| DeliaaIspas a întrebat:

Ce părere aveți despre Iphone 11? Merită să îl cumpăr? Dintre Iphone 11 și Samsung S10 care este mai bun și pe care l-ați alege? Nu știu ce alegere să fac. happy

Răspuns Câştigător
| Ineys a răspuns:

S10+ aici. Merita fiecare leu. Il am de cateva luni bune si nu m-a dezamagit cu nimic. Ce-i drept l-am luat inainte sa iasa iPhone 11, dar chiar si asa, tot S10+ as fi cumparat. Poate m-ar fi tentat putin Note 10+, dar mi se pare prea scump.

Daca vrei sa-mi pui intrebari despre telefon, sunt deschis.

| DeliaaIspas explică (pentru Ineys):

Aș vrea să știu dacă este bun pe cameră, gen dacă face poze clare. Știu că are mai mulți MP decat Iphone 11 dar mi s-a spus că nu se compară MP de la Iphone cu cei de la Samsung...cum că ar fi mult mai buni ca să zic așa cei de la Iphone chiar dacă au mai puțini. Oricum nu mă pricep laughing mersi frumos! Te pup!

| NLS a răspuns (pentru DeliaaIspas):

MP dau marimea fizica a unei imagini, nu calitatea ei.
MP de pe iPhone sunt identici cu cei de pe Samsung si de pe oricare alt telefon, daca acel numar de dupa MP e la fel.
Daca nu, logic ca nu e.
Dar nu inseamna ca daca iPhone are 16MP (exemplu) si SAmsung are doar 12, iPhone face poze mai bune, mai clare, cu mai multe detalii.

Calitatea imaginii si a pozei finale e data de lentila, procesorul de imagine, etc.

E vorba si de ecran, daca te limitezi la a privi pozele pe ecranul telefonului.
iPhone-ul are rezolutie multa mai mica decat Samsungul.
828 x 1792 pixels vs 1440 x 3040 pixels
Tehnologia difera si ea: IPS vs AMOLED

Iar ca fapt divers, pe doua dintre camere au acelasi numar de megapixeli, adica 12.
Dar cum spuneam, asta nu conteaza.
Conteaza mai mult distanta focala a lor (asta da unghiul de cuprindere, cat de mult poti prinde in cadru), si deschiderea diafragmei (luminozitate, calitate, claritate, detalii).

Samsungul vine in plus cu o a 3 camera, cu 16 megapixeli, f2/2 deschiderea diafragmei, si 12mm distanta focala, (asta il incadreaza in categoria ultrawide), pentru surprinderea unui unghi foarte mare.

Acest lucru e foarte util cand vrei sa prinzi in cadru un obiectiv mare, gen catedrala, muzeu, si situatia din teren te impiedica sa te indepartezi mult de el (exista case in jur, nu e loc suficient, si esti ingradit de infrastructura existenta, adica strazi...)

| DeliaaIspas explică (pentru NLS):

Am înțeles acum. Nu știu totuși de ce unii sunt atat de atrași de Iphone. Nu am avut niciodată pentru că mi s-au părut scumpe comparativ cu ceea ce oferă. Mereu am ales Samsung dar mă gândeam sa schimb să imi iau Iphone. Dar nu prea cred că merită. O să rămân la Samsumg. Multumesc din suflet pentru raspunsuri :* happy

| Ineys a răspuns (pentru DeliaaIspas):

Sincer sa fiu, nu am testat un iPhone 11 suficient de mult incat sa-mi formez o parere despre camere, dar din ce am auzit + citit pe internet iPhone 11 Pro Max bate Galaxy S10 la camera. iPhone 11 aduce nou posibilitatea de a filma cu toate camerele simultan ( sau cu mai multe dintre ele, nu mai stiu sigur ). Asta oricum este datorata procesorului. Parerea mea e ca si S10 ar fi capabil sa faca asta, doar ca nu e softul.

Poti sa vezi mai multe pe DXOMARK : https://www.dxomark.com/.

Totusi nu cred ca se bazeaza pe calitatea pozelor pe care le faci tu zi de zi, ci pe micile chestii care de multe ori sunt si uitate. Si Note 10 + bate S10 desi au acelasi senzor practic, doar ca Note 10 + un senzor de adancime pentru un blur mai bun.

5 răspunsuri:
| CleanHeart a răspuns:

Se stie ca telefoanele Samsung sunt mai rezistente ca iphone.