| blairelovesmusic a întrebat:

Cum se obtine viza de turist? (Vreau sa ma duc in America, temporar).

9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| 19flo79 a răspuns:

Faci o cerere la Ambasada SUA din Bucuresti.
Cauta site-ul lor

| blairelovesmusic explică (pentru 19flo79):

Si cat dureaza tot acest proces, cand este gata viza?

| 19flo79 a răspuns (pentru blairelovesmusic):

Dureaza cateva luni, costa si vreo 100 $, trebuie sa faci un dosar cu multe lucruri si trebuie sa mergi la Ambasada cand te cheama.
Daca esti acceptat iti da viza de turist valabila 10 ani...

| Lukasssz a răspuns (pentru 19flo79):

Voebesti prostii, viza de turist pentru America dureaza maxim 6 luni, dupa aia trebuie sa pleci din State.Asta daca nu vrei fi deportatlaughing

| anonim_4396 a răspuns (pentru Lukasssz):

Se refera la loteria vizelor. Exista mai multe tipuri de vize pentru America ( student, afaceri, turist, pentru munca, etc.). Iar viza de turist sa oferă maxim 3 luni, însă după trei luni se poate prelungii. La București depui doar actele, dovezi ca ai loc de munca, bani în cont, taxa pentru viza etc. Apoi te cheamă la interviu ( acum, pe pandemie, dacă se mai tine și asta). Dacă ești convingător poți obține viza sau ești trimită acasă. Dacă ai primit răspuns favorabil, ei îți vor reține pașaportul câteva zile apoi îl primești acasă, prin curier, cu ștampila pe el. Dar practic acea ștampilă este un pârț in comparație cu agenții de la imigrări pe care ii găsești pe aeroportul din SUA. Cum nu ești cetățean sau măcar rezident, în avion primești doua formulare :unul pentru vamă și unul pentru imigrări. Cel puțin așa era când am fost eu. Acel formular trebuie completat în limba engleză apoi mers la imigrări cu unul dintre formulare. Numai agentul de la imigrări de pe aeroportul din SUA decide dacă intri în America. Am văzut oamenii care au fost întorși din drum. Motive oarecare.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Iar loteria vizelor este alta poveste. Oarecum te poți muta definitiv în America, poti obține Green card și alte facilități.

| 19flo79 a răspuns (pentru Lukasssz):

Poate m-am exprimat gresti sau poate ai inteles gresit... happy
Viza este valabila 10 ani dar tu cand mergi poti sta maxim 3luni de doua ori pe an.
Viza in pasaport e valabila 10 ani ca am fost eu cu cineva cand si-a facut.

| NunuNini a răspuns (pentru 19flo79):

10 ani ca turist? Le cam incurci.