| Hehehahah a întrebat:

Salut. Mi-am dat comanda de un telefon destul de scump. As dori sa știu cateva chestii ca sa salvez bateria. 1. Daca nu vine full încărcat, trebuie să-l încarc? Sau trebuie sa îl descarc și după sa îl încarc? De ce unele nu vin încărcate full? Și cum ar fi ideal să-l încarc? Care este procentajul in care ar fi ideal sa încărcăm telefoanele încât să nu se strice bateria și dacă de exemplu rămân fără baterie la sfârșitul zilei (am 30%) dar am nevoie sa folosesc telefonul si clar nu mi-ar ajunge acea baterie, ar fi ok să-l încarc și de la acel procentaj?

28 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Numai da frate banii pe prostii, la ce iti trebuie telefon scump? Cit ai dat pe el 4000 de lei? Nu esti sanatos la cap? Trebuie sa il descarci si sa il incarci pana la 80% zilnic ca asa se formateaza bateria se intareste si rezista mai mult, nu il incarca pana la 100% si nu il descarca sub 70 %, cand vezi ca ai bateria 69% pune l la incarcat pana la 80%, odata pe an il poti incarca 100% dar nu zilnic ca strici bateria.

| Holiday a răspuns:

Cat ai de gand sa-l tii? Un an, doi? Atunci nici nu conteaza cum, cand, si cat il incarci, bateria te va tine o zi de folosire normala si dupa doi ani, ba chiar mai mult. Iar daca tine o zi, in general e mai mult decat suficient, oricum noaptea poti sa-l pui la incarcat. Iar daca esti pe munte si nu ai unde il incarca, dai setarile pe salvarea energiei si te tine trei zile.

| Hehehahah explică (pentru Holiday):

5 ani laughing as spera

| DomnulPoliticos a răspuns (pentru Holiday):

"noaptea poti sa il pui la incercat" un sfat mai stupid decat asta nu cred ca am mai auzit

| Holiday a răspuns (pentru DomnulPoliticos):

Toate telefoanele pe care le-am avut in ultimii 10 ani au stat non stop la incarcat noaptea si n-au avut nici pe naiba. Si dupa ce le-am dat, cand le-am schimbat, nu au avut probleme cu bateria. Si mai stiu o gramada care procedeaza la fel. Cine dracului e tampit sa stea sa urmareasca nivelul bateriei si sa- puna la incarcat la un anumit procent, si sa-l scoata la altul. Cand va aud cu de astea, imi aduc aminte de aia care acum 30-40 de ani isi puneau prelata pe masina ca s-o "protejeze".hee hee

| dullcat a răspuns (pentru Holiday):

Considerand cati copii si adulti mor pentru ca tu sa arunci telefonul dupa un an sau doi, eu cred ca nu e asa mare efort sa verifici sau sa aproximezi ca dupa jumate de ora se incarca x procent si sa-l scoti.De ce sa iti bati joc de un obiect? Doar pentru ca poti?

| Holiday a răspuns (pentru dullcat):

Nu-l arunc, il dau mai departe. Oricum, asta cu scosul de la incarcat e o tampenie, pentru ca toate dispozitivele moderne, in momentul in care bateria e plina, intrerup incarcarea, astfel ca nu mai exista conexiune intre incarcator si baterie. Asta cu "cati copii si adulti mor", e din putul nesecat al gandirii, sau de unde?!laughing

| dullcat a răspuns (pentru Holiday):

Doar telefoanele scumpe au functia de a se opri la 85% tocmai pentru a pastra integritatea bateriei.

,, e din putul nesecat al gandirii, sau de unde?'' Din realitatea despre care ignorantii ca tine fac misto. Poate te informezi un pic de unde este minat cobaltul atat de necesar pentru bateria telefonului (si a altor device-uri sau eee-uri in general):

https://youtu.be/25fQfCzCpxk

https://www.youtube.com/watch?v=ipOeH7GW0M8

https://www.youtube.com/watch?v=JxLHXHjpal8

| Holiday a răspuns (pentru dullcat):

Bateriile sunt reciclabile.
In alta ordine de idei, nu doar cele scumpe au functia de oprire a incarcarii, ci toate fabricate acum. Iar oprirea nu se face la 85%, ci la 100%. Si nu doar telefoanele, inclusiv periutele de dinti, de exemplu. Sa nu-mi spui ca si periuta de dinti o urmaresti cand se incarca si o dai deoparte...laughing

| dullcat a răspuns (pentru Holiday):

Am periuta de dinti normala, nu electrica.Iar bateriile sunt reciclabile in teorie, dar ai idee cum se recicleaza de fapt sau daca chiar ajung sa fie reciclate? Nu, nu ai. Se estimeaza ca doar 17% din procentul de eee-uri la nivel global ajunge sa fie reciclat.

Spoiler: restul ajunge tot in tarile sarace unde arde pe campuri, ca doar tarile dezvoltate spun ca procesul e prea scump, dar se lauda cu reciclarea (aia de pe hartie) si trimit tonele de deseuri la altii, care nu au capacitatea de a gestiona gunoiul in general, fiind totodata ocupate sa se imbogateasca pe spinarea sclaviei moderne.Nu ma fa sa incep despre procentul enorm de reciclare in Romania.

Deci repet, dorinta de a avea grija de un lucru nu inseamna ca trebuie sa arunci cu etichete aiurea astfel:,, Cine dracului e tampit sa stea sa urmareasca nivelul bateriei [...]''

| Holiday a răspuns (pentru dullcat):

"...dar se lauda cu reciclarea (aia de pe hartie)"

Mhm, incepem cu teorii conspirationiste referitor la procentul de reciclare.

"...fiind totodata ocupate sa se imbogateasca pe spinarea sclaviei moderne."

Daca astia nu le-ar da de munca, aia ar muri de foame. Acum na, inteleg ideea ca nu sunt platiti bine, sau ca nu au conditii de munca bune, dar cand ai 50 pe un loc, nu prea are sens sa arunci cu bani aiurea. Aceeasi treaba e si in Romania, se bat cate 20 pe un loc de paznic, sau vanzator la magazin, apoi se mira ca au salariul minim pe economie.
Referitor la procentul de reciclare in Romania, culmea e ca astia ca mine, care schimba telefonul anual, recicleaza procentual mult mai mult decat aia care il schimba la 5 ani. Din motive, care sper ca nu e necesar sa ti le explic. Ai impresia ca stivele de sticle de plastic si alte gunoaie de prin rauri, paduri, campuri, etc, sunt aruncate acolo de mine?
Pe de alta parte una e protejarea naturii, si alta e sa vrei sa fii un fel de Greta Thunberg de Romania, adica sa duci lucrurile la extrem.

| dullcat a răspuns (pentru Holiday):

,,incepem cu teorii conspirationiste referitor la procentul de reciclare.'' Care teorii? Ti se pare ca romanii sunt capabili sa colecteze selectiv pe 11+ categorii de deseuri? Nici macar pe 4 fractii nu sunt in stare/nu vor/ nu ii intereseaza sa colecteze separat in vederea reciclarii.Trebuie sa fii orb daca nu vezi asta si o dai in filme sf.

,, Daca astia nu le-ar da de munca, aia ar muri de foame. Acum na, inteleg ideea ca nu sunt platiti bine, sau ca nu au conditii de munca bune, dar cand ai 50 pe un loc, nu prea are sens sa arunci cu bani aiurea. ''
Felicitari, gandesti ca orice CEO mizerabil care exploteaza viata oamenilor, ca doar buzunarul propriu e mai important.Sa ma anunti cand te iei la intrecere cu toti gigantii care nici macar nu admit problema, daramite sa o mai rezolve.Adevarul e ca saracii nu au bani sa ii plateasca pe aia colorati, abia se descurca, chiar nu isi permit Apple, Samsung, Microsoft etc. sa ofere salariul pentru un trai decent sau macar echipament pentru mine si instalatii care asigura ca acestea nu se prabusesc peste adulti sau peste copii (da, ei sunt mici si draguti, iar fiindca parintii mor de foame sunt luati toti la munca, mai ales ca ei incap numai bine in gropile sapate, avand silueta mai mica decat a unui adult).Si cancerul dezvoltat de acei oameni e chiar ieftin de tratat, insa important e ca fac astia campanii impotriva bolii in fata posturilor tv, ce se intampla in spate nu conteaza.Stai linistit ca niciun vanzator sau paznic roman nu a facut cancer de la locul de munca, plus ca exista contract si alte drepturi umane necesare, ceea ce nu se poate spune la fel despre cei din capatul opus de planeta.

Nu sunt nicio Greta, sunt un om cu bun simt. Faptul ca romanii arunca ca prostii deseuri peste tot nu minimizeaza problema legata de metale sau orice materiale necesare pentru ce folosim noi zilnic. Tipic romanesc: Dar de ce eu si nu altii? Dar de ce e abordat subiectul asta, problemele x y z nu le vedeti, asta nu e important, altele sunt mai grave etc.

Reciclarea nu e solutia pentru nimic, nici pentru eee-uri nici pentru
ambalaje de plastic, sticla etc.E un fenomen care doar mentine industriile respective pe pozitie.Nu exista aproape nimic reciclat 100%, mereu ai nevoie si de materie virgina extrasa din resurse finite comparativ cu ritmul in care cumparam si aruncam in prostie.

Astia ca tine fac procentele si vanzarile sa creasca, sporind cererea artificiala si implicit productia.In viata reala nu e nevoie sa iti schimbi telefonul anual.Calmeaza-te, ca nu e un simbol al statutului.Afla ca la nivel european se vorbeste despre the right to repair, tocmai pentru ca reciclarea e ultima solutie fezabila din ecuatie.

| Holiday a răspuns (pentru dullcat):

"...chiar nu isi permit Apple, Samsung, Microsoft etc. sa ofere salariul pentru un trai decent..."

Salariul angajatilor nu e cat isi permite compania, ci cat este necesar pentru a avea angajatii doriti. Companiile nu sunt societati de binefacere.
Intrebarea e, de ce accepta astia sa lucreze in conditii asa nasoale? Oare pentru ca nu sunt in stare sa faca nimic altceva si ar muri de foame daca nu le-ar da astia de munca?
Nu mai vorbim de faptul ca fac copii in prostie. Cat de imbecil sa fii sa nu ai ce manca, dar sa faci 7 copii, iar apoi sa trebuiasca sa-i pui la munca pentru a avea ce manca?!

". Stai linistit ca niciun vanzator sau paznic roman nu a facut cancer de la locul de munca, plus ca exista contract si alte drepturi umane necesare, ceea ce nu se poate spune la fel despre cei din capatul opus de planeta."

Nu face cancer un paznic, dar ideea e ca fiind atat de multi care nu sunt in stare sa faca altceva, e normal sa aiba venituri extrem de mici. La fel si la aia.
Si hai sa fim seriosi, aia nici nu vor sa faca ceva sa o duca mai bine. Mi-aduc aminte de unii care le-au dus unor africani de astia un utilaj de facut caramida. Sa isi faca si ei niste case cat de cat. Le-a aratat cum functioneaza, ce trebuie sa faca, toate bune si frumoase. Peste un an, cand s-au intors la ei, utilajul zacea nefolosit de cand au plecat ei. Erau prea putori pana si sa lucreze cu ala ca sa-si imbunatateasca cat de cat stilul de viata. Asa ca... unii chiar si-o merita.

"In viata reala nu e nevoie sa iti schimbi telefonul anual."

De fapt nu-l schimb anual, ci la doi ani. Doar ca am doua, unul pe care il folosesc strict pentru serviciu, si altul personal. E un lucru foarte necesar sa ai telefoane separate, pentru ca pe cel de munca in momentul cand nu vrei sa fii deranjat, seara, in weekend, in concediu, etc, il inchizi, sau macar il dai pe silentios. Ceea ce nu poti face cu cel personal, ca poate e cineva apropiat care are o urgenta.

"Astia ca tine fac procentele si vanzarile sa creasca..."

Asta in esenta nu e un lucru rau. Cand vanzarile scad, unii mor de foame.

| dullcat a răspuns (pentru Holiday):

Nu stiam ca sa asiguri un salariu macar minim pe economie inseamna ca te incadrezi la lista de ong-uri.Pai Romania e top in aceasta lista.Inceteaza cu aberatiile, tie ti-ar conveni sa muncesti pe cativa centi sau dolari pe zi? Nu e vorba aici de binefacere unde le duci unora care nu merita/nu inteleg niste echipamente sau niste obiecte, irosind astfel fonduri pentru oameni care se complac in lene si saracie.

E vorba de oameni care merita sa fie platiti conform efortului si muncii intense pe care o depun.Niciun muncitor de santier din Romania nu lucreaza pe 4 lei pe zi, oamenii aia de ce ar face-o? Au doar de ales intre a muri de foame si a muri muncind in conditii improprii, mai lent sau mai repede in functie de bolile pe care le dezvolta.Si ce sa imbunatateasca la stilul de viata daca abia pot trai de pe o zi pe alta? Cand abia ai ce manca sigur te gandesti 24/24 cum sa devii antreprenor si sa rupi ciclul de saracie.Cand nasti copii cu malformatii sigur te gandesti sa devii femeie de succes in comunitatea ta.
De-a lungul sutelor de ani popoarele s-au ridicat macar prin agricultura si pescuit, ceea ce oamenii respectivi nu pot face deoarece zonele in cauza devin extrem de poluate in urma exploatarii.

Cauta-ti rabdarea si urmareste linkurile trimise, poate ti se mai largeste putin perspectiva.Iar faptul ca fac si ei sex nu minimizeaza problema reala, ca nu sunt platiti corect pentru munca depusa.Fa un efort si nu mai devia de la subiect.Ori te duci acolo sa le faci tu educatie sexuala, ori alegi sa nu mai cumperi telefon nou la doi ani.Alege? E o intrebare retorica, e clar ca nu vei alege nimic, deci repet, nu mai aduce,, argumente'' care nu au treaba.

,, Cand vanzarile scad, unii mor de foame.'' Ai scris gresit : Cand vanzarile cresc, mai multi mor, iar resursele devin tot mai scumpe deoarece planeta se regenereaza anual mai incet decat consumam noi ca niste nesatuli orbiti de cresterea economiei de consum.

,, aia nici nu vor sa faca ceva sa o duca mai bine.'' Da, stii tu alegerea a milioane de oameni, ai fost acolo si ai facut referendum.

| Holiday a răspuns (pentru dullcat):

",, aia nici nu vor sa faca ceva sa o duca mai bine.'' Da, stii tu alegerea a milioane de oameni, ai fost acolo si ai facut referendum."

Ar fi culmea sa spuna ca nu vor s-o duca mai bine. Dar e irelevant atata timp cat nu fac nimic in directia asta. Degeaba vrei ceva, daca nu faci nimic.

"Cand nasti copiii cu malformatii sigur te gandesti sa devii femeie de succes in comunitatea ta."

Ordinea e inversa. Intai iti asiguri un venit, si de abia apoi te apuci de facut copii. Si faci in functie de cati poti intretine, nu in prostie.

"Niciun muncitor de santier din Romania nu lucreaza pe 4 lei pe zi, oamenii aia de ce ar face-o?"

Niciun muncitor din Germania nu ar munci pe salariul unuia din Romania. Deci, ce relevanta are? Romanii de ce o fac? Exact din acelasi motiv o fac si aia.

"Ori te duci acolo sa le faci tu educatie sexuala, ori alegi sa nu mai cumperi telefon nou la doi ani."

Evident ca niciuna dintre idei nu are vreo valoare. S-au chinuit multi sa le faca educatie sexuala, si degeaba. Deci ar fi pierdere de timp. Iar faptul ca imi cumpar eu telefon, nu ii face mai saraci, ba dimpotriva. Le da de munca. Tu ai impresia ca i-a luat cineva cu arcanul de pe camp unde faceau ei agricultura si i-a dus in mina? Neah, cu "agricultura" lor o duceau si mai rau, de aia au preferat mina.

"Nu stiam ca sa asiguri un salariu macar minim pe economie inseamna ca te incadrezi la lista de ong-uri."

Care e salariul minim pe economie in tarile alea unde spui tu ca sunt astia exploatati?

| dullcat a răspuns (pentru Holiday):

Guvernul nu face nimic.Iti suna cunoscut? Nu mai da vina pe oameni.

Trebuie sa fii de-a dreptul rupt de realitate sa sugerezi ca 30 de dolari pe luna, cat castiga cei din Republica Democrata din Congo e echivalentul unui salariu minim in Romania, mai ales cand prima e pe locul 7 in ce priveste saracia la nivel mondial, iar noi pe locul 123, fata de Germania pe 159. - https://wisevoter.com/country-rankings/poorest-countries-in-the-world/

,,Ordinea e inversa. Intai iti asiguri un venit, si de abia apoi te apuci de facut copii. Si faci in functie de cati poti intretine, nu in prostie.'' Da, nici nu ai pretentii de la o tara in curs de dezvoltare.Tin sa iti amintesc ca Romania e campioana la mame minore si nu suntem tara de lumea a treia.

Observ ca faci apel la aceleasi argumente penibile care nu au nicio treaba cu subiectul initial.Eu ma retrag, mai ales cand vorbesti din burta, doar de dragul de a contrazice. Urmareste niste documentare ca macar data viitoare cand se iveste discutia sa stii despre ce e vorba, nu sa ramai la fel de ignorant.

| Holiday a răspuns (pentru dullcat):

"Guvernul nu face nimic."

Guvernul e fix oglinda poporului. Tu ai impresia ca "guvernul" e o entitate asa supranaturala? Neah, sunt tot oameni, exponentii poporului pe care il conduce. Deci pana la urma, nu companiile sunt de vina, ci guvernul...hee hee Hai ca incepi sa te apropii de adevar.

"Tin sa iti amintesc ca Romania e campioana la mame minore si nu suntem tara de lumea a treia."

Romania e "campioana" Europei, de fapt nici macar a Europei, ci a zonei UE, dar nu se compara nici pe departe cu Africa. Despre ce naiba vorbim?!

| dullcat a răspuns (pentru Holiday):

Asa m-am plictisit de romani si de mentalitatea asta....Doar pentru ca guvernul nu face nimic, asta inseamna ca trebuie sa ne doara in fund de altii si sa cumparam in continuare ca prostii pntru niste standarde si imagini la fel de proaste, inchipuite, sustinand practicile curente. Unii chiar ar trebui sa faca teste psihologige in secolul actual pentru a putea sustine ca sunt,, oameni''. Cuvantul asta nu mai inseamna absolut nimic.

Comparatia cu Romania era revelatoare pentru standardul imposibil si nejustificat pe care il ceri unei tari sarace, pe cand o tara civilizata e inca cu 100 de ani in urma la capitolul educatie sexuala.

| Holiday a răspuns (pentru dullcat):

Ce naiba nu intelegi. Astia pur si simplu nu vor sa faca ceva sa o duca mai bine. Nu toti, dar majoritatea. Si cand majoritatea e intr-un fel, sufera toti. Asta e firesc, si se intampla si in Romania. De ce naiba crezi ca Romania e codasa UE? Are toate conditiile sa se dezvolte, dar daca majoritatea romanilor sunt tantalai, n-ai cum. Sau in orice caz, nu in ritmul care ar trebui.

| NLS a răspuns:

1. Daca nu vine full încărcat, trebuie să-l încarc? Sau trebuie sa îl descarc și după sa îl încarc?

Bineinteles ca il poti incarca, dar recomandat ar fi pana la 80-85%.
Si NU, nu mai trebuie descarcat pana la 0 pentru "formatare", bateriile Li-Po din zilele noastre nu mai lucreaza precum cele vechi.

Ele sunt incarcate full cand parasesc fabrica si sunt ambalate, dar pana ajungi tu sa il cumperi din magazin, pot trece cateva luni.

###### Pentru a proteja bateria nu trebuie decat sa:

1) NU instalezi aplicatii de care NU ai nevoie. Toate ruleaza in fundal si consuma baterie, procesor, unele si banda de net.
Daca e posibil, dezinstaleaza aplicatiile nefolosite cu care vine telefonul.
Cei care ne pricepem, folosim ADB sau Minimal ADB, dar voi restul, folositi macar meniul de Settings - Aplicatii...

2) IDEAL ar fi sa nu incarci haotic, ci doar cand a ajuns bateria la 15-20%. NU se incarca la 35, nu la 50, nu la 60%.
Si sa o incarci pana pe la 80-, maxim 85%.
Sub si peste aceste valori, se incalzeste foarte tare, si

Daca esti la 30% seara, il poti totusi incarca si din acel punct, pierzi mai mult daca il mai forjezi pana ajunge la 20, mai ales ca nu ai neaparata nevoie.
Insa EU cand prind seara cu 55%, si cam asa e de obicei, nu il mai incarc, trag de el pana a doua zi seara, si termin cam cu 15%, numai bine pentru incarcat.
Primul smartphone m-a tinut din toamna 2014 pana in primavara 2017.
Urmatorul din primavara 2017 pana in vara 2022.
Si mereu am incarcat o data pe zi, asa cum am specificat, sau uneori o data la 2 zile.

3) Daca poti, opreste netul cand e la incarcat.

4) ca sa ai control asupra bateriei, opreste WiFi-ul, datele mobile, GPS-ul, NFC-ul sau Bluetooth-ul, atunci cand nu ai nevoie de ele.

5) instaleaza o tema neagra sau macar un wallpaper mai inchis la culoare.

6) Din experienta mea, 60Hz constant consuma mai putina baterie decat modul acela inteligent (Dynamic, sau Auto) ce schimba intre 10Hz sau 30Hz si maximul posibil (90, 120Hz, sau cat are telefonul).

Insa daca te joci si ai ecran cu multi Hz, tot modul Auto se recomanda, altfel ai dat banii aiurea pe telefon.

| Hehehahah explică (pentru NLS):

Deci. Daca telefonul vine cu 70%, îl folosesc până la 20% și îl încarc doar până la 80%. Nu îl încarc până la 100%. Dar nu e indicat niciodata sa îl încarc 100%?

| NLS a răspuns (pentru Hehehahah):

Daca nu doresti sa tina bateria la capacitatea maxima mai mult de 2 ani, poti sa il incarci cum doresti, fara nici un stres.
Poti sa il pui si din 20 in 20% in priza, ca minim 2 ani va tine fara ca tu sa observi vreo diferenta.

Ciclurile de incarcare se epuizeaza de regula dupa 2 ani (+- in functie de cat de des in descarci si incarci) si dupa aceea, capacitatea bateriei incepe sa scada treptat.

Adica daca bateria era de 5000mAh, nu o sa o mai poti incarca DUPA 2 ANI decat pana la 4700 sau 4600, apoi dupa inca 1 an o sa mai poata tine doar 4200mAh sau 4100mAh...etc
Dar chiar tine cineva telefonul mai mult de 4 ani?


Va fi incarcata la 100%, dar nu o sa mai tina 5000, ci doar 4700mAh (e un exemplu).

Daca o data la 2 luni uiti si il incarci la 100% sau il descarci la 0-5%, nu e o tragedie atat de mare, important e sa nu devina o regula.

| Hehehahah explică (pentru NLS):

M-ar interesa sa tina macar 4-5 ani. E un preț de aproape 3000 lei și e un tel de care am auzit că are bateria buna. O să l încarc doar intre 20% și 80% atunci happy mulțumesc

| NLS a răspuns (pentru Hehehahah):

Am avut P10 Plus intre aprilie 2017 si in 2022 l-am schimbat, in iunie.
L-am incarcat mereu cum am spus, intre 15 si 85%, si uneori ma tinea o zi, alteori 2.
Niciodata nu l-am lasat toata noaptea la incarcat, il puneam seara si pe la 23.30 cand ma puneam in pat deja puteam sa il scot.
Statea cam 2 ore.
Bateria tine acum putin, la vizionat filme nu prea depaseste 1-1. 5ore, dar asa pentru butonat, scot si acum peste 2.5-3 ore cu el.

Important e sa respecti si celelalte indicatii.
Nu folosesti o aplicatie preinstalata de la Google (de exemplu Duo, One, Lens, etc) o dezinstalezi.
Jocurile termina bateria cel mai repede, in special MobileStrike si alte prostii ce sunt lasate de multi in fundal sa le lucreze/mineze,
faca puncte, etc.


Si telefonul meu actual tot in jur de 3000 RON a fost, desi imi permit si de telefon de 1600 euro fara probleme.
Mi se pare fara rost, arogant si imbecil sa dau sume din alea pe un telefon, doar pentru ca face poze putin mai bune.

https://www.kaufland.de/product/432289645/? kwd&source=pla&sid=24824425&gclid=Cj0KCQjw2qKmBhCfARIsAFy8buJ9TnqTkJPS-eEGbPFzVZd7wgkRC2jQvbo-bYFwAeTTXBCM8TYHoYUaAnQjEALw_wcB

Arata intr-un mare fel, vine cu folie preaplicata, husa mata si cauciucata (cele transparente se ingalbenesc in timp).

| Hyperion7 a răspuns:

1.Utilizezi telefonul normal, când se descarcă îl pui la încărcat.
2. Evident că prima, bateriile nu mai au acea "memorie" cum aveau telefoanele Nokia.
3. Unele nu vin deoarece cică ar mai reduce plasticele și că, sigur mai tu un încărcător pe acasă, deși e o prostie dacă mă întrebi, deoarece fiecare telefon are nevoie de un voltaj diferit.Cat despre chestia cu plasticul.Sunt chestiuni și mai naspa decât poluarea produsa de încărcătoare.Asta e doar o metoda de-a mai face un bănuț.La 100 de telefoane tot este un profit de 1000 de lei pe încărcător (că da, un încărcător sub 100 de lei mai greu)
4.Ideal ar fi să îl încarci 20-80, însă la cat de deștepte sunt telefoanele actuale, care au tot felul de funcții de protecție a bateriei, poți să o faci lejer până la 100%, telefonul va ști când e full și de aceea încărcătorul in pachet este o necesitate.
5.Ar fi, important e sa nu-l descarci complet și să îl utilizezi până la epuizare.

| literallythesamebruh a răspuns:

"Mi-am dat comandă de un telefon destul de scump" - iPhone probabil. Nu te panica în legătură cu bateria. O poți schimba oricum, în următorii 2 ani, dacă intenționezi să ții telefonul mai mult de atât. Folosesc Android de când mă știu. În afară de faptul că nu mi-am încărcat niciodată telefonul noaptea (singura măsură de precauție pe care am luat-o), am încărcat telefonul cum am vrut eu sau după nevoile mele. M-a ținut mai mult de 3 ani și bateria încă rezista o zi de utilizare moderată.

| Amidamaru98 a răspuns:

Salut! Bateria să fie între 20% - 80% încărcată. Nu trebuie să îi faci nici un fel de formatare la început, doar să ții cont de astea. Să nu scadă sub 20% să nu îl încarci mai mult de 80%, în acest fel nu stresezi bateria și îi prelungești viața. Sper să-ți fie de folos.