|

Windows 7 ultimate sau 10?Nevoile mele sunt:stat pe net,jocuri putine si mici,filme, muzica,(Nevoile omului de rand de la un pc)

1. Care sunt avantajele si dezavantajele?

2. Daca dau upgrade la windows 10, pot sa dau downgrade?

3. Voi intampina probleme pe un laptop cu 4gb ram, procesor dual 2.10 GHz, hdd 500gb, placa video integrata Intel 1gb?Nu doresc link-uri,am si eu destule.

Ofer funda,vot, etc...

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Windows 7 merge pe urmele XP-ului (A fost o dată excepțional, dar are o vârstă înaintată). Într-un an sau doi, va trebui să faci upgrade pentru că tot mai puține programe vor veni cu versiuni și pentru Windows 7.

Avantajul 7-lui e că e familiar. Dacă vii de la XP, te descurci imediat pe 7.
De la XP la 10 e diferență sesizabilă, dar nu așa de mare ca de la XP la 8 sau 8.1.
De Windows 10 se mai zice că trimite date de utilizare la Microsoft și dacă îl configurezi să nu o facă.
Dar după specificațiile laptopului, mă gândesc că nu ești cine-știe-ce magnat, așa că probabil nu contează.
Oarecum legat de asta, mi s-a părut puțin enervant că mai toate aplicațiile care vin pre-instalate îți cer cont la Microsoft. Pe de altă parte, e vorba de aplicații care probabil nu le folosești. Sau poți să faci, ca mine, cont aiurea, doar de curiozitate să vezi ce e cu aplicațiile alea.
Windows 10 e nou și crește mereu ca număr de utilizatori. Microsoft se va concentra pe el și va neglija 7, 8 sau 8.1. La fel și dezvoltatorii de software.
Pe de altă parte, dacă laptop-ul tău e ceva mai vechi, e posibil să nu găsești drivere pentru unele componente pentru Windows 10 (foarte puțin probabil să fie asta o problemă, totuși).
Altfel specificațiile sunt OK pentru ce vrei să faci. Poți să te uiți fără probleme la filme 1080p, dacă nu faci altceva în paralel. E destul și pentru muzică și net. La jocuri, depinde ce înțelegi prin "mici".

| explică (pentru vladutcornel):

Prin jocuri "mici" ma refer mai exact la SA:MP, CS 1.6, Sims 4, Lol, Dota, WoW, etc.Aceste jocuri care le-am enumerat, imi merg foarte bine pe pc-ul meu cu windows 7.Pe acelasi pc cu un windows 10, mi-ar putea scade din performata? Sau mi-ar urca performanta?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lustra):

Ce-i în mână, nu-i minciună.
Dacă îți merg foarte bine, probabil e mai indicat să rămâi pe 7 pentru o perioadă.

În același timp, presupunând că nu ar fi probleme cu driver-ele, cred că ți-ar merge cam la fel.
Windows 10 are cerințe apropiate de Windows 7.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru "nevoile" tale e suficient un windows 7 home premium.
daca dai upgrade ai la dispozitie o luna sa faci downgrade. daca nu ai o licenta adevarata te sfatuiesc sa instalezi ceea ce vrei sa folosesti fara sa faci prostia de upgrade.
nu ar trebui sa intampini probleme la configuratia ce o ai.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează