| Generalgrevious a întrebat:

Buna TPU. In fiecare seara imi pun telefonul Samsung S9+ la incarcat peste noapte indiferent cat procentaj mai are la baterie si intrebarea este oare cu timpul se va deteriora bateria daca o incarc in fiecare noapte?

7 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Viața unui acc cum ai tu, e limtată la câteva sute (cca 500) de cicluri de incărcare așa că deduci tu cum e

| psyclepath a răspuns:

Da. Pentru o viață cât mai lunga a bateriei nu trebuie sa o lasi să se descarce complet nici sa o încarci până la 100%.
Îl pui la încărcat la 20% și îl scoți la 80%

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru psyclepath):

Te rog da si o sursa care sa te sustina in sensul asta. Poate ai dreptate, nu zic nu, dar fara a sta sa caut pe net si din ceea ce stiu + logica, mi se pare o mare aberatie.
@Generalgrevious: In principiu nu ar trebui sa fie o problema, pentru ca discutam de baterii, incarcatoare, si telefoane moderne care au metode de a preveni supraincarcarea si alte belele. Pe de alta parte, mi se pare mai de bun-simt sa il incarci dimineata sau in timpul zilei cand e cazul. Presupun ca folosesti incarcatorul original si o incarcare de pe la 5% sau mai putin pana la 100% nu dureaza mai mult de o ora jumatate, poate doua.

| psyclepath a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Https://news.umich.edu/......batteries/

Credeam că informația asta e general cunoscuta. Încărcarea de la 0 la 100 era valabilă la acumulatorii ni-mh care aveau așa zisul efect de memorie.
Judecând strict din perspectiva duratei de viață a bateriei, mai precis a numărului de cicluri de încărcare pe care le poți face, recomandat e așa cum am zis. Evident că din punct de vedere al comodității, metoda asta nu e cea mai ok dar întrebarea se referea la durata de viață. Inclusiv Buhnici are pe canal video-uri despre tema asta.
Și la mașini e aceeași poveste multe sunt limitate la încărcare 80% tocmai pentru că se consuma foarte multa energie încărcând ultimele procente și se pune stress mare pe baterie. La fel și când o descarci complet. Daca ajunge sa fie moarta moarta îi scazi din durata de viață.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru psyclepath):

Oh, da, mersi! Depinde pana la urma si ce noroc ai... la mine Xiaomi Mi A1 innebunit de fiica-mea de vreo 7-8 luni, folosit de mine inainte aproape 4 ani, si inca e cu bateria originala si scoti SoT de peste 5 ore lejer.

| NonZarek a răspuns:

Nu îți pot garanta ca asa se va întâmpla la s9 dar îți spun din propria experienta. Am avut Samsung J5, Huawei P20 lite, p30 pro și pe toate le lăsam la încărcat toată noaptea fiindcă voiam sa fie încărcate următoarea zi, însă cu timpul, după un an și ceva, observam ca nu mai tine baterie atât de mult și niciodată nu se descarcau mai mult de 25%. Toată lumea spune ca sunt telefoane inteligente și ca se opresc singure din încărcat odată ce ajung 100% dar eu îți spun din experienta, nu facts de pe internet. Sfatul meu e sa nu îl lași peste noapte sa se încarce, mai bine sa previi decât sa plătești bani pe o baterie noua, pune l la încărcat înainte sa te culci, stai câteva minute ca oricum are fast charging si dupa ce s-a încărcat poți sa stai liniștit ca mai mult de 1-2% nu se va descarca, și asa ești sigur ca bateria nu se va strica și vei avea și telefon pregătit pentru următoarea zi.

| Mivelyn a răspuns:

Smartphone-urile comunică prin intermediul unui CIP cu încărcătoarele și astfel se optimizează încărcarea, așadar, dacă uiți telefonul la încărcat peste noapte este în regulă.
Incarcarea bateriei telefonului de la 0 la 100% nu este recomandata dupa cum zicea si colegu de mai sus 20 la 80 % e ok. Asadar, in timpul in care utilizezi dispozitivul, ai grija ca bateria sa aiba putin peste 20%. De asemenea, incarca bateria pe perioade scurte si cat mai dese.