| sunshine19680925 a întrebat:

Nu zbor des si am nitele emotii cu zborul ce il voi avea in luna lulie cu wizz. Suntem doua familii (fam1: parinti+copil major, fam2: parinti+copil minor). Avem 4 rezervari de bilete, facute de pe doua conturi diferite (de pe un cont rezervare pentru unul din tati si separat pentru mama si copilul major si de pe celalalt cont rezervare pentru mama si separat pentru tata si copilul minor). Am intrat astazi pe ambele conturi si am observat ca checkin-ul pentru tatal copilului major este deschis, dar celelalte checkin-uri se vor deschide abia peste 27 de zile. Plecarea este pe 30 iulie. De ce acest checkin este deschis, daca pe site se mentioneaza ca checkin-urile se deschid doar cu 48h inainte de decolare? Multumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Cum zice @suntserios - dacă se cumpără un loc (adică un loc anume - 32A să zicem, că vrea el musai la geam, sau cu extra leg room etc.), se poate face check-in cu 30 de zile înaintea zboruli. restul, cu 2 zile înainte.
Eu am ales mereu un loc - prefer să stau unde e un loc mai potrivit pentru picioarele mele mai lungi, decât să fiu repartizat din oficiu de sistemul lor pe un loc de mijloc să zicem. Și costă doar câțiva euro în plus.
O altă variantă ar fi ca persoana respectivă să aibă wizz plus sau wizz go active și beneficiază de niște avantaje - probabil și de ăsta cu check-in mai devreme.

| sunshine19680925 explică (pentru mihai69):

Corect, acum am observat ca rezervarea respectiva are wizz priority. Multumesc multhappy

13 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Check-inn-ul se poate face cu 30 de zile inaintea zborului. Nu cu 48 de ore inainte. Daca il faci in aeroport, cum ti-a raspuns Petrovic, te mai costa bani in plus.

| Violleta2022 a răspuns:

Chek in-ul se face cu maxim 48 de ore inainte de zbor, asa cum este normal, la toate aeroporturile din lume.

| sunshine19680925 explică (pentru Violleta2022):

Dar daca e deschis deja pentru acea persoana, am efectiv buton disponibil pentru realizarea checkin-ului, gresesc daca il fac acum? Am constatat ca s-a deschis cu exact 30 zile inainte de decolare, adica cum era protocolul cu ceva timp in urma. Exista vreo posibilitate sa nu-l mai pot face mai incolo daca nu il fac acum? Multumesc!

| Violleta2022 a răspuns (pentru sunshine19680925):

Eu am senzatia ca tu nu ai habar ce inseamna "check in" de fapt.
Nu, nu este normal sa faci un check in cu 1 luna inainte!
Site-ul are o hiba si oricum va trebuii sa faci confirmarea zborului inainte de zbor, asa cum este normal, cu 24-maxim 48 de ore inainte.
In cazul tau, daca zborul este in 30 iulie, chek in-ul se poate face in zilele de 28 si 29 iulie, nu mai devreme!

| sunshine19680925 explică (pentru Violleta2022):

Treaba cu checkin facut cu doar 48h inainte de zbor este implementata la Wizz de vreun an. La BlueAir, de exemplu, checkin-ul se poate face incepand cu 30zile inainte de zbor. Difera de la companie la companie. Eu nu inteleg de ce l-au deschis acum pentru respectivul pasager.

| Violleta2022 a răspuns (pentru sunshine19680925):

Posibil un glich in sistemul lor.

| mihai69 a răspuns (pentru sunshine19680925):

Nu te lua după tovarășa Katy - de multe ori i-am mai spus că vorbește aiurea și (mai grav) induce lumea în eroare...
De aia m-a și blocat... rolling on the floor

suntserios
| suntserios a răspuns:

Ia uite ce scrie pe site la wizz

Online check-in is available from 30 days up to 3 hours before the scheduled departure time if you have made a booking before 15 August 2017 or purchased a seat during your booking on and after 15 August 2017.
In case you have not purchased any seats with your booking made after 15 August 2017, check-in will become available only 48 hours before departure.

Posibil ca unul din locuri sa fie achizitionat cu loc si de aia sa aiba check in inainte.

| Petrovic a răspuns:

Eu știu că check-in ul se face în aeroport. Ajungi în aeropirt și mergi la una dintre porți (ghișee). Sunt speciale. De exemplu: de la 15 la 19 sunt pentru zborul RYR314, iar de la 20 la 24 sunt pentru WZZ86. Tu mergi la WZZ 86, îți lași bagajul de cală la una din cele 5 porți. Apoi mergi la verificare bagaje de mână. Ai grijă la metale...(curea, ceas). Trebuie să le scoți când treci prin poarta de verificare.

| sunshine19680925 explică (pentru Petrovic):

Checkin-ul se poate face si online.

| darrio2007 a răspuns (pentru Petrovic):

In aeroport check-in costa niste bani in plus. Se poate face online.

| suntserios a răspuns (pentru Petrovic):

Check in la companiile low cost nu se face niciodata in aeroport ca te usuca la bani.