| claudinho18 a întrebat:

Buna TPU! Am si eu o nelamurire, daca nu chiar doua.Am abonament la Vodafone iar pe data de 12 iulie am modifcat abonametele( pentru ca sunt 3 numere pe aceeasi factura) urmand sa se activeze de luna viitoare, data emiterii facturii fiind 23 a fiecarei luni.Pe 22 iulie am primit optiunile de la noile abonamente iar factura emisa pe 23 iulie cuprinde valorile noilor abonamente.Nu mi se pare corect sa platesc pentru ceva de care nu am profitat.Ce se poate face in acest caz?

A doua problema, observata cam tarziu cred. Abonamentele toate 3 sunt cu Tva inclus.Mai este o extraoptiune de net de 3 euro.De ce se pun preturile abonamentelor o data cu tva iar apoi cand se face suma totala a celor 3 abonamente + extraoptiunea se mai adauga inca o data TVA? Este normal? Intreb pentru ca nu stiu ce spune legea in aceasta situatie dar mie unul mi se pare acelasi lucru ca la magazine:cumperi produsul de pe raft de unde are TVA deja inclus. iar la casa nu iti mai adauga TVA pe toate produsele.Multumesc anticipat. Ofer funda.

Răspuns Câştigător
| Danzell a răspuns:

1. Suma pe care o platesti acum in plus se va scade din factura ultimei luni stabilite in contract.
-----------------------
2. ai calculat totalul sa vezi?
TVA-ul care zici tu, e calculat la fiecare element in parte.
Totalul de plata este suma optiunilor + Suma TVA-urilor acestora.

| claudinho18 explică (pentru Danzell):

Hmm la 1 asa mi se pare si mie normal sa imi returneze luna viitoare diferenta. Cat despre TVA... pe contract scrie 9.99 euro (TVA inclus) la 2 numere iar unul e 9 euro cu tva inclus... plus 3 extraoptiunea dupa mine ar veni 32 euro.Pe factura online trimisa de ei. scrie Total 140.8 + 24% TVA = 174.5.Nu am verificat cat e totalul TVaurilor. insa mi se pare ciudat ca atata timp cat abonamentul deja are TVA inclus. sa imi mai calculeze o data TVA din el.

| Danzell a răspuns (pentru claudinho18):

Nu... nu iti returneaza in urmatoarea luna.ci in ultima. adica daca ai contract pe 2 ani de abia in a 24-a luna iti scad din factura.

Cat despre ce zici de TVA, asa trebuie sa faca(legea o zice). in orice factura este afisat TVA-ul chiar daca iti zice ca e inclus deja. la fel si pe un bon fiscal sau un ordin de plata.

| claudinho18 explică (pentru Danzell):

In mare am inteles ce zici .Multumesc.Insa o fi de la ora tarzie dar mie tot mi se pare ca imi calculeaza de 2 ori TVA. Pentru ca ar trebui sa imi spuna total plata 140.8 TVA total x lei. ( Tvaul aplicat deja. nu sa ii mai adauge inca o data 24 la suta).Am un bon fiscal in fata si imi scrie preturile de pe raft ale produselor, imi scrie totalul si mai jos TVA total ( eu intrepretez ca fiind cati lei reprezinta TVA ul din pretul total). Situatia de la factura de telefonie as exemplifica.o altfel... Iei de pe raft un produs de 10 lei sa zicem (deja are inclus TVA ul in el.) si unul de 20 de lei la fel cu TVA inclus in pret.E la casa platesti 30 de lei nu platesti 30 + 24% TVA.E aceeasi situatie dupa mine.

| Danzell a răspuns (pentru claudinho18):

Cei de la Vodafone calculeaza altfel. E un mod pentru a simplifica calcului pentru tine (teoretic laughing )

hai sa iti dau un exemplu:
ai o factura de 200 lei si sa zicem ai 2 optiuni fiecare de 100 lei (cu TVA inclus)
pentru optiunea 1 ai de platit 76 lei si mai adaugi cei 24%(TVA)
pentru optiunea 2 ai la fel. 76 lei si cei 24 lei (TVA)
Per total fara TVA ai avea de platit 152 (76+76)
TVA-ul Total este de 48 (24+24lei) care reprezinta 24% din suma de 200.

Oricum ideea e ca nu te trag in piept.

| claudinho18 explică (pentru Danzell):

Eu inteleg perfect ce zici insa modul lor de a explica asta trimite cu gandul la altceva... Eu unul am inteles altceva din felul lor de a tipari facurile. in contracte imi scrie 10 10 9 ( cu tva inclus) bun. cand le aduni si cu extraoptiunea aceea dau 32 de euro. scrie pe factura fara tva. apoi imi scrie tva cat e. si le aduna. asta mi se pare ciudat. abonamentele fiind deja cu tva inclus de ce o mai pun iar? In fine poate maine dimineata inteleg acum nu pot sa privesc prea limpede.Multumesc.

5 răspunsuri: