| Popescu_Costel_1975 a întrebat:

Salut TPU.V-as ruga sa imi spuneti cum pot afla codul de deblocare bootloader pentru tel Huawei p9.Va multumesc.

Răspuns Câştigător
| GPA a răspuns:

Huawei a scos această facilitate, nu mai poți obține codul bootloaderului(cei 16 digiți) direct de la ei, tocmai pentru a preveni instalarea custom romurilor. Printr-un update au implementat această metodă de securitate a firmware-ului!

Pentru a afla codul telefonului tău, ai nevoie de un Unlocker, de un DC-Unlocker : https://www.dc-unlocker.com/downloads (costă 1€ creditul, deblocarea bootloaderului costă în jur de 5€). Poți verifica în aplicație și pe site-ul lor.

p.s: Înainte de a-ți debloca bootloaderul, salvează tot ce ai de pe telefon în contul tău de cloud sau pe o unitate externă. Posibil să se execute în urma introducerii codului de deblocare, un factory reset. Este bine să ai o copie!

2 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dul in servis sa il faca ei, ca il strici de tot.

| GPA a răspuns (pentru CristiDinBucuresti):

Nu-l strică, n-are nicio legătură cu stricatul, bootloaderul. Dacă deblochează și află codul bootloaderului, poate ulterior instala custom rom-uri și aplicații din diferite surse. Doar dacă face așa ceva, există riscul să deterioreze romul prin instalarea unui sistem customizat, probabil incompatibil cu device-ul. În orice caz, își va face backup la datele sistemului înainte...