|

Cum e in Irlanda?

Din cate am vazut eu e frumos dar vreau sa stiu mai multe.

Fundaaaaaa...

>_< *_*

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Bună!

Irlanda este o țară insulară în Europa de Vest care ocupă aproximativ 80% din insula Irlanda, cealaltă parte fiind ocupată de Irlanda de Nord, parte a Regatului Unit. Irlanda este cel mai vestic membru al Uniunii Europene, are o economie dezvoltată și o populație de puțin mai mult de 4 milioane.
Statul este o republică, cu un sistem parlamentar de guvernare. Președintele Irlandei, care este șeful statului, este ales pentru un termen de șapte ani și poate fi re-ales numai o dată. Rolul președintelui este în general ceremonial, deși are niște puteri și funcții constituționale și este avizat de Consiliul Statului. Prim Ministru Irlandei este cunoscut ca Taoiseach și este nominalizat de președinte după decizia parlamentului. În general, Taoiseach-ul este șeful partidului politic care câștigă cele mai multe locuri la alegerile naționale.
Irlanda este împărțită în 26 de comitate. Fiecare comitat are un consiliu județean. În afară de cele 26 de comitate, patru orașe principale sunt administrate individual și au consiliul lor: Dublin, Cork, Limerick și Waterford. În plus, comitatul Dublin este împărțit în trei consilii diferite (Dun Laoghaire-Rathdown, Fingal și South Dublin), în afară de administrația orașului Dublin.
Insula Irlanda are o suprafață de 84.421 km², din care 70.273 km² aparțin Republicii Irlanda. Irlanda este complet înconjurată de Oceanul Atlantic, deși porțiunea de apă între Irlanda și Marea Britanie este cunoscută ca Marea Irlandeză.
Clima Irlandei este influențată de Curentul Atlanticului de Nord și este destul de blândă. Verile nu sunt foarte calde, iar iernile sunt geroase foarte rar. Precipitațiile sunt foarte frecvente, mai ales sub forma ploii. În părți ale țării, până la 275 de zile pe an sunt ploioase.

Eu ţi-am spus caracteristicile principale însă aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Irlanda ai toate detaliile.

După părerea mea este una dintre cele...2007 - 2047 + Vezi răspunsul întreg

2 răspunsuri:
| a răspuns:

In Irlanda totul este verde dar acolo ploua mai in fiecare zi rar o zi cu soare fara ploaie dar in rest e foarte frumos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Irlanda
Parerea ti-o creezi mergand:)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează