| sergiu1234star a întrebat:

Spuneti-mi niste legende de >groazade ex ca bloody mary

4 răspunsuri:
| TheBloodyRoses a răspuns:

Http://spectrulrealitatii.ro/povesti.php = gasesti aici cate vrei. Dar eu te avertizez! Dupa ce am citit cateva povesti de aici nu mai puteam iesi la baie singura si nici sa dorm :)) Frate, prea infricosatoare :|:|

| alexandraplay a răspuns (pentru TheBloodyRoses):

Da ma spectrul realitatii era infricosator spectru e un pistol cu amuzament nu o bomba horror straight face am cont acolo si sunt cele mai de **** povesti straight face

| Tokha a răspuns:

CERBERII.Cainii Iadului,sfasie orice fiinta, mai mult om ce vede in cale, are vreo 3-4 capete. Uita-te la serialul Supernatural,are o multime de creaturi,demoni,ingeri, arhangheli, Lucifer si-asa mai departe.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am să-ţi spun o legendă auzită de mine.
E vorba despre uitatul în lac cu o lumânare la ora 12 noaptea ( mai ales de Halloween ) .

Legenda spune că , dacă spui noaptea la 12 nişte ritualuri ( sau dacă ai o candelă în mână ) , îţi vei vedea viitorul soţ sau viitoarea soţie. Dacă vei muri înainte de căsătorie , candela se va stinge.


Mai e şi legenda cu pieptănatul în oglindă sau în faţa lacului . Dar seara , pe beznă.
Cică , vei vedea un spirit care îţi va permite să vorbeşti cu cineva din lumea cealaltă.

Sunt multe legende. Uite:


LEGENDE DE HALLOWEEN:

S-au povestit şi s-au văzut multe despre Halloween, dar puţin sunt cei care cunosc adevărata legendă...
Halloween-ul este o sărbătoare de origine celtică, preluată în zilele noastre de tot mai multe popoare. Numele de "Halloween" vine de la expresia „all hallows’even", din limbă engleză, ceea ce reprezintă numele unei sărbători creştine, apoi a fost prescurtată în „Hallowe’aen" şi apoi în Halloween.
Halloween-ul este sărbătorit, în general, în noaptea de 31 octombrie. Spun în general, căci sunt şi ţări care au alte obiceiuri legate de sărbătoarea Halloween-ului, un exemplu potrivit fiind oferit de Suedia, unde Halloween-ul este sărbătorit în prima sâmbătă din noiembrie.
Ceea ce este specific sărbătorii de Halloween şi cu ceea ce asociem noi tot timpul această sărbătoare este dovleacul cioplit în diverse formă, dar în special personajele înfricoşătoare.
Un alt element specific acestei sărbători, dar care la noi nu a fost preluat încă, este faptul că în această noapte copiii se costumează în cele mai ciudate şi înfricoşătoare costume, în vrăjitori, mumii, schelete, stafii sau alte personaje sinistre şi colindă pe la case punând întrebarea „Trick or treat?", ceea ce s-ar traduce „Păcăleală sau dulciuri?". Această frază se interpretează ca o ameninţare că dacă nu vor primi dulciuri, atunci persoanei colindate i se va face o farsă.
În multe ţări, în seară zilei de Halloween şi câteodată şi în seara premergătoare acesteia, se organizează diverse parade şi carnavaluri prin care este serbat Halloween-ul.
Legenda Halloween-ului
Se spune că în noaptea considerată de Halloween, de 31 octombrie, spiritele persoanelor care au murit în ultimul an se întorc pe pământ în căutarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului viitor, aceasta fiind condiţia de a dobândi o altă viaţă după moarte.
Celţii, însă, considerau că în această noapte de Halloween toate legile spaţiului şi timpului interacţionează şi, astfel, porţile care separă vii de morţi se deschid, permiţând spiritelor rele să se întoarcă şi să-i posedeze pe cei vii. Pentru ca cei vii să se apere şi să nu fie posedaţi, în noaptea de 31 octombrie, nu se aprindeau focuri în case pentru ca spiritelor să le fie frig şi, astfel, să nu le calce pragul. De asemenea, costumele ciudate şi care mai de care mai înfricoşătoare erau îmbrăcate de cei care colindau sau participau la parade, în acelaşi scop, pentru a speria spiritele ce veneau în căutarea celor vii.
Costumele de Halloween cel mai des întâlnite la parade şi la petreceri sunt cele care imită personaje cât mai suprarealiste şi înfricoşătoare, ca fantome, mumii, vampiri, vrăjitoare, demoni, iar culorile predominante ale sărbătorii de Halloween sunt portocaliul şi negrul, aceste culori fiind asociate dovleacului şi morţii.
Dovleacul sculptat în figuri înfricoşătoare este numit „Felinarul lui Jack". Acest bostan sculptat provine din poveştile populare irlandeze din secolul XVIII. Se spune că Jack era un irlandez care îl păcălise pe Satana să se urce în vârful unui măr, după care acesta sculptase în coajă copacului simbolul crucii, astfel împiedicându-l pe diavol să mai poată coborî din pom. Conform tradiţiei, după ce Jack a murit, acesta nu a fost primit în rai datorită metodelor sale diavoleşti, dar nu i s-a permis nici intrarea în iad deoarece l-a păcălit pe diavol. În cele din urmă, Jack a rămas să cutreiere fără încetare pământul, până când se spune că Satana, înduioşat, i-a dăruit lui Jack o bucată de jar pentru a-şi lumina drumul în timpul nopţii. Jack a amplasat jarul primit în capul unui dovleac pe care tocmai îl mâncase şi, astfel, am ajuns la dovleacul de Halloween din zilele noastre.
Ca şi o tradiţie de Halloween, se spune că dacă în această noapte cureţi de coajă un măr în faţă unei oglinzi luminate de o lumânare poate să-ţi apară în oglindă imaginea ursitului.
Istoria Halloween-ului, ca fiecare sărbătoare din istorie, este inspirată din tradiţii ce s-au menţinut de-a lungul timpului din generaţie în generaţie, însă, odată cu trecerea timpului, Halloween-ul tinde să se degradeze şi să capete alte conotaţii.




Legenda cainilor-fantoma

Legenda cainilor-fantoma


Fantome canine, mai mari decit ciinii obisnuiti


De-a lungul istoriei, fenomenul multicultural al ciinilor negri, uriasi, cu puteri supranaturale s-a manifestat prin multe legende populare, dar si prin numeroase marturii ale celor care au observat acest fenomen. Aceste fantome canine, mai mari decit ciinii obisnuiti, sint numai de culoare neagra si au ochi rosii si fiorosi. Apar de obicei numai pentru citeva momente si apoi dispar in neant. Se spune ca unii ciini negri sint niste duhuri ce nu-si gasesc linistea, dar altii sint protectori si ghizi prietenosi ai turistilor.


Prevestesc moartea sau cel putin un dezastru


Numiti citeodata si demoni, ciinii-fantoma prevestesc moartea sau cel putin un dezastru, iar cel mai indicat este sa te lasi la pamint cu fata in jos, pentru a nu ii observa. Unii afirma ca acesti ciini insotesc o figura neagra, asociata cu figura Diavolului, in timp ce altii cred ca aceste animale iau diferite infatisari, cum ar fi si cea a Satanei.



Fantomele ciinilor negri bintuie strazile, podurile, rascrucile



Exista multe cazuri in care se spune ca fantomele ciinilor negri bintuie strazile, podurile, rascrucile de drumuri, potecile, portile, mai ales in Suffolk, Norfolk si Insula Man. Legendarul duh Barguest din nordul Angliei poate sa ia infatisarea unui porc sau a unei capre, dar de obicei isi face aparitia ca un ciine negru, urias, cu ochi mari si care nu lasa urme. In Anglia se vorbeste de existenta haitelor de ciini-fantoma, dar mai mult s-au auzit urlind in timpul noptilor cu vijelie, decit au fost vazuti.


Invadatori ai bisericilor



Se spune ca de-a lungul secolelor, ciinii negri uriasi, cu ochii rosii obisnuiau sa invadeze bisericile din Europa. Intrau in biserica in timpul slujbei (de obicei in timpul unei furtuni puternice) si pareau ca sint in cautarea unui lucru sau a unei persoane anume. Pe 4 august 1577, in Bongay, Anglia, un ciine mare, negru a intrat intr-o biserica, a ucis doi oameni si a mai ranit grav alte persoane.


Aparitii nocturne pe sosele


In Anglia si Marea Britanie exista numeroase marturii conform carora ciinii-fantoma traverseaza strada prin fata masinilor, disparind apoi in neant, pe masura ce masina se apropie de ei.
Paznici ai cimitirelor . S-au certificat numeroase prezente ale ciinilor negri in cimitire, iar unii afirma ca aceste fantome stau de paza si protejeaza mormintele. Aceste creaturi sint cel mai adesea prezente in New England. Exista numeroase legende despre ciinii fara cap sau fara vreun membru care-si fac aparitia in cimitirele din sud.


Ciinele negru din Hanging Hills


Exista o legenda interesanta despre un ciine negru cu puteri supranaturale care isi are locasul in padurile din Hanging Hills, Connecticut. Moartea in acea zona a unor oameni de munte si alpinisti cu experienta este pusa pe seama unui ciine mic si prietenos.


O legenda din partea locului avertizeaza: Daca cineva intilneste ciinele negru o data e semn de bucurie, daca-l intilneste de doua ori e semn de tristete si daca il intilneste de trei ori inseamna ca va muri. Desi acest avertisment suna mai mult ca o legenda locala, pentru a adauga mister peisajului bintuit deja de spirite sau pentru a explica tragediile celor care si-au gasit sfirsitul pe acele dealuri, cei care au fost martori ai aparitiei ciinelui confirma veridicitatea acestor legende.



Aparitia ciinelui confirma veridicitatea acestor legende



La inceputul anului 1900, geologul W.H.C. Pynchon s-a intilnit cu micul ciine negru si a descoperit ca era o companie placuta in drumetiile lui pe munte. Cind s-a intilnit a doua oara cu ciinele, Pynchon era in compania unui prieten care mai vazuse ciinele de doua ori. Ei urcau impreuna spre virful unui munte si au fost surprinsi sa vada ca micul ciine ii astepta acolo.


A latrat, dar fara sonor, iar prietenul lui Pynchon si-a pierdut deodata echilibrul si s-a prabusit in gol. Aceasta a fost cea de-a treia intilnire a lui cu misteriosul ciine negru. La scurt timp, Pynchon a aflat despre legenda ciinelui negru si a povestit istoria sa ziarului local din Connecticut. In mod surprinzator, Pynchon s-a intors citiva ani mai tirziu in Hanging Hills, iar corpul lui a fost gasit peste putin timp chiar in locul unde a murit prietenul sau. Se presupune ca Pynchon s-a intilnit pentru a treia si ultima data cu ciinele mic si negru.


Ciinii Banshee sint spirite celtice



Banshee sint spirite ce se intilnesc in credintele celtice si le apar oamenilor ca prevestitori ai mortii sau adesea sint auziti tinguindu-se puternic dupa ce o persoana a murit.


Anumite marturii descriu spiritele Banshee ca facindu-si aparitia sub forma unor ciini obisnuiti


Intr-o zi, un ciine mare, prietenos, din rasa ciobanesc german a aparut in gradina din spatele casei unui cuplu mai in virsta din Massachussets.


Nimeni nu l-a vazut cind a venit, dar nepotii lor au inceput sa se joace cu ciinele, iar acesta parea fericit in preajma lor, refuzind sa paraseasca curtea si stind mai mult linga bunic. La putin timp dupa aparitia ciudatului ciine, bunicul a suferit un atac de cord si, dupa ce a petrecut citeva zile in spital, s-a recuperat complet. Acasa, ciinele era din ce in ce mai agitat si gemea cu putere si nimeni nu reusea sa-l linisteasca. In mod surprinzator, bunicul a suferit un al doilea atac de cord si a murit.


In timp ce familia se afla la inmormintare, ciinele a disparut in mod misterios si nimeni nu l-a mai vazut sau nu a mai auzit nimic despre el niciodata.



Au fost asociati cu prezenta pisicilor uriase


Exista citeva marturii destul de sumare, in care ciinii negri au fost asociati cu prezenta pisicilor uriase in Anglia si, in mai putine cazuri, cu OZN-urile. Totusi, cele mai multe dovezi despre ciinii-fantoma ii prezinta nu ca pe niste simpli ciini fara stapin, ci ca avind capacitati paranormale.


In antichitate, ciinii au jucat intotdeauna un rol important in multe religii (sacalii din Egipt si cerberii din literatura greaca si romana), iar imaginea si simbolismul lor se reflecta si in timpurile moderne.



Mai caută pe internet : Legende de groază şi găseşti.