|

As vrea sa plec in concediu diferit. Sincer, ma gandeam la Uzbekistan, ce parere aveti?

7 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Aici pot fi vazute numeroase obiective turistice precum: Mormantul lui Tamerla, construit din marmura si jad pentru a comemora Dinastia Timurida, Bazarul, Moscheea Bibi-Kanum, care se presupune ca a fost construita de catre Tamerlan in cinstea sotiei sale de origine chineza, Observatorul astronomica a lui Ulug Bek, nepot al lui Tamerlan si unul dintre cei mai de seama astronomi din aceea perioada si Shakh-i-Zinda, un complex format din mausoleuri ce dateaza din sec XIV.
Capitala tarii, se afla in Taskent, cel mai mare oras din Asia Centrala. Acesta e cunoscut sub numele actual inca din sec X, insa pana in sec XIX a facut parte din diferite state central-asiatice, fara a fi insa un oras foarte important. In present Tasknet este un important centru economic si cultural, gazduind numeroase muzee, institutii de arta si invatamant superior, teatre si monumente de arhitectura din sec XVI si XIX.

Orasul este caracterizat printr-o diversitate arhitecturala, cu constructii in stil sovietic, cladiri impunatoare moderne amestecate cu moschee vechi si casa traditionale. Bazarul Chorsu, este locul de unde puteti cumpara produse artizinale, instrumente muzicale sau fructe si legume.

Orasul Vechi Khiva, este un oras muzeu unde se afla una din cele mai mari colectii de arhitectura islamica din lume.
Acesta se afla sub protectia UNESCO, strazile inguste ale acestuia si monumentele arhitecturale aducand aminte de vremurile demult apuse. Alte atractii turistice ale orasului sunt: Sarai ul Tash Haului, Cetatea Kunya Ark si Moscheea Djuma, faimoasa datorita celor 100 de coloane din lemn.

Bukhara, la fel ca celelalte orase ale Uzbekistanului, este plin de cladiri impunatoare si monumente istorice.
Sitora Mohi Hosa, este resedinta de vara a ultimului emir, o cladire impresionanta cu decoratiuni interioare deosebite, o sala enorma unde se organizau banchetele, o colectie de costume, argintarii si diferite exponate chinezesti Ming.
http://www.turism-360.ro/informatii-despre/uzbekistan.html
...2016 - 2195 + Vezi răspunsul întreg

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Un prieten a fost anul trecut in KAZAHSTAN si a spus ca a fost incredibil de frumos.
asa ca incearca sa ajungi si prin tari fara un profil turistic prea atragator, se pare ca merita. bravo tie ca te ai gandit la ceva altfel.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

DACA TOTUSI VREI CEVA DEOSEBIT CUMPARA UN RUCSAC SI PROPUNETI UN DESTIN, PEKIN DE EXEMPLU, AR DURA CEVA MAI MULT DECAT TI-AI PROPUS DAR COLINDAND 6000 KM CU RUCSACUL IN SPATE AR PUTEA FI O EXPERIENTA UNICA, ITI GARANTEZ, SI DACA TOT VREI IN UZBEKISTAN E VITA TASKENT.MULT NOROC

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Uzbekistan? Dar de ce ai merge acolo? Nu e nimic acolo.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Un concediu diferit si superb l-am avut in Gran Canaria, Insulele Canare. Iti recomand cu incredere.
http://www.infopozitiv.com/concediu-in-gran-canaria-insulele-canare/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Turismul in acea zona a lumii este destul de restrans si nu prea ai cu ce sa ajungi usor din Romania. Trebuie sa cauti mult pana gasesti bilete de avion si cu destul de multe conexiuni dar sunt sigur ca va fi experienta interesanta

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am vazut fotografii foarte frumoasa din Uzbekistan si au reclame pe CNN pentru tara respectiva. E bine sa mergi intre aprilie si iunie sau in perioada septembrie, octombrie pentru ca vara e cald rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează