeaza pe scule Hi-Fi, dupa cum am mentionat si anterior. Ei bine, nu stiu daca astia de pe aria cu sonorizari fac si alte tipuri de incinte in afara de bass-reflex. Normal diferentele sunt mari intre incintele proiectate diferit. Daca ar fi sa ma rezum la bass-reflex si sealed (atat cred ca am ascultat la capitolul subwoofere) as putea spune ca bass-reflex-ul suna mai adanc, mai moale si da senzatia ca misca mobila prin casa. Pe partea cealalta, sealed-ul (incinta inchisa, fara port de bass reflex) suna mai rapid, si are accent pe kick-bass (bass-ul care te loveste in piept mai pe romaneste). Dar, pe partea audio de care sunt eu pasionat, subwoofer-ul nu prea are rost pentru ca se ocupa boxele de toate frecventele, inclusiv joasele. In schimb, in combinatia potrvita si pozitionarea potrivita, unele Subwoofere din gama Hi-Fi pot suna bine (pentru mine singurul exemplu care si-a facut treaba bine a fost acel Kef Reference 208 in paralel cu alte scule apropiate ca pret care aveau nevoie de un imbold pe partea de bass - dar numai subwooferul era 22.000 de lei si cred ca intelegi de ce nu merita sa-l iei in calcul).

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Inca ceva, pe o placa integrata de PC, e normal sa n-ai cine stie ce raspuns in frecventa (nu stiu care e treaba cu tableta, dar in fine). Iar calitatea pe youtube e jalnica oricum, n-ai ce pretentii sa ai. Winamp-ul din nou e jalnic la fel cum sunt si mp-3-urile. Dar pentru ce cumperi tu nu cred ca vei sesiza diferenta intre un fisier in format flac + un player audiofil si uzualul mp3 + winamp. Pe viitor cumpara o placa de sunet dedicata ca aia sigur va face diferenta.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Bassul-reflect nu am sal simt in piept crying pentru ca asta imi doream de la un subwoofer sa ma ambitioneze cand fac cu gantera si flotari si pentru muzica cu bass Hei Tie iti place sa vorbim strict de partea audio happy Eu am incercat sa adaug si alte subiecte in discutie sa nu crezi ca te folosesc ca un dictionar si sa te simnti in largul tau happy dar se pare ca tu te simnti in largul tau cand vorbim de audio e bine asa ca pe mine acum asta ma preocupa big grin
Poti sa-mi spui si mie te rog de ce cand conectez sistemul meu 2.1 la pc se aude bassul incet pe o piesa si cand il conectez la tableta se aude mai tare exact pe aceeasi piesa acelasi volum... tableta are amplificare mai buna ca calculatorul sau e de la winap?

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Si inca ceva poti sa-mi dai niste linkuri cu piese care sunt cu bass pe frecvente joase diafragma etc ca sa invat ce inseamna bassul pe frecventa aia pe frecventa aia si aia daca stii cum zic happy

| umbra09 explică (pentru umbra09):

Mi-am dat seama de ce mergea bassul asa incet la calculator era de la winap l-am facut acum merge ca la tableta happy

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Nu doar tip-ul incintei reflecta tipul de bass. Ti-am spus ca dupa parerea mea, la subwoofer-ul pe care vrei sa-l cumperi, porturile de bass reflex sunt foarte mici si aduc mai degraba proiectarea pe semi-sealed. De aceea probabil va avea mai mult efect de kick-bass decat bass adanc. Probabil ca ai placa audio integrata si ca de obicei acestea sunt foarte proaste, inclusiv la volum si la redarea plina a frecventelor. Nu am piese cu teste de bass si alte minuni, mi se par inutile. Un sistem trebuie sa sune bine pe muzica si n-ai nevoie de teste si alte acareturi ca sa-ti dai seama de asta, ai urechi.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Nu ma refeream ca imi dau seama cand e diferenta de bass cand de ex la o frecventa imi scartaie usa de la dulap la alta il simt un pic in piept si tot asa la alta se repeta un bass puternic numai ca nu stiu ce denumire stintifica sa-i spunem asa happy are bassul care face geamu sa se clatine sau ala carel simnti in piept intelegi ce vrau sa zic daca nu cunosc aceste lucruri degeaba imi spui cai bass de frecventa joasa cai nu stiu cum ca nu stiu la care dintre frecvente spui asta pentru ca nu-i stiu denumirea Si nici nu stiu sa ma exprim prea bine
Nu stiu daca o sa intelegi ce vreau sa zic... sad

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Chiar nu imi dau seama exact la ce te referi. Frecventele se impart in jose, medii si inalte, cu subdiviziunile aferente (low bass, mid-bass, mid-high). De obicei joasele sunt bassul, mediile vocea si inaltele sunetele ascutite (doar in general, nu-i chiar atat de simplu). Bass-ul pe care-l simti in piept e kick-bass, iar bass-ul profund face mobila sa scartaie. Niciunul dintre tipurile de bass n-au in general nevoie de subwoofer pentru a fi reproduse, subwoofere-le sunt pentru cei ca tine care au nevoie de "senzatii extreme" sa le spunem, pentru ca in general au tendinta de a deforma sunetul. De aceea nu o sa ma vezi niciodata recomandand un 2.1/5.1 in favoarea unui 2.0, pentru ca sistemele cu subwoofer de genul au mult bass si zero medii si inalte.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Tiai dat seama pentru ca mi-ai explicat ceea ce nu intelegeam happy ''Bass-ul pe care-l simti in piept e kick-bass, iar bass-ul profund face mobila sa scartaie."
Eu sunt de parere ca 2 boxe fara un pic de bass un pic la minim nu sunt de calitate sonora uite de exempli daca ai un sistem 2.1 si dai subwooferul jos de tot il opresti se aude numai vocea cantaretului foarte naspa la o calitate proasta si efectele alea
Daca ai niste boxe cum ai tu cu un pic de bass atunci da ai calitate audio numarul 1 stiu ca sistemul care eu vreau sal construiesc nu are de loc calitate audio dar eu nu caut asta... sper sa ma intelegi si sa ma susti sa ma ajuti sami indeplinsesc visul spunandu-mi sfaturi si invatanduma lucruri cum ai facut pana acum si iti multumesc pentru asta big grin

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Ma duc sa ma culc noapte buna sper sa vorbim si maine despre audio big grin

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Cablurile de pe acest site sunt bune la sistemul care vreau sa-l fac mi se par prea ieftine :)
http://www.mivarom.ro/......15m-p-2513
http://www.mivarom.ro/......ata-p-4449
Se potrivesc perfect >? sau imi trebuie stereo?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Daca se potrivesc conform specificatiilor producatorului, cumpara-le. Nu conteaza ca-s ieftine. Cablurile nu fac nicio diferenta in cazul sistemului aluia.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Nu prea stiu daca se potrivesc specificatiilor producatorului dar eu asa cred :)) pentru ca subwooferul are almplificare 2 iesiri amplificate pe mufa speakon si boxa are jack mare deci asta e bun nu?
http://www.mivarom.ro/......ata-p-4449
Dar asta e bun http://www.mivarom.ro/......15m-p-2513 sau imi trebuie stereo nu stiu daca imi trebuie stereo sau nu... si conectori rca vin bagati in boxe?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Subwoofer-ul il conectezi la calculator prin interconnectul 2xRCA (in subwoofer) -> 1xjack 3.5mm (in placa de sunet). Incintele se conecteaza prin acele cabluri speakon la subwoofer.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Cablu de alimentare au boxele si subwooferul in pachet nu? Sau tot eu trebuie sa ma ocup si de alea

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Doar subwoofer-ul are nevoie de cablu de alimentare si da, presupun ca are.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Ok nu mia am alte intrebari..., din pacate se pare ca incheiem discutia aici De la cel mai mic detalii am ajuns la alimentarea sistemului
Nu mai prea am ce intrebari sa pun tot ce trebuie sa fac este sa adun diferenta de bani 3 milioane si sa cumpar acel sistem
Multumesc mult ca m-ai ajutat cu acest sistem iti raman dator big grin
Daca pe vitor si nu cel apropiat laughing am sa imi schimb placerea de a avea bubuiala si ma voi inclina spre muzica calitativa pot sa apelez la tine?
O zi buna prietene Si bafta la ce faci sper sa iti deschizi ceva audio pentru ca te pricepi de minune big grin

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Normal, daca ai de gand sa treci la alt nivel avem mai multe de discutat. Cu sistemul pe care vrei sa-l formezi acum n-am cum sa te ajut, dar sunt banii tai. Eu ti-am spus in termeni largi ce primesti cu sistemul acela, la fel cum le-am spus si altora aici care au impresia ca niste cutiute de la Logitech si Genius suna "de vis". Interesant e ca tu ai reactionat diferit; daca altii imi spuneau ca habar n-am ce-i aia calitate audio, tu ai raspuns corect cand ai spus ca stii ce primesti si ce cauti. Asta-i motivul pentru care nu te-am batut la cap cu alternative si alte concepte standard de redare corecta a sunetului.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Sti cum e multi dintre "fani ai muzici" isi doresc un sistem 2.1 auzind de la prieteni de pe internet ca sunt misto se aud bine etc si poate nu au auzit alte sisteme in afara de Logitech si genius pentru ca multi au aceste sisteme deoarece promit marea cu sarea si cand le incerci te multumesti cu atat pentru ca nu stiu cum e un sunet de calitate...
Nici eu nu am ascultat un sunet de calitate precum Microlab sau alte sisteme dar pot sa fac diferenta intre sistemul meu si un hom cinema bun (pe care l-am ascultat de la un prieten asa ca imi dau seama ce inseamna calitatea sonora mai ales ca am un prieten cum am mai spus ce prin mana lui au trecut o gramada de subwoofere si de la el am febra asta cu subwooferele a inceput sa-mi placa si mie
La prima intrebare amea postata pe site la care am cerut un sistem 2.1 bun
Tu miai sugerat un microlab (atunci am auzit primadata de el cand mi-ai spus tu) am intrat pe site si m-am uitat la el m-am uitat la rewivuri si in cele din urma am dedus ca ce mi-ai dat tu n-are absolut nici o legatura cu ce cautam eu dar in acelasi timp am vazut si ca este de o calitate sonora foarte buna
Din aceasta cauza multi iti spun si o sa-ti spuna ca nu ai habar de audio pentru ca tu le recomanzi altceva ceva ce poate le-ar placea mai mult decat un sistem 2.1 de la Logitech dar multi nu au auzit niciodata ceva mai calitativ decat boxele lor si nu stiu ca exista asa ceva la urma urmelor unde sa auzi daca nu ai vreo cunostinta cu asa ceva sau un hom cinema sa-ti dai seama ca exista sunet de calitate, La restaorant au niste boxe mari care n-au deloc calitate la discoteca iarasi cand mergi la zilele orasului iarasi bass gol atunci cetateni sa le spunem asa happy cauta un sistem cu cati mia multi watii cat mai multa putere
Eu imi dau seama ca ce o sa-mi iau eu no sa aiba deloc calitate sonora mai ales boxa aia nu cred ca o sa aiba calitate sonora nici cat astea mele CREATIVE INSPIRE pentru ca alea sunt niste subwoofere si boxe de zgomot nu de calitate.Ei cred ca calitatea audio consta in watii si firmele care au cel mai mare reiting pe piata
Heii am remarcat faptul ca tu de cand esti membru TPU nu ai pus nici o intrebare nici macar una Tiai facut contul pe TPU doar sa ajuti oameni?
Si inca o intrebare de firma pionner ce parere ai fac ceva de calitate ca am auzit ca i foarte priceputa in audio poates doar vorbe goale de asta te intreb happy?

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Nu ma porni pe tema home-cinema ca si despre ele am o parere destul de proasta (in special datorita faptului ca au preturi foarte mari pentru ce ofera). Utilitatea lor consta in vizionarea filmelor si atat. Singurele home-cinema demne de acest nume sunt cele configurate corespunzator din receiver multicanal + incinte pasive + subwoofer. Nu cred ca am tendinta de a ajuta lumea, eu incerc sa dau un sfat celor care sunt incepatori si nu stiu ce cauta. Daca se dovedeste ca-s atat de idioti incat fara experienta sau cunostinte de baza afirma lucruri deplasate despre o arie pe care eu cred ca o cunosc (in cazul acesta audio), atunci ma iau de ei. Nu ma deranjeaza daca isi ia cutarescu Logitech de 1.300 lei si 500W, ma deranjeaza ca-l lauda si-i atrage si pe alti nepriceputi in capcana marketingului. Acum ceva timp am dat de un astfel de "cunoscator" care afirma ca un difuzor de 5cm dintr-un Logitech reda sunetul corect si ca n-ai nevoie de tweeter-e pentru a reda inaltele; chestiile astea sunt strigatoare la cer. Pioneer faceau amplificatoare decente la preturi decente prin anii '80-'90. In ultimul timp au scos numai porcarii scumpe si si-au pastrat numele in aria Hi-Fi-ului pe nedrept. Au mici exceptii la unele amplificatoare care inca mai suna bine dar sunt alti producatori care-i depasesc complet in orice gama de pret. In rest, boxele, difuzoarele auto si castile lor sunt niste tampenii. Mai ales ca au si produse in zona high-end unde n-au nicio sansa in comparatie cu producatorii consacrati din zona aia. Deci, Pioneer a ramas doar un nume foarte cunoscut si pentru consumatorii mai putin experimentati.Sa nu uit, fata de Creative-ul tau, vor fi cu mult peste la toate capitolele.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Nu inteleg si akai scotea sisteme bune in ani 80-90 (din cate am auzit) si acum aflu ca si pionner, multi prieteni de amei stiu ca pionner e cel mai bun
Si am spus ca la un hom cinema am realizat ce inseamna sunetul mai calitativ decat boxele mele nu spun ca au un sunet wow la bani cat e un sistem din ala eu am asteptari mult mai mari decat ofera el
Cine ia intrecut pe faimosi pionner si akai la audio?
Deci daca pionner mai demult era o firma populara si ia scotea "aparate" (boxe subwoofere stati etc) de calitate inseamna ca mai demult lumea aprecea calitatea nu? Acum lumea apreceaza bubuielile?
Sau cum am mentionat mai sus oameni nu cunosc calitatea audio din cauza ca sa raspandit in numar mare aparatura de la Logitech pe piata

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

In primul rand muzica s-a schimbat. Muzica in mare parte parte nu mai e compusa din instrumente ci din sintetizatoare, deci reproducerea ei e mult mai facila. Bineinteles, diferente sunt chiar si pentru genurile populare de azi: un Logitech nu va bate niciodata un Microlab chiar daca e vorba de Pop/house/etc. Pioneer si Akai n-au fost niciodata faimosi, au fost doar cunoscuti si accesibili. Si in absolut nici un caz Pioneer nu e cel mai bun producator, e o aberatie. Producatorii consacrati in domeniu si-au pastrat traditia si in zuia de azi. O sa-ti dau cateva exemple din gama entry-level pentru ca daca ridic stacheta la high-end, un amplificator e mai scump ca un BMW X6. La amplificatoare entry-level, producatori buni sunt: NAD, Yamaha, Onkyo, Creek, Naim, Marantz, Moon, etc. La incinte entry-level: Focal, Elac, Monitor Audio, Dynaudio, Dali, Wharfedale, etc. La DAC-uri: Audioquest, Chord, Arcam, Burson, M2tech, etc. Dupa cum vezi, sunt firme de care consumatorul de rand nu a auzit, dar ei sunt cu adevarat inginierii sunetului, ei fac muzica sa sune "muzical". Firme ca Logitech si mai nou Beats sunt firme excelente ca stiu sa-si vanda produsele. Asta nu inseamna ca produsele lor sunt de calitate. Pentru ceva timp, sistemele multimedia pentru PC (care sunt cele mai cumparate) nu aveau solutii de calitate. Nici acum nu pot sa spun ca Microlab sau Edifier sunt marea revelatie in ale sunetului, dar macar sunt cu o clasa peste porcariile produse de Logitech si alti producatori.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Am auzit de Yamaha si de Monitor Audio Dar nu stiam ca sunt specialisti in a le sunetului de calitate Si probabil multe persoane nu stiu asta...
In ciuda faptului ca scot marfa de calitate au un pret normal pe piata adica nu e mai scump un subwoofer de la yamaha cu 100w rms ca unul de la pionner de exempu
Dar cum spui tu ca la incinte se pricep :Focal, Elac, Monitor Audio Si la subwoofere si amplificatoare nu se pricep?
Daca nu se pricep si tu iei de exemplu incintele de la Focal subwooferul de la yamaha amplificatorul de la Burson deci toate le iei de la firme diferite ce calitate audio poti sa ai cand toate sunt de la producatori diferiti Nu ai o compatibilitate perfecta
Daca iti iei un subwoofer de la yamaha nu si amplificatoarele si incintele trebuie sa fie de la yamaha pentru o compatibilitate mai buna
Si inca ceva de ce se spun incinte la boxe de ce au 3 nume sateliti boxe si incinte, au ceva in special incintele ca boxele sau sateliti ca incintele de asta au denumiri diferite? ca sunt tot acelasi lucru boxe

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Unii producatori au si amplificatoare si incinte si DAC-uri si casti, insa cei mai multi sunt specializati pe un singur lucru. Imperecherea intre boxe si amplificator se face in functie de amprenta sonora si in functie de preferintele cumparatorului. In mare, producatorii enumerati mai sus produc si subwoofere si sateliti pentru surround si boxe centru (pentru configurarea unui home cinema).

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Hei dar cum e mai bine sa iei de exemplu de la yamaha care e specialist in subwoofere un subwoofer si o boxa de la ei si inceintele care nu sunt asa de calitate sau sa iei subwooferul de la yamaha si boxele de la cei care fac boxe de calitate Monitor Audio de ex si nu miai raspuns la ultima intrebare din ultimele 3 randuri da ma rog nu conteaza asa mult happy

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Yamaha face amplificatoare foarte bune dar nu exceleaza la incinte. In rest ori testezi inainte de a cumpara, ori ceri sfaturi si urmaresti review-uri in functie de ce cauti (prima varianta e mai recomandata). Incinta e termenul larg pentru ca pana la urma orice difuzor are nevoie de o cutie ca sa rezoneze (incinta). Poate sa fie boxa de raft, de podea, subwoofer, satelit pentru surround, centru, s.a.m.d., termenul general e tot incinta.

| umbra09 explică (pentru Utilizator1234):

Multumesc mult pentru ca m-ai ajutat cu sistemul happy Am sa te contactez cand ma satur de bass sper sa fii tot aici si peste cativa ani daca vrei poti sa-mi dai adresa de mail si iti trimit un mail cand va veni vremea big grin Bafta frate

| Utilizator1234 a răspuns (pentru umbra09):

Primesc notificari pe e-mail in legatura cu activitatea de aici, deci ma gasesti cu un mesaj privat. Salut!

| Utilizator1234 a răspuns (pentru Utilizator1234):

Dar, din pacate pentru tine, am aruncat un ochi dupa amp-uri mono si sunt rare si la preturi destul de mari dupa parerea mea (mai putin cele auto). Ar mai fi solutia sa cauti un amp stereo care poate amplifica 4 canale si sa cumperi un kit mono care iti transforma un canal stereo intr-un canal in punte, astfel poti conecta subwoofer-ul pasiv. Dupa parerea mea iti va trebui si in acest caz un filtru pentru ca nu cred ca acel kit mono iti va taia frecventele corespunzator pentru subwoofer (n-am experiente cu imbarligari de genul, iti pot spune doar dpdv fizic). Kit-ul mono il gasesti cu un simplu search ("kit amplificator mono"), iar filtrul activ pentru subwoofer e disponibil in magazinele fizice sau online de electronice.